Scroll Top

Getest: Hoofdkussen van Quiesco

Quiesco latex kussen review

Review van het latex hoofdkussen van Quiesco

Een hoofdkussen is een belangrijke aankoop. Veel mensen kopen het eerste beste hoofdkussen dat ze tegenkomen zonder te beseffen dat ze 1/3 van hun tijd hier op doorbrengen. Slapen maakt nu eenmaal een groot deel uit van het leven. Het is een moment om tot rust te komen, en dus geen last te hebben van nekpijn of klachten aan de rug of heupen. Een goede slaaphouding zorgt voor een goede nachtrust.

Quiesco is een Belgische onderneming, ook actief in het buitenland. Hun belofte naar de klanten is het verbeteren van de levensstijl aan de hand van ergonomische producten die de houding en bloedsdoorstroom verbeteren. Hun populairste en bestverkochte product, een ergonomisch latex hoofdkussen, is van hoge kwaliteit en concurreert met de beste merken. Wij mochten het uittesten. En jij kan dat ook, bij het aankopen krijg je 100 dagen proefslapen. In dit artikel overlopen we onze ervaring met het latex hoofdkussen.

Quiesco latex kussen review

ONTWERP

Quiesco maakt verschillende hoofdkussens. Deze zijn ook anders geprijsd, voor als het premium hoofdkussen te duur is. De Plumka en Mahoton zijn online beschikbaar, maar we hebben deze niet getest. Alle Quiesco kussens zijn gemaakt van natuurlijke latex. Een zeer aangename en goed ademende stof. Het Quiesco hoofdkussen dat we getest hebben heeft een ergonomische vorm. Eén brede en één minder brede kant, zoals je op de foto kan zien. Beschikbaar in drie types: soft, medium en hard. Wij kregen de medium omdat ik een zijslaper ben met gemiddelde schouders.

Het ontwerp is echter uniek. Ontwerpen door Quiesco zelf. De zijkanten van het kussen zijn iets harder, voor zijlig. De middenzone is iets zachter, voor rugslapers. Op deze manier is het kussen geschikt voor alle type slapers behalve buikslapers. De neksteun is ook anders aan de twee kanten. Aan de onderkant is die zachter dan de bovenkant. Door het wegnemen van de binnenhoes maak je het kussen nog wat zachter.

Quiesco hoofdkussen latex
“Het Quiesco kussen is wat anders dan andere hoofdkussens. Eerst en vooral, het ligt zacht zonder diep door te zakken. Latex is ook een echt voordeel. Het duurde wel even voor ik het gewoon was, en nu snap ik ook beter waarom. Mijn slaaphouding was niet goed. Mijn rug was gebogen, mijn hoofd te ver naar voren. Op deze manier was het Quiesco kussen niet comfortabel. Eens ik met een rechte rug lag was het Quiesco kussen plots het beste kussen dat ik ooit gebruikt heb. Het was nog even wennen aan de nieuwe houding, maar ik slaap veel beter en heb geen last meer aan de heup en knie.”
ergonomisch kussen met beschermhoes

Ergonomisch kussen

Ergonomische hoofdkussens, toch een term dat snel gebruikt wordt. Maar wat wil het eigenlijk zeggen? Vergelijk het met een ergonomische bureaustoel, een stoel dat je houding betert. Een ergonomisch hoofdkussen moet je slaaphouding beteren. Dit wordt gedaan door de wervelkolom zo recht mogelijk te houden. Een optimale bloedsomloop zorgt voor een betere en rustigere slaap.

Het hoofdkussen van Quiesco is zo een kussen. Vergelijk ik het met het kussen van Best Life dan is er toch een duidelijk verschil in kwaliteit. Dit uit zich ook in de aankoopprijs. Het kussen van Best Life is behoorlijk, maar was geen echte ‘game-changer’. Ik kon het nog steeds gebruiken zonder mijn slechte houding al te veel te beïnvloeden. Met het Quiesco kussen kon ik bijna niet slapen, tenzij ik juist ging liggen. Het kussen heeft mijn houding aangepast. De definitie van een ergonomisch hoofdkussen.

MATERIAAL

Eén van de beste verkoopspunten van dit hoofdkussen, het materiaal. Quiesco kussens zijn gemaakt uit latex. Een natuurlijke materie die enkele handige kenmerken heeft. Andere kussens zijn gemaakt van traagschuim of gevuld met dons. Het ene is geen aangename stof en moet aangevuld worden met ander niet-natuurlijke materialen. Het andere is eigenlijk te zacht en biedt te weinig steun voor een ergonomische slaaphouding te bieden.

Terug naar de kenmerken van latex. Het is niet gevoelig voor temperatuurswisselingen. Traagschuim voelt bijvoorbeeld harder aan bij koude temperaturen. Latex wordt hierdoor niet beïnvloed. Het voelt ook zacht aan. Ga je er op liggen dan zorgt de elastische eigenschap voor een goede fit met je hoofd en nek. Het voelt zacht aan maar blijft voldoende hard om steun te bieden.

Slaap je op een zeer zacht kussen, zoals ik dat vroeger deed, dan raden we een medium kussen aan. Het blijft wel even wennen. Latex is ook schimmelwerend en antibacterieel. Doordat het goed ventileert houdt het ook minder geur bij en blijft het redelijk koel in de zomer.

Quiesco latex ergonomisch kussen

VERKOOPPRIJS

Het kan niet allemaal positief zijn. Er zijn maar twee nadelen aan het kussen, waarvan je ééntje zelf bepaald. Het kussen vereist wat aanpassing van de gebruiker. Je moet er aan wennen. Gelukkig weet Quiesco dit en mag je het kussen dus 100 dagen testen. Terugsturen gebeurt zonder al teveel vragen.

Het tweede nadeel is dus de prijs. Voor sommigen is dit een normale prijs voor een goed ergonomisch hoofdkussen, voor anderen is dit buiten budget. In mijn mening is het een correcte prijs voor zo’n kussen, als je het vergelijkt met de prijzen op de markt.

“Je betaalt een premium prijs voor een premium hoofdkussen. Ze hebben ook wat goedkopere kussens maar deze heb ik niet getest, en zijn daarom ook niet echt goedkoop. Maak gebruik van de 100 dagen proefslapen en dan weet je wel of je het geld wil uitgeven.”
Hoe groot is quiesco hoofdkussen

RETOURBELEID

Bij Quiesco beschik je over de wettelijke garantie van 2 jaar. Je kan dan kosteloos vervangen of herstellen zolang het binnen de  garantie valt. Het grootste voordeel is het proefslapen, waar je ze dus 100 dagen mag testen. Je moet het wel aankopen, maar als je niet tevreden bent krijg je je geld terug.

Ook belangrijk, de service bij Quiesco is zeer goed. Ze hameren op een goed beleid en reageren zeer snel. Retourneren verloopt vlot en zonder problemen. Er is ook altijd iemand beschikbaar voor vragen over welke maat en zachtheid je best neemt. Zonder hun raad had ik waarschijnlijk geen medium maar soft gekozen, een kussen dat eigenlijk niet bij mijn gestalte past.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Dit Quiesco hoofdkussen werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, materialen, slaaptype, temperatuur, comfort en prijs.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.