Scroll Top

Review: Teufel RADIO 3SIXTY getest

Teufel 3SIXTY dAB radio test

REVIEW: We testen de Teufel RADIO 3SIXTY

Ondertussen kennen we het merk al. Teufel biedt kwaliteit aan een redelijk betaalbare prijs en is goed bezig op de Belgische markt. We zien steeds meer van hun toestellen online, maar ook in de bekende retailers.

In dit artikel reviewen we de Teufel RADIO 3SIXTY en leggen we uit wat wij er wel en niet goed aan vonden. We gaan dieper in op de specs, en bekijken voor wie dit product past of voor wie net niet.

Specificaties:

  • Afmetingen: 28 cm  x 17,5 cm
  • Gewicht: Ongeveer 2,5 kg
  • LCD-scherm: 240 x 320 pixels
  • Twee verticaal geplaatste breedbandluidsprekers
  • 360-graden geluidsemissie
  • 90 mm neerwaartse subwoofer
  • 3-kanaals versterker met tot 30W vermogen
Teufel 3SIXTY uitleg knoppen

Ontwerp & bouwkwaliteit

Moderne retro look

De Teufel RADIO 3SIXTY is moderne retro DAB+ radio. Tegenstrijdig? Misschien een beetje, maar het ontwerp doet denken aan de oude radio in onze keuken. Het enige dat ontbreekt is de band om de frequentie af te stemmen.

De afwerking is van hoge kwaliteit; de behuizing voelt stevig aan en de knoppen hebben een solide klikgevoel, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Het apparaat is verkrijgbaar in zowel zwart als wit, waarbij persoonlijk de voorkeur uitgaat naar de zwarte variant vanwege de stijlvolle en strakke uitstraling.

Kleurrijk en duidelijk display

Het display is vrij simpel, centraal in het toestel. Het doet wat denken aan een MP3 menu. Handig en duidelijk is het wel. Met de ene knop selecteren en met de anderen bevestigen. Via dit menu kan je alles aanpassen en instellen.

Het is allemaal heel logisch opgebouwd en simpel. Het enige ‘moeilijke’ is dat je zoveel keuze hebt, maar ook dit is duidelijk in het selectiemenu.

Moeilijk om dit schriftelijk uit te leggen; maar je hoeft geen technisch wonder te zijn om de Teufel RADIO 3SIXTY te kunnen gebruiken.

Teufel 3SIXTY review belgie

Geen batterij, met netstroom

Als we dan toch een opmerking willen maken…. misschien het ontbreken van een ingebouwde batterij. Niet echt nodig bij een DAB+ radio, maar toch handig als je het toestel even wil verzetten of echt in het centrum van de kamer wil plaatsen.

De 3SIXTY moet altijd in de buurt van een stopcontact staan. Dat is jammer omdat de radio vaak tegen een muur geplaatst zal worden, wat afbreuk doet aan het 360-graden design. We zien hem perfect staan op een keukeneiland.

Een ingebouwde batterij zou de RADIO 3SIXTY mobieler maken en direct concurreren met apparaten zoals de BOOMSTER, die wel over deze functie beschikt. Het is duidelijk dat beide apparaten ontworpen zijn met verschillende gebruiksscenario’s in gedachten.

Perfecte DAB radio voor de keuken met spotify

Strak regelbaar geluid

De Dynamore-technologie, specifiek ontwikkeld door Teufel, stelt de 3Sixty in staat om een  360-graden geluidservaring te bieden. Dit betekent dat ongeacht waar je je in de kamer bevindt, het geluid consistent en volledig is.

De twee breedbandluidsprekers zijn strategisch verticaal geplaatst om een brede spreiding van het geluid te garanderen, terwijl de naar beneden gerichte subwoofer (zichtbaar onderaan het toestel) zorgt voor een diepe en rijke basweergave.

Dit is vooral merkbaar bij het luisteren naar genres met veel lage tonen, zoals jazz of elektronische muziek. Het is echter belangrijk om te vermelden dat hoewel de bas aanwezig is, deze misschien niet zo overweldigend is als sommige hardcore audiofielen zouden verwachten van een merk als Teufel.

Voldoende volume en mogelijkheden

Volume is wat anders. De bass is aanwezig en krachtig, misschien niet altijd even helder bij zeer intensieve muziek. Maar het volume dat je hier aan kan koppelen is overweldigend. Voor zo’n kleine DAB+ Radio maakt de 3SIXTY van Teufel heel wat lawaai.

Om een beeld te geven, tijdens het testen of luisteren stond de radio op volume 10. Voor luid meeluisteren gingen we naar 15, of zelfs 18 als we eens zot willen doen…. maar weet dat het maximum op 30 staat. En dit echt heel luid is. Luid genoeg als speaker op een feestje in de tuin buiten, waardoor het opnieuw kan concurreren met anderen.

Voor gebruikers die graag hun audio-ervaring personaliseren, biedt de ingebouwde equalizer de mogelijkheid om de geluidsinstellingen fijn te stemmen. Dit kan vooral handig zijn als je specifieke voorkeuren hebt voor bepaalde muziekgenres of als je het geluid wilt aanpassen aan de akoestiek van je kamer. Ook dit is allemaal makkelijk te regelen via het kleine display.

En de anderen?

Ter vergelijking: als we kijken naar andere apparaten in dezelfde prijsklasse, zoals de Bose SoundTouch of de Sonos One, biedt de Teufel Radio 3Sixty een vergelijkbare geluidskwaliteit. Wat betreft geluid kunnen deze concurrenten misschien een meer gepolijst ‘high-end’ gevoel geven, maar de 3Sixty houdt zich staande met zijn warme en ruimtevullende klanken.

Teufel 3SIXTY achterkant aansluitingen

Zo veel verbindingsmogelijkheden

De Teufel Radio 3Sixty is meer dan een gewone DAB+ radio; het is een centraal audiohub voor je thuisomgeving. Met ondersteuning voor FM, DAB+ en internetradio, biedt het toegang tot een bijna onbeperkt aantal stations. Daarnaast dan ook Spotify, Amazon en USB of Aux mogelijkheden.

FM en DAB+

Voor traditionele radio-ervaringen biedt de 3Sixty zowel FM- als DAB+-ondersteuning.

Internetradio

Met internetradio gaat er een wereld aan stations voor je open. Via Wi-Fi kun je duizenden stations streamen, gesorteerd op genre, land of populariteit.

Internet radio is minder gekend in België maar je moet het zien als een soort open-source radiostations. Je kan echt overal ter wereld naar de radio luisteren en bent dus niet beperkt tot het gamma van VRT.

Spotify Connect en Amazon Music

Voor streamingdiensten is de 3Sixty uitgerust met Spotify Connect en Amazon Music. Dit betekent dat je je Spotify of Amazon Music account direct kunt koppelen en je favoriete afspeellijsten en artiesten met gemak kunt afspelen.

Het voordeel van Spotify Connect is dat het apparaat zelfstandig muziek streamt, waardoor je telefoon vrij blijft voor andere taken. Je kan je playlist instellen als favorieten om zo snel toegang te krijgen. Of het alarm doen afgaan met je speciale ochtend-playlist, allemaal mogelijk.

Teufel 3SIXTY review getest

Bluetooth-connectiviteit

Bluetooth-connectiviteit maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te verbinden met smartphones, tablets of laptops. Ideaal voor content die niet via de geïntegreerde diensten beschikbaar is, zoals audioboeken of muziek van andere apps.

Het gaat hier wel om Bluetooth 4.0 aptX, een licht verouderde versie. Daarom helemaal niet slecht, er zijn gewoon sterkere verbindingen mogelijk met Bluetooth 5.0 (of hoger).

USB-poort en AUX-aansluiting

De USB-poort maakt het mogelijk om MP3-bestanden direct vanaf een USB-stick af te spelen, terwijl de AUX-ingang gebruikt kan worden voor rechtstreeks geluid over te brengen. Zo kan je de 3SIXTY ook als speaker gebruiken.

Geen Cast en Airplay

Een nadeel is het ontbreken van Google Cast en Apple AirPlay 2 ondersteuning, wat betekent dat je de 3Sixty niet naadloos kunt integreren in multiroom audio-opstellingen die deze technologieën gebruiken.

Teufel 3SIXTY onderkant sub woofer

Onze mening, de 3 SIXTY test

De Teufel Radio 3Sixty is een perfecte prijs / kwaliteit DAB+ radio ontworpen met het oog op gebruik en gebruiksgemak.

De fysieke knoppen op het apparaat geven je een traditionele, tactiele manier om de radio te bedienen. Deze knoppen zijn groot en hebben een duidelijke feedback, het geeft een extra retro vibe. Voor moderne gebruikers is er de app of afstandsbediening.

De meegeleverde afstandsbediening is handige maar heel basic. Hier vind je de belangrijkste knoppen op terug. Dit is wel via infra-rood, je moet dus een redelijk goed zicht hebben op het toestel. Niet van enkele kamers verder.

Wil je van verder kunnen bedienen dan is er de app voor smartphone of tablet. Deze app transformeert je mobiele apparaat in een afstandsbediening en biedt een intuïtieve interface waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot alle functies van de radio.

Via de app kun je bijvoorbeeld Wi-Fi-instellingen configureren, zenders zoeken en opslaan, en de equalizer aanpassen om het geluid naar wens te finetunen. Ook Spotify en Amazon koppelen gebeurt hier.

Let op: In de google play store vonden we verschillende Teufel apps. Voor de 3SIXTY gebruik je deze.

Ook spraakbesturing via Amazon Alexa zit hier in. Dit betekent dat je de Radio 3Sixty kunt bedienen met spraakopdrachten.

Je kunt Alexa vragen om muziek af te spelen, het volume aan te passen, of zelfs informatie over het weer of nieuws te krijgen zonder dat je een vinger hoeft uit te steken.

Het kleurenscherm van de radio biedt een heldere en duidelijke weergave van informatie zoals zender- en tracknamen. Het scherm heeft een brede kijkhoek, waardoor het vanuit verschillende posities in de kamer goed leesbaar is.

Het blijft uitaraard wel een klein scherm, ben je verder dan 4 meter dan is het al moeilijk lezen.

Afsluiten doen we misschien met de wekker-functie. Een fijne extra waarmee we enkele ochtenden onze werkdag begonnen zijn. Je kan je favoriete muziek doen afspelen op een geselecteerd uur. Handig als je de DAB+ radio in de slaapkamer wil gebruiken.

Meer reviews en geteste producten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.