Scroll Top

Getest: Kniekussen van BestLife

ergonomisch kniekussen

Review van het Knie- / Beenkussen van Best Life

Naast een ergonomisch hoofdkussen en een ergonomische matras heeft Best Life ook een kniekussen in hun gamma. Knie- of beenkussens worden gebruikt om je knie en been lichtjes te verhogen zodat deze recht komt te liggen. Zo verbeter je de bloedsomloop en slaap je beter in een neutrale lighouding.

Kniekussens, een uitvinding voor zijslapers

De meerderheid van de mensen zijn zijslapers. Op de zijkant slapen we het makkelijkst en vinden we een natuurlijke houding terug die zorgt voor comfortabel slapen. Natuurlijk zijn er ook buik- en rugslapers. Voor deze mensen is een kniekussen niet interessant.

Ben je een zijslaper met knie- of heupklachten dan is een kniekussen de oplossing. Door langdurig met de knieën op elkaar te slapen kan men pijn krijgen. Slaap jij ook vaak in dezelfde positie dan kan deze pijn ook chronisch gaan worden. De lakens oprollen of een kussen tussen de knieën plaatsen, het is slechts een tijdelijke oplossing.

Is dit een herkenbare situatie, dan ga je best gewoon voor een kniekussen. Deze zijn compacter en ontworpen voor een ergonomische houding aan te nemen. Daarbij voorkom je ook heupklachten door de knie voldoende te ondersteunen. Want ook heupklachten komen voor bij een slechte lighouding. Een kniekussen zorgt voor een gelijke drukverdeling.

Goed kniekussen kopen ergonomisch
“Of ik rolde dekens op tussen mijn knieën, of ik gebruikte een extra hoofdkussen. Niet enkel storend voor mijn partner, bij het draaien waren we beide wakker. Het nieuwe kniekussen is veel kleiner en blijft vast aan mijn been waardoor draaien opnieuw al slapend kan. Ook de druk op mijn heup werd minder enkele dagen na het nieuwe kniekussen te gebruiken.”
ergonomisch kniekussen

Ergonomisch Ontwerp

Het orthopedische kniekussen van Best Life is vrij standaard van ontwerp. Om zo comfortabel mogelijk te liggen werd er gekozen voor een driehoekig ontwerp. Alternatieve merken bieden ook een vierkant kniekussen aan, dit ligt iets minder goed. Het kniekussen van Best Life voelt zacht aan, maar is best stevig. Je kan daarbij kiezen tussen drie verschillende modellen; het standaard ontwerp, een bamboo alternatief of een kussen met gel.

Het kniekussen ademt goed en ondersteunt de knie meer dan voldoende. Daarbij is er een stevige beenband om het kussen op zijn plaats te houden. Je kan ook twee kniekussens gebruiken, één aan het bovenbeen en één aan het onderbeen. Het is ook een redelijk compact kniekussen van 25 x 23 x 13 cm.

Tot zover onze review van het hoofdkussen van Quiesco.

Lees meer reviews in onze ‘getest’ categorie:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.