Scroll Top

Getest: FITELASTIX weerstandsbanden

welke stoffen weerstandsbanden

Review van de FITELASTIX OMWXFIT

Met goede weerstandsbanden kan je een volledige work-out doen vanuit je woonkamer. Ze zijn een makkelijk alternatief voor gewichten en voorzien je van weerstand bij kinetische bewegingen. Hoe korter of strakker de band, hoe hoger de weerstand wordt.

Met één weerstandsband vervang je zo goed als alle gewichten. Het neemt geen plaats in, weegt niets en is makkelijk op te bergen. Het kost ook niets in vergelijking met een set dumbbells.

In deze review testen we de premium weerstandsband van FITELASTIX. We kregen ook een set BOOTY bands mee. Meer hierover vind je onderin het artikel.

In deze review:

  • Nylon en spandex
  • Zeer sterk
  • Handig ontwerp
  • De FITELASTIX uitgetest
  • Booty bands
  • Beperkt gewicht
FITELASTIX OWMXFIT weerstandsbanden

Materiaal en ontwerp

Zoals je al kon lezen in onze selectie van de 6 beste weerstandsbanden is het materiaal zeer belangrijk. Vaak wordt er latex, rubber of stof gebruikt. Ze hebben allen hun voor- en nadelen, ook dit las je in onze vergelijking.

Latexvrije weerstandsbanden

De weerstandsbanden van FITELASTIX zijn sterke banden gemaakt van nylon en spandex. Opvallend aan deze weerstandsbanden is het ontwerp en het gebruik van meerdere handvaten.

Vaak zijn deze banden één grote lus. De FITELASTIX banden zijn hierdoor zeer polyvalent in gebruik. Met één weerstandsband kan je zo goed als alle work-outs doen.

Handige handvaten

Een band zonder handvaten moet je die om je hand wikkelen. Dit vraagt extra kracht, is soms onhandig of onaangenaam en zorgt voor een minder efficiënte work-out. Door de handige handvaten kan je de weerstandsband kort of lang gebruiken, voor armen of benen, liggend of staand.

De band is 4 centimeter breed. Hierdoor heb je een goede grip. De stof is ook aangenaam in vergelijking met rubberen banden. Het rolt niet op, absorbeert je zweet (en glijdt dus niet) en is wasbaar.

Je hebt 10 handvaten, de band is 110 cm lang. Ze zijn ook groot genoeg om rond je voeten te plaatsen. Voor onze tester (179 cm) was dit zeker voldoende lang. Al vroegen we ons wel af of een zeer grote persoon hier ook mee gediend is.

weerstandsbanden test

Weerstand

De weerstand is ook belangrijk. Hiermee bepaal je hoe zwaar je work-out is en welke gewichten je wil nabootsen. In onze test bekeken we de OMWXFIT. Hiermee heb je (afhankelijk van het handvat) 5 tot 30 kg weerstand. De lengte van 110 cm is uitrekbaar tot 250 cm.

Op hun webshop zie je ook een PWRXFIT, NRGXFIT, … maar dit zijn gewoon andere kleuren.

Duurzaam

De band zou ook zeer duurzaam moeten zijn. Doordat het latex- en rubbervrij is rekt de weerstandsband niet zoveel uit. Het zal zijn originele weerstand veel langer behouden dan een uitgerekte rubberen band.

FITELASTIX spreekt van een onverwoestbaar materiaal dat je op 30 graden mag wassen. We hebben het product nog niet lang genoeg kunnen testen om de levensduur te bepalen. Dit artikel zal geüpdatet worden wanneer dit het geval is.

weerstandsbanden fitelastix getest
stoffen weerstandsband met handvaten

De weerstandsband van FITELASTIX in gebruik

Het blijft maar een weerstandsband. Makkelijk te gebruiken met enkele echte voordelen tegenover andere banden van dezelfde prijscategorie. Vooral het gebruiksgemak viel op. De handvaten waardoor je je kan aanpassen aan elke oefening.

Voor meer weerstand kan je de band korter grijpen, al is het belangrijker dat je nog steeds een volledige beweging kan maken. Je beweging beperken voor meer weerstand zorgt voor een slechte work-out.

Wel opvallend is dat de spanning redelijk constant is tijdens het trekken of bewegen. Een rubberen band geeft vaak minder spanning in het begin om vervolgens extra veel weerstand te bieden. De constante weerstand zorgt voor een betere nabootsing van een gewicht.

Het nadeel is dat een weerstandsband altijd beperkt wordt in weerstand en gewicht. Deze FITELASTIX banden zijn goed voor 30 kg weerstand. Goed voor basis bewegingen of oefeningen met veel repetities.

Het is geen vervanging van een bench of krachtstation. Ook heb je met een set verstelbare dumbbells meer opties om te trainen. Uiteraard is dit veel duurder en neemt het plaats in.

Voor 22 euro koop je een product van goede kwaliteit. De prijs / kwaliteit verhouding zit goed. Voor goedkope rubberen banden betaal je tussen de 10 en 15 euro. Voor stoffen modellen vaak iets meer.

FITELASTIX workouts voor weerstandsbanden

De weerstandsbanden zijn goed. Er zijn nog andere merken met gelijkaardige weerstandsbanden of ander modellen die even goed zijn. Veel hangt af van je voorkeur en gebruik.

FITELASTIX begrijpt dit en speelt hier op in door je te voorzien van heel wat content, video’s en work-outs om met hun weerstandsband een volledige work-out af te werken. Oefeningen voor billen, benen, schouders, rug, buik, armen, … Zowel voor mannen als vrouwen. Met de FITELASTIX oefeningen heb je dus meer dan enkel de weerstandsbanden.

Extra handig en zeker een voordeel van FITELASTIX, al heb je hier ook toegang tot zonder het product te kopen.

welke stoffen weerstandsbanden

FITELASTIX Booty Bands

Naast de weerstandsbanden maakt FITELASTIX ook booty bands, een kortere weerstandsband bedoelt voor de heupen, lies en gluten. Gemaakt van nylon, spandex en polyester, ook deze banden zijn van goede kwaliteit.

Je doet er andere oefeningen mee. Voor benen zijn de handvaten te klein, de booty band zijn dus een goede oplossing. Bij aankoop krijg je meteen drie banden. Elk een beetje sterker dan de vorige. Zo heb je de roze Light, blauwe Medium en groene Heavy Booty Band.

Voor je oefeningen kies je de gewenste weerstand. Hoe harder je trekt hoe sterker de weerstand.

Veel meer valt er niet over te vertellen, ze genieten van dezelfde voordelen tegenover rubberen modellen. Ze rollen niet, absorberen zweet en glijden niet.

booty weerstandsbanden fitelastix

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Fitelastix weerstandsbanden werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, weerstand, ontwerp en prijs.

Tot zover onze review van de FITELASTIX weerstandsbanden.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.