Scroll Top

Getest: Hoofdkussen van BestLife

Best life kussen vergelijken

Review van het hoofdkussen van Best Life

Ergonomische hoofdkussens is iets wat je moet testen. Koop je ze online, let dan op dat je een proefperiode hebt. Veranderen van hoofdkussen is dan ook een moeilijke opdracht. Je went aan je hoofdkussen en als je gaat veranderen dan kan het even duren voor je het nieuwe kussen gewoon bent.

Onlangs kregen we de hoofdkussens van Best Life in handen. Deze ergonomische hoofdkussens zijn ontworpen om je in een neutrale houding te brengen en nek- en rugklachten te verlichten. Ben jij op zoek naar een goed ergonomisch hoofdkussen, bekijk dan even het onderstaande review en lees meer over Best Life kussens.

ONTWERP

De hoofdkussens van Best Life, zowel het originele als het alternatieve ontwerp, zijn redelijk breed. Met 60 cm is het maar liefst 20% (50 cm) groter dan de gemiddelde hoofdkussens. Het ontwerp lijkt op andere ergonomische kussens – logisch, want dit is de beste vorm voor een neutrale houding – Het verschil wordt echter gemaakt in de keuze van de materialen en de kwaliteit van het hoofdkussen.

Voor mensen die geen fan zijn van dit type ontwerp is er een alternatieve optie. Dit aangepaste ontwerp heeft een extra inkeping en steun ter hoogte van de nek. Hierdoor geniet je van iets meer steun als je bijvoorbeeld minder brede schouders hebt of gewoon bent van steun tot aan de schouder te hebben.

Beide kussens kunnen in twee richtingen gebruikt worden. Aan de ene kant heb je de meest gebruikte hoge kant – 60 x 30 x 11 cm, aan de andere kant een lagere kant 60 x 30 x 7 cm. Dit is voornamelijk voor slapers met minder brede schouders die iets lager willen liggen. Hierdoor heb je twee mogelijkheden om zo comfortabel mogelijk te liggen. Door de vorm van het ergonomische kussen is de nek goed ondersteund en blijft deze in een neutrale houding liggen. Dit zorgt voor een betere bloeddoorstroming, als ook een betere nachtrust.

hoofdkussen vergelijken
“Zelf slaap ik met een redelijk zacht kussen. De typische ergonomische kussens voelen te hoog aan en zijn vaak ook iets te hard. Ook bij het overschakelen naar het Best Life kussen was even aanpassen. De eerste nacht heb ik zelf gezondigd en heb ik mijn oud kussen van de grond geraapt. Eens de derde nacht begon het allemaal te wennen. Ik begon met de lagere kant van het kussen en draaide het om eens ik wat gewend was. Ondertussen voelt het kussen zeer goed aan en ben ik eraan gewend. Ik slaap langer aan één stuk door en ook het gekneusde gevoel in mijn nek is volledig verdwenen. Misschien komt dit door het hoofdkussen, misschien het kniekussen, of misschien vooral omdat ik veel minder draai en keer nu.”
Best life ergonomische kussens

TYPE SLAPERS

Sommige ergonomische kussens zijn ontworpen voor slechts één type slaper en sommige mensen slapen op meerdere manieren. In België slaapt ongeveer 70% op de zijkant. Slechts 5% slaapt op de buik, en de overblijvende slapers zijn rugslapers. De kussens van Best Life zijn geschikt voor alle slapers – rug-, buik- of zijslapers.

Voor zijslapers is er ook het handige kniekussen om de houding verder te bevorderen. Met een kussen tussen de knieën verlaag je de druk op de heup en de knieën wat opnieuw voor betere bloedsomloop zorgt. Ook de rug zal hierdoor bevoordeeld worden. Een neutrale houding zorgt voor minder lichamelijke spanning en een betere nachtrust als gevolg.

MATERIAAL

Het is soms moeilijk een goed kussen te vinden dat stevig genoeg is om voldoende steun te bieden, maar ook zacht genoeg is om comfortabel te zijn. Sommige mensen slapen graag op een baksteen, andere liever op een donzig zacht kussen. Best Life hoofdkussens liggen ergens tussenin. Enerzijds wordt gekeken naar goede stevigheid om voor steun te zorgen, anderzijds naar een zacht gevoel voor extra comfort.

De kussens zijn gemaakt van luchtdoorlatend traagschuim. Dit is redelijk zacht, maar heeft toch een goede stevigheid. Koop je op de website van Best Life, dan heb je de keuze tussen ‘zacht’, ‘medium’ of ‘stevig’. Op Bol.com zagen we deze keuzes niet staan en koop je een medium ontwerp.

De bijgeleverde hoes is van een zacht katoen en ademt goed. Door het luchtdoorlatende traagschuim heb je ook bij warm weer een relatief fris kussen. De hoes kan je er ook makkelijk afnemen om te wassen. Doe dit regelmatig want het kussen zelf kan uiteraard niet in de wasmachine.

hoofkussen bestlife

VERKOOPPRIJS

Hoewel het om goede kwaliteit gaat is  de prijs van een Best Life kussen zeer schappelijk. De in prijs verlaagde hoofdkussens op bol.com kan je ook per 2 kopen voor extra korting. Op de website heb je dezelfde korting, maar missen we de extra korting voor meerdere items. Een goed hoofdkussen aan een goede prijs. Best Life scoort hierdoor zeer goed op de prijs / kwaliteit verhouding.  Dit hoofdkussen vind je bijvoorbeeld ook terug in onze top 5 beste ergonomische hoofdkussens.

“Hoofdkussens kan je aan elke prijs vinden. Ga je naar Ikea dan zijn er al kussens voor € 10. Het kussen van Best Life heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding tegenover andere speciale ergonomische kussens. ”

RETOURBELEID

Toch een zeer opvallend pluspunt aan de kussens van Best Life. Deze hoofdkussens genieten van een 2 jaar lange garantie. Je mag dit wel niet verwarren met de 28 dagen bedenktijd na aankoop.

Tot zover onze review van het hoofdkussen van Quiesco.

Lees meer reviews in onze ‘getest’ categorie:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.