Scroll Top

Getest: Artin Athletics trainer schoenen

review artin athletic fitness schoenen

Artin Athletics Canvas trainer review

In deze review:

  • Artin-Athletics
  • Ontwerp
  • Materiaal
  • Gym & gewichtheffen
  • Verschil Mesh en Canvas trainer

Artin-Athletics

Naar de gym gaan of fitnessen gebeurt vaak met de sportkleding dat we in huis vinden. Voor voetbal hebben we voetbalschoenen. Voor basketbal basketbalschoenen en voor lopen hardloopschoenen. In de fitness zien we een mengeling van alles. Artin-Athletics wil hier verandering in brengen door speciale fitnesschoenen op de markt te brengen.

De oprichters, Joris en Jeroen, hebben allebei een achtergrond in het maken van orthopedische schoenen (studies en werkervaring). De Nederlanders zetten hun kennis nu ook om in praktijk. Het resultaat: Artin-Athletics.

oprichters artin athletics

Canvas & Mesh trainer

De eerste schoen bestaat in twee varianten; de Mesh trainer en de Canvas trainer. Beide beschikbaar in twee kleuren. Wij mogen de Canvas trainer uittesten. Deze is iets steviger, gericht op actieve workouts met zware gewichten.

Ontwerp

Opvallend aan de Artin-Athletics schoenen is de platte zool. Deze is extra breed en biedt veel grip. Ze ontwerpen hun schoen op deze manier zodat het geschikt is voor gewichtheffen.

De sterke grip krijg je door de samenstelling van het materiaal in de zool. Deze heeft een hoge dichtheid waardoor je minder kans hebt op glijden. Je houdt de zool best droog voor optimale grip. (test nat)

Door de brede zool heb je meer stabiliteit. Het raakvlak met de grond is groter dan de gemiddelde sportschoen met meer evenwicht als gevolg. Aan de buitenkant zie je ook een kleine centimeter extra zool.

Vooral vooraan de voet is de schoen goed breed. Hierdoor kan je de tenen voldoende spreiden om kracht te zetten. Vergelijk het met een handstand, waar je de vingers ook uit elkaar plaatst voor meer evenwicht.

Artin Athletics schoenen voor gewichtheffen brede zool

Materiaal

De zool is breed voor een goede toe-spread. Comfort en stabiliteit zijn belangrijk, daarom geeft de zool wat mee, maar is ze stevig genoeg om je van extra evenwicht te voorzien.

Het materiaal, EVA, is bewerkt om extra grip te bieden tijdens het heffen. De hak is bewust platter gehouden. Dit is iets minder makkelijk voor squats, maar beter voor alle andere gewichtsoefeningen.

Door de schokdempende zool kan je ook wat andere oefeningen doen. Cardio en hardlopen lijkt wat ver gegrepen, dit blijft een fitness schoen voornamelijk voor zwaardere oefeningen.

De schoen zelf bestaat in Mesh en Canvas model. Het materiaal is zeer licht en beweegt goed mee. Toch merk je dat het steviger is dan een normale sportschoen. Hierdoor heb je opnieuw meer steun tijdens het heffen.

De Mesh schoen ademt iets beter dan de Canvas trainer. Bij langdurig sporten kan de schoen iets meer verluchting gebruiken. Na het sporten laat je ze best even ademen.

Artin Athletics gym schoenen getest

Voor de lifters

De Artin-athletics Canvas trainer is een echte fitness schoen. Het ontwerp dient om gewichtheffers te helpen tijdens hun lifts. Een platte zool is ideaal voor squatten, deadliften en andere oefeningen met zware gewichten. Plat en breed beantwoordt perfect aan de criteria voor goede fitness schoenen.

“Trainen op Artin-Athletics schoenen moet aanvoelen als het trainen op blote voeten. Je tenen moeten breed kunnen staan.”

Met deze schoenen kan je niet gaan hardlopen, het zijn fitnessschoenen. Om ook geschikt te zijn voor andere gym oefeningen is de hiel iets zachter als de rest van de zool. Dit vangt de schok op bij het lopen of tijdens het opwarmen.

Verschil tussen Mesh Trainers en Canvas Trainers

Het verschil is heel beperkt. De Canvas Trainers zijn iets steviger door de strakke stof. Ze presteren iets beter tijdens actieve workouts met zware gewichten. De Mesh trainer beweegt net iets (echt niet veel) makkelijker waardoor ze een beetje meer comfort bieden.

Mesh fitness schoenen speciaal voor gewichtheffen
Artin mesh squat schoenen
Verschil trainer en mesh fitness schoenen
Artin athletics fitness schoenen verschil mesh trainer

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.