Scroll Top

Getest: De Arlo Ultra 2 XL Security Bundle

review Arlo security bundle (1)

Review van de Arlo Ultra 2 security bundle

De beveiligingskit met de Arlo Ultra 2 camera en Smart Base

De Arlo Security Bundle bestaat in verschillende varianten en zorgt voor een meer complete oplossing voor je woning te beveiligen. In dit artikel bekijken we de Arlo Ultra 2 XL (twee camera’s) gekoppeld met de Arlo Smart Base voor lokale opslagmogelijkheden, alsook de Arlo Secure applicatie..

Je kan de Security Bundle nadien nog verder uitbreiden met ander Arlo camera’s, de deurbelcamera of de binnenkort verkrijgbare beveiligingssystemen. Voor volledig autonoom gebruik heb je ook het Arlo zonnepaneel nodig.

In deze review:

  • Arlo Security Bundle
  • Arlo Ultra 2 XL
  • Arlo Smart Base
  • Beeldkwaliteit
  • Arlo Secure app

In de Arlo Security bundle

Nieuwe Arlo Ultra 2

De nieuwe Arlo Ultra 2 is een 4K HDR-beveiligingscamera met een extra krachtige batterij. Net zoals de andere Arlo camera’s komt de XL batterij met een levensduur van 1 jaar. Hierdoor is de Arlo Ultra 2 XL de enige 4K-camera op batterij.

De beste camera en de beste levensduur. Deze Arlo Ultra 2 XL is het absolute topgamma van Arlo en heeft (voorlopig) weinig concurrentie.

In de Security Bundle vind je twee camera’s terug. Je kan deze ook als 4 pack kopen, met of zonder deurbelcamera. Hiermee koop je een volledige beveiligingspack voor je woning.

Arlo Ultra 2 XL getest

Smart base

Gewoonlijk heb je bij Arlo camera’s geen lokale opslagruimte. Via de cloud in combinatie met de Arlo Secure applicatie kan je beelden opslaan en herbekijken. Met de Arlo Secure Base heb je wel de mogelijkheid om lokaal op te slaan. Een groot voordeel voor gebruikers die de app niet willen gebruiken.

De Smart Base heeft een LAN-verbinding. Eens verbonden kan je de verschillende camera’s aan de Smart Base verbinden om zo alle beelden (ook) lokaal op te slaan. Het toestel heeft geen ingebouwde geheugen. Er is ruimte voor een Micro SD-kaart. Deze mag maximum 256 GB groot zijn.

Via de LAN kabel is de verbinding snel en makkelijk gemaakt. Je camera’s verbinden via het wifi netwerk. Zij sturen de bestanden op deze manier door naar de Smart Base. De Smart Base heeft geen wifi.

Arlo Smart base review

Slim filmen in 4K-beeldkwaliteit

Het opvallendste aan de camera blijft de 4K (60 fps) beeldkwaliteit. Ondertussen zijn we 4K al gewoon, maar voor een kleine beveiligingscamera op batterij blijft dit een unieke feature. De camera heeft ook een digitale zoom (x12) waarmee je kleine details kan uitvergroten. Film je in 4K dan blijven deze details, ook ingezoomd, vrij scherp.

Met een kijkhoek van 180° kan je met één camera heel wat terrein filmen. Het beeld is niet echt uitgerokken, al merk je wel wat distorsie in de uiterste hoeken van het beeld.

De IP-camera kan ook meer dan enkel filmen. Ingebouwd vinden we een microfoon, speaker en spotlight tegen. Deze dienen voor tweerichtingscommunicatie en het filmen in het donker. De ‘colored night vision’ zorgt voor opgelicht en scherp beeld in het donker. Staat deze uit dan zien we de beelden via infrarood in zwart/wit.

De batterij gaat zo’n 365 dagen mee. Dit hangt af van het gebruik, wordt er veel gefilmd dan is 6 tot 8 maanden realistischer. Minder, maar ook dit blijft een indrukwekkend voordeel.

Tijdens het testen hing de waterdichte camera enkele weken in de regen en heeft hier duidelijk geen last van. Ook het beeld blijft goed, geen druppels of water dat het beeld belemmeren. De laadpoort is nu magnetisch (vroeger micro-usb) en makkelijk in gebruik.

review Ultra 2 XL arlo camera

Arlo Secure applicatie

Net zoals bij alle Arlo camera’s; je haalt het meeste uit je toestel als je gebruik maakt van de betalende Arlo Secure applicatie. Zonder Smart Base ben je ‘verplicht’ gebruik te maken van de betalende versie om je beelden te herbekijken. Zonder applicatie krijg je meldingen en kan je live streamen. Herbekijken is niet mogelijk.

Gelukkig biedt de app nog heel wat meer dan herbekijken. Het geeft ook toegang tot een slimme AI die pakjes, voertuigen, dieren en mensen uit elkaar kan houden. Je kan via de app ook kiezen welke beelden wel of niet opgeslagen worden, en of je hiervoor een melding moet krijgen.

Heel practisch, loopt er een kat door de tuin dan willen we geen melding. Zijn het twee mensen die over de haag klimmen dan willen we meteen gewaarschuwd worden.

Ook de communicatie verloopt via de app. Tweerichtingscommunicatie, de spotlight handmatig aanzetten of live streamen is allemaal mogelijk.

Arlo security bundle review

Extra instellingen via de app

De app beheert al je camera’s. Je kan per camera verschillende opties instellen. Camera 1, vooraan de woning, filmt in 4K. Zo hebben we de mogelijkheid nummerplaten te lezen. Camera 2, in de tuin, filmt enkel wanneer er mensen opgemerkt worden, en slechts in 2k. Vooraan staat de bewegingssensor zeer gevoelig, terwijl die in de tuin wat lager staat.

We kunnen ook kiezen om de camera’s te bewapenen of ontwapenen (arm & disarm all devices). Dit kan manueel, op basis van het uur, of met Geofencing. Met geofencing wordt de locatie van je smartphone in acht genomen. Ga je te ver weg van de woning dan activeer je alle camera’s automatisch.

De digitale zoom hadden we het reeds over. Je kan inzoomen op je opgeslagen video’s of tijdens de live stream. Via de applicatie heb je ook ‘Automatic digital zoom’ waar de camera automatisch inzoomt op bewegingen. Hoewel dit mooi klinkt is het iets minder praktisch in gebruik. 4K wordt automatisch uitgezet en het beeld schokt wat als er te ver ingezoomd wordt.

Nog een extra optie van de Arlo Secure applicatie is het instellen van zones. Zo kan je zelf kiezen welke delen van de 180° kijkhoek opgenomen moeten worden.

Zijn er nadelen?

De Arlo Secure applicatie is redelijk zwaar, zeker wanneer er veel toestellen verbonden zijn. Hierdoor kan de app soms wat trager werken, al is de vertraging bijna niet te merken.

Ironisch genoeg zijn de camera’s ook ‘makkelijk’ te stelen. Ze zijn bevestigd met een simpel schroefmechanisme. Onze raad is de camera voldoende hoog te hangen. Arlo heeft wel een speciale actie voor gestolen camera’s. Geef je deze aan en beschik je over een geldig process verbaal van de politie dan stuurt Arlo je een nieuwe camera op.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Arlo Ultra 2 XL bundle werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, verbinding, batterij, notificaties, opties, app, opslag en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.