Scroll Top

Getest: Arlo Wire-free deurbelcamera

Wifi deurbelcamera van Arlo getest

Review van de Arlo Wire-Free Doorbell

De Arlo Wire-Free Doorbell combineert uitstekende videokwaliteit met intelligente notificaties en smart home integratie. De Wire-Free verwijst namelijk naar de ingebouwde accu waardoor deze videodeurbel volledig draadloos gebruikt kan worden. Dit zorgt enerzijds voor een gemakkelijke installatie. Anderzijds beschik je over meer opties om de bel te plaatsen.

De Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free is in bijna alle opzichten identiek aan de Arlo Video Doorbell. Het enige verschil is dat hij voorzien is van een oplaadbare batterij en iets groter is qua afmetingen. Hij beschikt wel over dezelfde brede kijkhoek en scherpe resolutie waardoor je heel duidelijk ziet wie er aan jouw deur staat.

In deze review:

  • Uitstekende videokwaliteit
  • Brede kijkhoek van 180 graden
  • Intelligente detectie van personen, dieren en voertuigen
  • Beperkte functies zonder abonnement
  • Meldingen op de smartphone komen niet altijd snel genoeg toe
Review arlo deurbelcamera wifi

Onze conclusie

Wanneer iemand aanbelt hoor je de bel in je huis, maar je krijgt ook nog een melding op je smartphone. Als je deze deurbel bedraad hebt aangesloten kun je gebruik blijven maken van de bestaande bel in je woning. Wil je hem draadloos gebruiken, dan schaf je best een Arlo Chime aan ter vervanging van je bel.

De Arlo Wire-Free Video Doorbell geeft je een melding op je smartphone wanneer iemand aanbelt, maar ook wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Dankzij de combinatie van het ruime gezichtsveld van 180 graden en de beeldverhouding van 1:1 krijg je een volledig beeld van wie er aan je deur staat.

Bijkomend voordeel is dat je ook geleverde pakjes op de grond aan je deur ziet liggen. De hoge resolutie van 1536 op 1536 pixels zorgt ervoor dat je ook zeer gemakkelijk mensen kunt herkennen. Wanneer er ‘s avonds te weinig licht is, schakelt de camera over op infrarood waardoor je beelden in het zwart-wit opgenomen worden.

Arlo Deurbelcamera

De batterij gaat ongeveer zes maanden mee. Daarna moet je de batterij verwijderen en ze opladen. Het duurt ongeveer zes uur alvorens de batterij is opgeladen. Dat wil zeggen dat de deurbel gedurende die tijd buiten gebruik is. Je kan dit vermijden door de deurbel aan te sluiten op de bedrading. Wanneer de deurbel niet in gebruik is, zal ze via de bedrading de batterij traag opladen.

Wanneer je de deurbel voor het eerst in gebruik neemt, krijg je een gratis proefperiode van drie maanden op Arlo Secure . Met een Arlo Secure abonnement worden videobeelden dertig dagen opgeslagen in de cloud. Op die manier kan je ze op een later moment raadplegen via je smartphone, computer of tablet.

Zonder dit abonnement worden beelden niet bewaard in de cloud. Je krijgt wel nog notificaties wanneer er iemand gedetecteerd wordt en je kan op elk moment een livestream van je deurbel raadplegen. Het abonnement voor de deurbel alleen kost 2,99 euro per maand. Daarnaast biedt Arlo ook nog een abonnementsvorm aan van 9,99 euro per maand waarmee je een ongelimiteerd aantal camera’s kunt aansluiten.

De Arlo Wire-Free Video Doorbell is verkrijgbaar voor 199,99 euro. Maar bij sommige winkels is hij goedkoper in vergelijking met de bedrade versie. Als je geduldig bent, kun je een promotie afwachten om hem iets goedkoper te pakken te krijgen.

Ben je niet van plan om hem op de bedrading aan te sluiten, dan heb je wel een Arlo Chime nodig. De Arlo Chime vervangt je bestaande bel zodat je thuis kunt horen wanneer er iemand aanbelt. Deze kost 49,99 euro, maar je kan hem ook goedkoper te pakken krijgen in een bundel samen met de Arlo Wire-Free Video Doorbell.

Beeldkwaliteit en ontwerp

arlo deurbelcamera getestDe beeldkwaliteit van de Arlo Wire-Free Video Doorbell is indrukwekkend. Hij beschikt over een kijkhoek van 180 graden, wat 20 graden meer is dan vergelijkbare modellen van Amazon en Google. Dankzij de 1:1 verhouding krijg je een ruim beeld tot op de grond. Hierdoor komen mensen volledig in beeld en kun je ook zien of er pakjes aan de voordeur zijn achtergelaten.

De resolutie van 1536 op 1536 pixels zorgt voor een scherp beeld. Je kan in één oogopslag zien wie er aan je deur staat. Ook wanneer het donker is, beschik je dankzij infrarood over duidelijke beelden.

De Arlo Wire-Free Video Doorbell heeft een stijlvol ontwerp dat vergelijkbaar is met de Google Nest Hello. Doordat hij voorzien is van een batterij is hij wel twee centimeter dieper in vergelijking met de Arlo Wired Video Doorbell.

De lens van de camera bevindt zich bovenaan met daaronder een grote deurbelknop. Er is een ring van LED’s rond de knop die oplichten wanneer mensen de deur benaderen. Zo zien ze duidelijk waar ze moeten aanbellen, ook in het donker. Hij is beschikbaar in twee kleuren, wit en zwart.

arlo beeldkwaliteit
arlo beeldkwaliteit night vision

De Arlo deurbelcamera installeren

arlo camera deurbelDe installatie van deze videodeurbel is vlot verlopen. Ik heb er persoonlijk voor gekozen om hem aan te sluiten op de bestaande bedrading zodat de batterij opgeladen wordt. Doe je dit niet, dan is de installatie nog eenvoudiger. Maar dan moet je wel om de zes maanden de batterij uithalen en opladen. Arlo heeft in de app duidelijke instructies voorzien die je zeer duidelijk door elke stap van het installatieproces gidsen.

Het is belangrijk dat het draadloos signaal van je router sterk genoeg is aan je voordeur. Is dit niet het geval, dan zit er heel wat vertraging op vooraleer je de livestream kunt openen. Bovendien kan de livestream haperen bij een zwak draadloos netwerk. Mijn router stond dicht genoeg bij de voordeur dus ik heb hier gelukkig geen problemen mee ervaren. Voor de camera aan de achterkant van ons huis heb ik wel een wifi versterker moeten plaatsen om een voldoende sterk signaal te voorzien.

De enige moeite die ik heb ervaren tijdens de installatie was bij het toevoegen van een tweede gebruiker in de applicatie. Het is namelijk handig om andere gezinsleden ook toegang te geven tot de beelden.

De gebruiker die de deurbel heeft geïnstalleerd moet een uitnodiging versturen naar een andere gebruiker die daarna een account kan aanmaken en de applicatie op zijn eigen smartphone, computer of tablet kan downloaden. Het lukte eerst niet om een gebruiker met een iPhone toe te voegen. Pas nadat we het via computer en tablet hadden geprobeerd verschenen de beelden ook op de iPhone. Deze bug is gekend bij Arlo en zou normaal gezien opgelost moeten zijn.

Arlo draadloze deurbelcamera

Verbinden met de Arlo applicatie

De Arlo-app is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om in te navigeren. Wanneer je de app opent zie je een venster met de meest recent gedetecteerde beweging via je deurbel (of via andere Arlocamera’s als je die hebt).

Door op dit venster te klikken kun je een livefeed starten vanaf je deurbel (of een andere camera). Als je op dat moment een ongewenste bezoeker vaststelt kun je er voor kiezen om vanop afstand een sirene te laten afgaan. Je kan er ook voor kiezen om de sirene automatisch te laten afgaan.

Het tabblad Bibliotheek geeft je een overzicht van alle gedetecteerde bewegingen. Bij een standaard Arlo Secure abonnement worden beelden tot dertig dagen terug bewaard. Er bestaat ook een duurdere abonnementsvorm waarbij beelden tot zestig dagen worden bijgehouden. Je hebt de mogelijkheid om clips te downloaden en te delen met andere mensen.

Bij elke clip probeert Arlo een onderscheid te maken tussen een persoon, een voertuig of een dier. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de app er maar twee keer naast zat tijdens een proefperiode van drie maanden. Daarnaast kun je ook bepaalde zones instellen zodat je niet gewaarschuwd wordt bij elke voetganger die voorbij gewandeld komt.

In het derde tabblad Modus kan je kiezen uit vier opties. De eerste optie zorgt ervoor dat bij elke beweging een melding naar je smartphone wordt gestuurd. De tweede optie zorgt ervoor dat er geen enkele melding naar je smartphone wordt gestuurd. De derde optie laat je toe om een tijdschema in te stellen voor het in- en uitschakelen van je deurbel (of andere camera’s).

Door een schema te gebruiken kun je het aantal meldingen dat je op je smartphone krijgt beperken. De vierde en laatste optie is een geofence modus. In deze modus gaat de deurbel na of je al dan niet thuis bent. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel notificaties te ontvangen wanneer je niet thuis bent.

beveiligingscamera arlo installeren
Arlo camera eerste keer instellen
Arlo IP camera verbinden

Gebruiksvriendelijk

De Arlo Wire-Free Video Doorbell is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te gebruiken. De app is intuïtief. Wanneer er iemand aanbelt krijg je een duidelijk scherm  te zien op je smartphone. Op dat scherm kun je er voor kiezen om een audio- of videogesprek te starten met wie er voor je deur staat. Maar je kunt ook weigeren om een gesprek te starten. In dat geval krijgt de persoon aan de deur de optie om een bericht achter te laten.

Het duurde soms lang voordat mijn smartphone rinkelde nadat iemand had aangebeld. Hoe snel dit werkt hangt grotendeels af van hoe sterk je wifi signaal is aan de voordeur. Mijn postbode die de pakjes aflevert is vaak weg voor hij iets kan inspreken. Integratie met Google Assistant of Amazon Alexa is mogelijk. De Arlo Wire-Free Video Doorbell is ideaal voor mensen die thuis al een Google Nest Hub of een Echo Dot hebben.

Als de deurbel beweging detecteert en er niemand aanbelt krijg je ook een waarschuwing op je smartphone. De AI van Arlo kan onderscheiden of de bron een persoon, dier, voertuig of nog iets anders was. Je kan op de waarschuwing tikken om een videoclip van de gebeurtenis te bekijken in de Arlo-app in het tabblad ‘Bibliotheek’ . Dit is wel enkel mogelijk als je over een Arlo Secure abonnement beschikt. Gelukkig kun je dit drie maanden gratis uitproberen.

Batterij

Arlo zegt dat een volledig opgeladen batterij zes maanden meegaat. Dit kan echter schommelen afhankelijk van hoe intensief je de deurbel gebruikt, maar ook de buitentemperatuur kan een impact hebben. Wanneer de batterij leeg is moet je ze via een meegeleverde USB-kabel opladen. Dit neemt ongeveer zes uur in beslag.

Gedurende die periode is je deurbel volledig buiten gebruik. Dit kan je vermijden door je deurbel aan te sluiten op je bedrading. Wanneer je deurbel niet in gebruik is zal hij de batterij traag opladen. Hierdoor hoef je de batterij er normaal gezien nooit uit te halen.

Arlo draadloze deurbel op batterij zonder boren

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Arlo wire-free deurbelcam werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, verbinding, batterij, notificaties, opties, app, opslag en prijs.

Tot zover onze review van de Arlo Wire-Free video doorbell.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.