Scroll Top

Getest: de VPN diensten van NordVPN

NordVPN testing review

Review van NordVPN

VPN staat voor Virtual Private Network. Een netwerk waar je via omwegen je online-identiteit en activiteiten kan beschermen van meekijkers. Een VPN wordt vaak gebruikt tegen hackers of als je gebruikt maakt van een zwak beveiligde openbare internetverbinding. Daarnaast doen ze ook simpele dingen als je IP-adres, browser activiteiten en openbare data te verbergen.

Gebruik maken van een VPN biedt dus heel wat voordelen die op de dag van vandaag zeer belangrijk zijn. Ook voor KMO’s, zelfstandigen en grote bedrijven zijn VPN-verbindingen een cruciaal onderdeel in de cyberbeveiliging. Je aansluiten is meestal betalend. De beste VPN’s zijn uiteraard niet gratis.

Met een VPN kan je ook surfen ‘vanuit een ander land’. Verbind je je via een VPN in het buitenland, dan krijg je ook de zoekresultaten van dat land. Je kan ook een VPN-verbinding maken binnen je eigen land. In dit artikel bekijken we de prestaties van NordVPN en testen we hun dienst één maand lang uit.

In deze review:

 • Goede beveiliging
 • Sterke encryptie
 • Veel VPN opties
 • Snel en makkelijk in gebruik
 • Snelle servers
 • Iets duurder dan gemiddeld
 • Weinig mogelijkheden in Afrika en Centraal-Azië

Conclusie

NordVPN is een grote speler op de markt van VPN diensten, misschien de grootste. Er wordt ook heel wat over gesproken online, NordVPN is met zekerheid de bekendste VPN in Europa. Ze zijn snel en betrouwbaar, de software is makkelijk te installeren en te gebruiken. Daarnaast kan je je account ook gebruiken op andere toestellen zoals smartphone, tablet en laptop.

Met 14 miljoen gebruikers wereldwijd hebben ze ook heel wat ervaring opgebouwd. NordVPN bestaat sinds 2012. Het is ook één van de enige VPN software waar Netflix gewoon blijft werken. Voor streaming heeft NordVPN zelf speciale servers die voldoende snelheid hebben om de kwaliteit optimaal te houden. Ook HBO, Hulu, Disney+ en andere streamingdiensten ondervinden geen hinder.

Je kan met NordVPN kiezen uit meer dan 100 verschillende locaties om een verbinding op te zetten. Elke verbinding heeft een hoge encryptie en beveiliging, ook de snelheid is zeer goed. De software is heel makkelijk in gebruik, in twee kliks heb je een nieuwe verbinding aangemaakt. Naast een simpele VPN heb je ook P2P, torrent en Tor VPN servers dat je kan gebruiken voor extra beveiliging of speciale situaties.

NordVPN heeft een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding met minder performante VPN diensten, maar is wel duurder. Het werkt voor Android, Windows, Mac, iOS en Linux en gebruikt geen logs (zero logs beleid).

nordvpn review belgie

NordVPN doorgelicht

Goede beveiliging

Het belangrijkste aan een VPN is de beveiliging. Het beschermen van je IP en gegevens, het verstoppen van je activiteiten online. NordVPN scoort goed op beveiliging omdat het gebruik maakt van een sterke 256-bit encryptie, van goede veiligheidsprotocollen (NordLynx, OpenVPN, IKEv2/IPsec)) en geen logs bijhoudt over het gebruik. Nog een voordeel, hun hoofdkantoor is in Panama. Dit land heeft geen wetgeving over het bijhouden van data, wat opnieuw voordelig is voor jouw gebruik.

De software voert regelmatig audits uit om zeker te zijn dat er geen breuk is in de beveiliging. Je hebt ook verschillende opties; van een gewone VPN-verbinding tot een P2P of Tor VPN-verbinding. Naast een VPN heeft Nord Security ook NordLocker, NordLayer, NordWL en NordPass. Allemaal extra beveiligingssoftware.

Met Double VPN servers maak je gebruik van een dubbele beveiligingslaag. Dit wordt vooral aangeraden voor journalisten, overheidspersoneel of activisten die hun activiteiten moeten verstoppen. Onion Over VPN is dan eerder een standaard server met verschillende lagen (zoals een ui). Via de bekende Kill Switch feature kan je je internet compleet beveiligen. Zo is er enkel internet als je een VPN-verbinding hebt. Geen VPN-verbinding, geen internet. Zo blijven jouw gegeven weg van het web.

De snelheid van NordVPN

Je hebt thuis een snel internet. Maak je gebruik van een VPN dan maak je een nieuwe verbinding en kan je snelheid verliezen. Koop je een VPN om buitenlandse series makkelijker te streamen, dan is het behoud van snelheid één van de belangrijkste factoren.

NordVPN is snel in het verbinden en ook de verbindingen zelf zijn snel. Uit speedtests merk je dat er slechts een kleine invloed is die te verwaarlozen is. Omdat NordVPN zoveel verschillende netwerken heeft worden de gebruikers goed gespreid over openstaande verbindingen.

NordVPN is zeker niet de snelste VPN. Anderen scoren soms zelf veel beter. Belangrijk is om te weten wat jij nodig hebt en of je wel de snelste moet zijn. NordVPN is niet traag en voldoet, voor de meeste mensen, aan de snelheid voorwaarden. Volgens de test van vpngids.nl haalt NordVPN nog steeds 257 mb downloadsnelheid per seconde (in Nederland). Hoe verder je verbinding hoe trager dit wordt.

Servers overal ter wereld

Een goede VPN heb je alleen als je een sterke beveiliging hebt, en ook veel servers op veel verschillende plaatsen. NordVPN heeft momenteel meer dan 5200 servers verspreid over meer dan 60 landen. Voor sommige landen kun je zelf de stad uitkiezen om je VPN verbinding accurater te maken. Hun servers draaien sinds 2020 op diskless (zonder schijf) RAM servers. Hierdoor is er geen lokaal opgeslagen data, alles zit in de cloud.

verbinden

NordVPN uitgetest

Het installeren is zeer eenvoudig. Op de website kan je de software downloaden om nadien op je laptop of desktop te installeren. De smartphone en tablet app kan je vinden in de Apple of Google play store. Eens je je gebruikersnaam aangemaakt hebt kan je inloggen.
Eens ingelogd is het letterlijk 2 kliks tot je een VPN-verbinding opgezet hebt. Het programma blijft actief op de achtergrond, je kan de VPN-verbinding even makkelijk stopzetten. Heb je vragen of problemen dan kan je de support contacteren, of gebruik maken van hun FAQ pagina. Er zijn ook heel wat handleidingen en tutorials beschikbaar online en op youtube.

Het gaat om een betalende VPN software. NordVPN kost € 2,89 per maand als je een contract van twee jaar aangaat. Zo niet, betaal je € 10,49 per maand, maar er zijn dus verschillende kortingscodes en –mogelijkheden. Ga je voor één jaar dan betaal je bijvoorbeeld € 4,39. Je kan NordVPN ook testen, ze hebben een ’30 dagen geld terug garantie’ voor ontevreden gebruikers. Eén abonnement is goed voor 6 toestellen.

Via het programma verbonden we onze desktop met zowat 60 verschillende VPN servers. Binnen Europa bleef de verbinding snel. Ook in de VS was het surfen en streamen vlot en zonder problemen. Gingen we naar Zuid-Amerika of Zuid-Afrika dan merkten we wel (zeer kleine) vertraging in het opzetten van een verbinding. Ook op de snelheidstest merkten we dit op. Toch was de verbinding behoorlijk snel. Streamen en downloaden ging vlot, al was het iets trager dan onze Europese verbinding. Dit is normaal en waar voor alle VPN. NordVPN scoort goed op snelheid, maar is niet de snelste.

NordVPN heeft nog wat kleinere extra apps die wel handig kunnen zijn. De Dark Web Monitor zoekt op het internet naar jouw gelekte informatie. Het zoekt ook naar je email adres om te zien welke informatie zich online bevindt. Daarnaast heb je ook SmartDNS voor je TV. Zo kan je streamen van andere landen zonder regionale beperkingen.

NordVPN voor de smartphone en tablet

Tegenwoordig surfen we veel via de smartphone. Een Smartphone is een kleine computer. Handig maar meestal ook minder goed beveiligd. Een VPN op de smartphone gebruiken is dus een echte aanrader. Met je NordVPN abonnement kan je elk toestel aansluiten en gebruiken.

De smartphone app is even gebruiksvriendelijk als de desktop versie. Er is echt weinig aan, je kan je bijna niet mispakken. In enkele knoppen ben je met een VPN verbonden en beveilig je je gegevens van buitenaf.

Nordvpn mobiele vpn diensten
nordvpn smartphone app review

Beschikbare landen voor NordVPN

NordVPN beschikt over veel landen om uit te kiezen. Enkel in Afrika heb je beperkte opties, ook het Midden-Oosten is redelijk onbereikbaar. In China heb je enkel Hong Kong en Taiwan als opties. Voor Rusland is er momenteel geen VPN-verbinding.

 • Afrika en het Midden-Oosten:Israël en Zuid-Afrika.
 • Azië:Australië, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam en Zuid-Korea.
 • Europa:Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Moldavië, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
 • Noord-Amerika: Canada, Mexico en de Verenigde Staten.
 • Zuid- & Centraal-Amerika:Argentinië, Brazilië, Chili en Costa Rica.

NordVPN uitproberen met korting

NordVPN heeft verschillende pakketten. Je kan je voor een maandje inschrijven, maar je kan ook meteen kiezen om voor een jaar of twee te betalen. Doe je dit dan spaar je heel wat kosten uit. Kies je voor een maand dan betaal je iets meer dan tien euro. Voor twee jaar kom je zo uit op meer dan € 240. Kies je meteen voor één jaar dan betaal je slechts € 4.39 per maand, een korting van meer dan 50%. Ga je voor twee jaar dan heb je de hoogste korting. Voor € 3.49 per maand is NordVPN zelfs goedkoop.

Tijdelijke actie 2022: Voorlopig kan je NordVPN voor € 2.89 per maand hebben. Dit is een zeer grote korting voor hun diensten die normaal meer dan 10 euro per maand kosten. Meer over hun aanbiedingen lees je op de website van NordVPN

nordvpn op desktop review

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze VPN software werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op verbinding, netwerk, veiligheid en prijs.

Tot zover onze review van de VPN diensten van NordVPN.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.