Scroll Top

Getest: BrellaVio Spijkermat

goede spijkermat BRellavio

Review van de BrellaVio spijkermat

We ontvingen een spijkermat van BrellaVio. Spijkermatten zijn tegenwoordig populair en helpen bij ontspanning te zoeken in je woning. Het heeft verschillende voordelen, zoals verbeterde bloedsomloop en minder last van stress, al hangt veel ook van de persoon zelf af. Het is ook even wennen, in het begin voelt dit onaangenaam aan.

In dit artikel reviewen we de BrellaVio spijkermat. We bekijken het ontwerp, de kwaliteit en de voordelen. Daarnaast testen we het product uit om te zien hoe ze verschillen van alle andere spijkermatten.

 

In deze review:

  • Ontwerp en materiaal
  • Voordelen van een spijkermat
  • Hoe gebruiken
  • Welke posities
  • De BrellaVio spijkermat uitgetest

Materiaal en ontwerp

De BrellaVio spijkermat is een matje van ongeveer 70 X 40 cm, volledig bezet met kunsstof cirkeltjes met uitstekende punten van ongeveer 2mm hoog. De mat kan geleverd worden met een bijbehorend kussen. Dit is ten zeerste aan te raden, aangezien de nek voor veel mensen een probleemzone is waar veel spanning gaat vastzitten. Wij hebben deze niet ontvangen en dus ook niet uitgetest.

Dit lijkt ons een goede spijkermat voor beginners tot frequente gebruikers. De pinnetjes zijn relatief klein en niet zo scherp. Er zijn modellen die scherper zijn en echte spijkers zo goed mogelijk nabootsen. Deze zijn te intens voor beginners.

Voordelen van een spijkermat

Het gebruik van de spijkermat is gebaseerd op het principe van drukpuntmassage. De puntjes van de spijkermat werken op jouw energiebanen en zorgen er zo voor dat blokkades op de energiebanen verdwijnen, dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt en dat je gelukshormoon aanmaakt. Een eenvoudig hulpmiddel dat veel voordelen oplevert!

De spijkermat wordt geleverd met een handig e-book, waarin je naast de gebruiksvoorschriften van de mat, ook een mini-cursus meditatie terugvindt. Deze is heel handig voor beginners.

Het regelmatig gebruik van de spijkermat zorgt ervoor dat je je beter in je vel gaat voelen: je hebt minder stress en pijnklachten en je slaap verbetert. Het zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen en in combinatie met meditatie komen ook je gedachten tot rust. Het gebruik van de spijkermat zou ook andere gezondheidsklachten verminderen zoals migraine of menstruatiepijnen.

goede spijkermat BRellavio

Spijkermat gebruiken

Het beste effect bereik je door dagelijks 15 tot 30 minuten de spijkermat en het kussen te gebruiken. In het begin voelt het liggen op de pinnen erg ongemakkelijk aan. Daarom start je met 10 minuten en bouw je langzaam op, op je eigen ritme.

Je gebruikt de mat best met zo weinig mogelijk kleding, dan is het effect het grootst. Als beginner leg je de mat op een zachte ondergrond zoals een bed of zetel. Als je niet te gevoelig bent voor de pinnen, of na verloop van tijd, kan je dit ook doen op de vloer.

Als de drukpunten te onaangenaam voelen op je huid, kan je gebruik maken van de topper, die je over de mat en het kussen legt. Deze zorgt dat de druk van de punten op het lichaam vermindert. Toch is het aangeraden om stapsgewijs steeds langer zonder topper te werken, dit geeft het beste resultaat. Je zal zien dat je huid zich aanpast aan de scherpte van de spijkermat.

Verschillende posities

Je kan de mat en het kussen op verschillende manieren gebruiken. Hoe meer jouw lichaam contact maakt met de drukpunten, hoe beter het resultaat.

  • Liggend, uitgestrekt met de benen plat of benen geplooid met de voeten plat op de grond. Deze laatste houding zorgt ervoor dat ook je volledige onderrug contact maakt met de grond. Maar het belangrijkste is dat je comfortabel ligt.
  • Zittend, op een stoel of zetel, met de mat in je rug en het kussen in je nek, kan je rustig ontspannen. Je kan de mat ook in je rug en onder je billen leggen, terwijl het kussen je voeten masseert. En waarom niet af en toe de spijkermat tegen de rug van je bureaustoel plaatsen terwijl je aan het werk bent.
  • Zitten met de benen uitgestrekt en de mat onder je billen en benen, geeft ook deze lichaamsdelen een heerlijke massage. Hierbij kan je lichte stretchbewegingen maken met de benen.

Terwijl je op de mat ligt, is het fijn om ademhalingsoefeningen te doen, of te mediteren. Het is ook aangenaam om zachtjes heen en weer te rollen, of de benen op te trekken, zodat alle punten op je rug, schouders en nek bereikt worden. Lees aandachtig de situaties waarin je de spijkermat beter niet gebruikt en vraag bij twijfel advies.

De mat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De katoenen hoezen van de mat en het kussen kun je afhalen om te wassen, dit gebeurt met de hand. Zo is je matje altijd netjes en fris.

Brellavio review spijkermat

De BrellaVio spijkermat uitgetest

Een spijkermat is iets waar je aan moet wennen. Het is een zeer simpel product, er bestaan ook weinig verschillen tussen de verschillende merken en modellen. Sommigen zijn kleiner of net groter, anderen gebruiken andere materialen of langere spijkers.

Het belangrijkste is dat je een model kiest dat past bij jouw niveau of eisen, en waar de kwaliteit hoog is zodat het niet snel kapot gaat. Let hier vooral op de naaikwaliteit (of lijm) die de spijkers op de mat houdt. Ook extra accessoires zoals een topper, zakje of kussen zijn dingen om naar uit te kijken.

De BrellaVio spijkermat voelt en ziet er goed uit. Dik genoeg om niet op de harde ondergrond te liggen maar dun genoeg om makkelijk mee te nemen en op te bergen. De spijkers zijn geen echte spijkers maar eerder cirkeltjes met verschillende puntjes. Deze zijn niet te lang waardoor het handig is voor beginners.

Zelfs met deze lage puntjes voel je het meteen. De huid is dit niet gewoon en begint meteen te prikkelen. De bloedsomloop verbetert en na enkele minuten begin je al meer te ontspannen waardoor je de spijkers niet meer voelt.

Ik kon de spijkers niet meteen aan op een blote huid. Dit is voor mensen met een gevoelige huid wel vaker het geval. Voor beginners raden we zeker een topper aan. Wij hebben een lichte doek (bvb t-shirt) gebruikt, dit was voldoende. Na een week dagelijks op de spijkermat van BrellaVio te liggen was ik nog steeds niet gewend om hier lang op te liggen. Wel merk je dat er voordelen zijn. Eens de eerste onwennigheid voorbij is heb je een ontspannen gevoel. Zeker in combinatie met ademhalingsoefeningen of meditatie. Je krijgt hier ook een e-book, dit was een mooie extra van BrellaVio.

Het blijft een simpel product, BrellaVio koos om de ‘spijkers’ vast te maken lijm. Deze lijken goed vast te zitten. Dit mag niet in het wasmachine, anders kunnen deze loskomen. Gaan ze kapot dan lijkt het ons iets dat je met een 3D printer kan afprinten.

We konden het nekkussentje niet testen, dit is echt wel een aanrader. Je kan het kussentje ook voor je voeten gebruiken. Daarnaast vinden we het wat spijtig dat er zoveel plastic modellen zijn en weinig houten alternatieven. De levensduur hebben we nog niet kunnen testen.

spijkermat plastic brellavio

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Brellavio spijkermat werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, gebruik, lengte en prijs.

Tot zover onze review van de BrellaVio spijkermat.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.