Scroll Top

Getest: De Teufel Boomster

Bluetooth speaker met DAB radio

Review van de Teufel Boomster

Teufel bracht onlangs een vernieuwde versie van de Boomster uit en wij mochten hem testen. In dit artikel testen we de bluetooth speaker uit en bespreken we de nieuwe features en look in detail.

Het Duitse merk, dat een sterke opmars kent in België,  is gekend voor betaalbare audioproducten van goede kwaliteit. Ze bestaan al meer dan 40 jaar en beschikken dan ook  over een uitgebreide audio-expertise.

In deze review:

  • De nieuwe Boomster
  • Ontwerp 
  • Geluidskwaliteit
  • FM-radio, DAB en Bluetooth
  • De Boomster uitgetest
review van de teufel boomster

De Teufel Boomster

In 2014 kwam de eerste Teufel-versie van de Boomster op de markt: een bluetooth speaker die veel weg heeft van de old school boomboxen. Enkele jaren geleden zagen we een eerste update en nu komt Teufel met de nieuwe Boomster.

De Boomster is een grote bluetooth speaker die perfect dienstdoet als keukenradio, maar ook als draadloze bluetooth speaker in de tuin of zelfs als partyspeaker. De batterij houdt het lang vol, je kan hem overal meenemen en zelfs zonder smartphoneverbinding werkt hij perfect als DAB+ of FM radio.

Goede kwaliteit partyspeaker

Ontwerp en kwaliteit

De Teufel Boomster is mooi en voelt goed aan. Het zachte, matte uiterlijk met de soft touch afwerking oogt luxueus. Het is tevens een grote bluetooth speaker: 37 x 18 x 14.8 cm – 3.75 kg.

De nieuwe Boomster heeft een aangepast ontwerp, waarbij de opening onderaan werd weggelaten. Hoewel we fan waren van het vorige ontwerp, moet de nieuwe Boomster niet onderdoen: het toestel oogt luxueus en is dat ook.

Hij is beschikbaar in zwart en beige (en in een Kelvyn Colt limited editie). De strakke afwerking bestaat uit een spatwaterdichte (geen waterdichte) behuizing. De openingen achteraan zijn afgeschermd met zachte rubberen klepjes.

Bij het aanzetten verschijnen kleine oranje letters bovenaan de speaker. Deze kleine display is vrij simpel en duidt aan wanneer je order ontvangen is.

Teufel Boomster speaker getest

Geluidskwaliteit

Zoals bij elke speaker is geluidskwaliteit één van de belangrijkste features. De Boomster is krachtig, kan zeer luid spelen en heeft krachtige bastonen. Het geluid is mooi en scherp, de bassen zijn diep en zacht.

Ook wanneer we de Boomster op hoog volume testen, blijft de audiokwaliteit meer dan behoorlijk. Het toestel trilt mee op de bastonen, maar door een juiste materiaalkeuze blijft het geluid kraakvrij. Via de infrarood afstandsbediening kan je de bas aanpassen (-6 dB, 0 dB of +6 dB).

De boomster heeft twee tweeters, twee midrange drivers en een gecentreerde frontfire subwoofer. Aangevoerd door een klasse-D versterker (helder geluid, duurzaam energiebeheer) zorgt dit voor voldoende kracht voor een uitgebreid tuinfeest, al wordt het niet aangeraden om het volume tot het maximum te drijven.

De Teufel Boomster maakt nu ook gebruik van de nieuwe Teufel dynamore technologie, waardoor je een veel breder stereobeeld krijgt in vergelijking met de voorgaande modellen.

Bluetooth speaker met DAB radio

Handig in gebruik

Naast geluid scoort deze boombox ook goed wat gebruik betreft. Bovenaan zitten enkele knoppen om de Boombox te bedienen: volume, Bluetooth, DAB+, power, … De Boombox wordt geleverd met een handige afstandsbediening, al merkten we dat je vrij kortbij moet zijn om deze te gebruiken.

Wanneer je opteert voor een smartphoneverbinding (Bluetooth 5.1) kan je via de smartphone muziek afspelen. Je smartphone, laptop, computer of tablet fungeren dan eigenlijk als afstandsbediening. Dankzij de multipoint-ondersteuning kan je tot 2 smartphones koppelen.

Via de True Wireless-verbinding kan je ook een tweede Boomster aansluiten, wat erg handig is wanneer je een groot feest binnen- of buitenshuis houdt.

Hoewel Teufel de nieuwe technologie omarmt, is het merk zijn roots niet vergeten. Een FM tuner en een AUX verbinding kennen we nog van 15 jaar geleden. Hoewel beide verouderd zijn, zijn ze allebei leuk meegenomen.

De Boomster kan je koppelen met Android, iOS en iPhone, maar ook met Microsoft computers, laptops en tablets. Je kan ze ook verbinden met OK Google en Amazon Alexa.

Afstandsbediening uitgetest

Ook voor “buitenshuis”

Wat de Boomster zo interessant maakt, is zijn polyvalent gebruik. Dankzij de luide en kwalitatieve sound kan de speaker niet alleen binnen- maar ook buitenshuis volop gebruikt worden. Dankzij de IPX5 certificering vormen enkele regendruppels echt geen probleem. Ook in de buurt van een zwembad(je) hoef je ook niet al te veel schrik te hebben.

Dit betekent echter niet dat het toestel waterdicht is. Te veel water zal het toestel beschadigen en dan vervalt ook je 2-jarige garantie. Hou het dus simpel: gebruik de Boomster buitenshuis maar haal hem binnen of berg hem op van zodra er teveel druppels vallen.

Ook opvallend is het bereik van de Bluetooth verbinding. Deze bleeft scherp tot zo’n 30 meter (zonder muren tussen smarthpone en speaker). Ook het geluid was meer dan voldoende, de Boomster is een zeer goede keuze als party-speaker.

goede afstand bluetooth speaker
goede afstand bluetooth speaker

Radio FM en DAB+

Achteraan de Boomster bevindt zich een lange antenne. Je kan dus zonder enig bereik bijna altijd een FM frequentie oppikken en naar de radio luisteren.

Daarnaast heb je ook een geïntegreerde DAB+ tuner. Zowel voor FM als DAB+ maak je gebruik van een automatische zenderfunctie, al kan je ook manueel zoeken. Je kan je drie favoriete zenders opslaan door de cijferknoppen bovenaan het toestel langdurig in te drukken.

Sterke batterij van 7500 mAh

Een goede boombox moet draadloos zijn, veel geluid produceren en vooral niet te zwaar zijn. De Boomster is redelijk licht (3,8 kg) voor zijn grootte. Dankzij het grote handvat kan je hem ook makkelijk meenemen.

De ingebouwde batterij kan tot 18 uur meegaan en het opladen verloopt erg snel. Maak je gebruik van alle functies, dan is een batterijduur van 12 uur realistischer. De batterij is krachtig genoeg om te dienen als powerbank. Zo zit achter de rubberen covers een USB output verscholen; handig om je smartphone, tablet of andere toestellen op aan te sluiten voor een kleine laadbeurt.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Teufel Boomster werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op geluidskwaliteit, bass, verbindingsopties, gebruik, comfort en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.