Scroll Top

Getest: Dorsoo 3D Latex

Latex ergonomisch hoofdkussen Dorsoo

Dorsoo 3D Latex review

We testen het ergonomisch latex hoofdkussen van Dorsoo

Dorsoo is een Belgisch merk, opgericht in Ninove, dat zich volledig richt op slapen en ergonomie. Er zijn heel wat winkels in Vlaanderen waar je hun producten kan uitproberen en kopen. Ook op hun webshop kan je de verschillende producten bestellen. Ze verkopen er evenwel enkel accessoires zoals hoofdkussens, warmtekussens, zit- en positioneringskussens en allerhande bedlinnen. Voor slaapsystemen en matrassen kan je een winkel bezoeken.

In deze review:

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Ergonomisch ontwerp
  • Goed ademende materialen
  • Vergeleken met andere kussens
  • Dorsoo 3D Latex uitgetest
  • Tijk

Voor deze test kregen we het Dorsoo 3D Latex hoofdkussen toegestuurd. Dit is een premium hoofdkussen dat ergonomie en comfort op de eerste plaats zet. Talalay latex is opencellig materiaal, biedt veel comfort en heeft een lange levensduur.

Ben je geen fan van latex, dan kan je hetzelfde kussen bestellen met een Visco of traagschuim vulling. Dorsoo heeft een arsenaal aan ergonomische hoofdkussens. Ook hun donzen variant en het kussen met memory vezels zijn populair.

Dorsoo kussen getest review

Ergonomisch ontwerp

Hoewel het 3D Latex kussen er eenvoudig uitziet, merk je toch meteen dat er heel wat voordelen aan verbonden zijn. Het 3D kussen heeft een ergonomische vorm en ademt buitengewoon goed.

Het kussen heeft een standaard formaat van 60 cm lang en 40 cm breed. Aan de vorm zie je dat er een juiste kant is om op te slapen. Het heeft namelijk een schouderuitsparing aan één kant.

Het kussen is gemaakt op basis van een zonesysteem waarbij het hoofd lichtjes naar achteren gekanteld wordt in ruglig. Hierdoor heb je de beste ondersteuning en komen de nekwervels niet onder druk. Goed nieuws voor de partners van snurkers. Het kussen zorgt voor vrije luchtwegen wanneer de slaaphouding correct is.

Latex ergonomisch hoofdkussen Dorsoo

Uitsparing voor de schouder

De uitsparing voor de schouder is handig en groot genoeg voor smalle en brede schouders. Voor kleinere schouders stelt er zich ook geen enkel probleem. De uitsparing voelt natuurlijk aan en niet alsof er een stuk kussen ontbreekt. De schouder zakt lekker weg in de uitsparing, vooral als het kussen goed in de nek zit.

Aanpasbaar in hoogte

De meeste kussens bestaan in verschillende varianten, namelijk soft, medium of hard en voor brede  of dunne schouders. Omdat de Dorsoo 3D Latex aanpasbare hoogtes heeft, is dit hier geen probleem. Het maakt het online kopen ook heel wat makkelijker want je moet geen moeilijke keuzes maken.

Het hoofdkussen wordt geleverd met twee extra lagen. Deze kan je onderaan het kussen plaatsen om het kussen te verhogen. Het nadeel van deze oplossing is dat de lagen kunnen verschuiven, waardoor je kussen zijn ergonomische vorm verliest. Zolang je niet met je hand onder het kussen slaapt blijft alles mooi op zijn plaats.

Bovendien maakt Dorsoo gebruik van een een 3D contouring tijk (hoes) die de lagen en het hoofdkussen mooi samenhouden. Hierdoor kan je  zonder verdere nadelen, je kussen verhogen of verlagen om je nek mooi recht te houden tijdens het slapen. Vooral voor online kopers is dit mooi meegenomen. Je moet namelijk geen maattabellen afgaan om een maat te kiezen.

kussen verstelbaar in hoogte

Voor rug- en zijslapers

De Dorsoo 3D latex is bedoeld voor rug- en zijslapers. De zijkanten van het kussen zijn wat hoger, het midden is wat lager voor de combinatie zij- en ruglig. Niemand ligt namelijk een ganse nacht in dezelfde slaaphouding. Door de uitsparing en de verhoogde neksteun is dit hoofdkussen niet geschikt voor buikslapers. Wie even op de buik gaat liggen kan het kussen dan ook even terzijde duwen. Dorsoo heeft ook wel een hoofdkussen speciaal voor buikslapers.

Materialen

Kussen

Het kussen is gemaakt van Talalay latex. Talalay latex is een exclusief materiaal dat gekend is voor zijn veerkracht, zonder zijn vorm te verliezen. Het is van nature goed ademend en het voelt meteen prettig. Het kussen is zacht, maar zakt niet diep door. Hierdoor blijf je in een juiste ergonomische houding liggen terwijl je ook nog eens geniet van het comfort.

gevuld met kwalitatieve talalay latex

Sommige kussens gebruiken losse latexstukjes. Dit Dorsoo 3D kussen heeft reeds een voorgevormde latex vulling. Aan de bovenkant heeft het op het eerste zicht ruwe contouren maar die bieden net drukverlaging voor het aangezicht. Hierdoor is het gewicht van je hoofd optimaal verdeeld. Dorsoo beschrijft dit als 3D contouren.

Tijk

Het kussen wordt afgewerkt met een zachte, wasbare hoes. Deze is gemaakt van polyester (69.5%), Tencel (28%) en elastaan (2.5%). De Tencel toplaag komt in contact met de huid. Dorsoo heeft ook passende kussenbeschermers. Je doet hier best nog een katoenen kussensloop rond om het zo comfortabel en hygiënisch mogelijk te maken.

Dorsoo gebruikt zoveel mogelijk kwalitatieve materialen, zoals Tencel. Tencel wordt gemaakt uit houtpulp van eucalyptusbomen. Deze stof is aangenamer voor de huid en ademt beter. De hoes is antiallergisch en beschermt je kussen tegen transpiratievocht en huisstofmijt.

De afneembare tijk sluit nauw aan en houdt het kussen in vorm. Aan de zijkanten zien we een doorzichtig 3D patroon. Dit zorgt ervoor dat het kussen via deze verluchtingsgaten voldoende verlucht wordt.

zacht maar stevig hoofdkussen

Vergelijken met andere latex kussens

We zijn fan van het Dorsoo 3D Latex kussen en raden het dan ook aan. De prijs ligt wel boven het marktgemiddelde. Een latex kussen is gewoonlijk duurder dan een kussen van traagschuim of dons. Maar zelfs in vergelijking met andere kussens is dit kussen bovengemiddeld duur.

Het 3D Latex kussen van Dorsoo is dan ook echt een premium hoofdkussen. Het duurste kussen uit het gamma. Door de instelbaarheid lig je goed vanaf dag één. Terugkeren naar een goedkoop kussen is daarna bijna onmogelijk.

We hadden onlangs ook het Quiesco hoofdkussen in handen. Dat is ook een premium ergonomisch latex hoofdkussen, maar met een paar grote verschillen.

Bij Quiesco kies je een hardheid (soft, medium, firm) en hoop je dat je de juiste kiest. Gelukkig kan je makkelijk retourneren. Je krijgt ook veel tijd om het te testen. Dorsoo pakt dit anders aan dankzij het systeem met de extra lagen. Hier zijn geen nadelen aan gekoppeld, wat een pluspunt is voor de Dorsoo 3D Latex.

De schouderuitsparing  is ook een voordeel, al is dit enkel van toepassing voor zijslapers die last van hebben van hun nek. Toch is het ontwerp van de uitsparing wel belangrijk. Zo merken we bijvoorbeeld een groot verschil met het BestLife kussen. Hier was de uitsparing alleen voor de nek en niet de schouder.

De prijs van het Dorsoo kussen is het grootste nadeel. Is slaapcomfort belangrijker dan je budget, dan is de Dorsoo 3D Latex de juiste keuze voor jou.

Review Dorsoo 3d latex hoofdkussen

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Dit latex hoofdkussen werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, materialen, slaaptype, temperatuur, comfort en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.