Scroll Top

Getest: Teufel Real Blue NC

goede prijs kwaliteit koptelefoon

Review van de Real Blue NC koptelefoon

De koptelefoon van Teufel zit in een nieuw jasje en heeft nieuwe technologie onder de kap. De vernieuwde versie heeft een betere geluidskwaliteit, een nieuwe en sterkere batterij en een verbeterd ontwerp. Teufel bewijst hiermee opnieuw dat ze een sterke speler met uitstekende audio-expertise blijven.

Het blijft echter hun prioriteit om een koptelefoon met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden. De Teufel Real Blue NC kost weliswaar slechts 169 euro en is daarmee heel wat goedkoper dan de duurdere Bose, Sony, Apple of Yamaha. Hou hier zeker rekening mee wanneer je onze uitgebreide testbevindingen leest.

In deze review:

  • Teufel Real Blue NC
  • Geluids- en bouwkwaliteit
  • Active Noise Cancelling & Digital NC
  • De Real Blue NC uitgetest
  • Extra features
Teufel koptelefoon uitgetest
Teufel Real Blue koptelefoon unboxing
Teufel Real Blue NC review

Geluidskwaliteit

Het belangrijkste aan een koptelefoon is natuurlijk de geluidskwaliteit. Teufel bouwt al meer dan 40 jaar audiotoestellen en beschikt dus zeker en vast over voldoende ervaring. Met de Real Blue NC mikt Teufel op een betaalbare, maar goede ANC koptelefoon voor het brede publiek. En dit is hen gelukt.

Het geluid is scherp en duidelijk. Muziek klinkt goed en ook de ingebouwde microfoon werkt prima. De standaard bas weerklinkt duidelijk, maar niet zeer diep. We zeggen ‘standaard’ want via de app kan je een ‘bass boost’ aanzetten.

Onder het kunststof vind je grote, lichte lineaire HD-drivers en een geventileerde achterkamer die de geluidsgolven verder draagt. Het geluid, afkomstig van de 40 mm driver, klinkt zuiver en vrij van ruis.

De geluidskwaliteit is bevredigend en zeker en vast beter dan de gemiddelde koptelefoon aan dit budget. Via de equalizer kan je instellingen wijzigen en zo de koptelefoon afstemmen op je muziekkeuzes.

active en digitale noise cancelling

Noise cancelling

Speciaal aan de Teufel Real Blue NC is dat je over passieve en actieve noise cancelling beschikt. Je hebt ook een ‘digitale hybride ANC’, zodat je het verkeer net wel kan horen tijdens het wandelen of fietsen.

De oorschelpen zorgen voor een passieve noise cancelling. Je hoort weliswaar omgevingsgeluiden, maar het is sterk beperkt. Via een knopje op de rechter oorschelp schakel je de actieve noise cancelling in. Het groen of wit lichtje toont je of je in de normale ANC of verkeersmodus zit. Je kan het verschil sowieso duidelijk horen.

Met ANC hoor je geen achtergrondgeluid, geen toetsenbord, geen auto’s … en ook je eigen stem valt volledig weg. In digitale hybride ANC wordt de microfoon gebruikt om je stem, achtergrondgeluiden of verkeer te laten horen. Voor sommigen is het uitblijven van je eigen stemgeluid net een struikelpunt. Deze Real Blue NC kan je dus gewoon eenvoudig op hybride-ANC zetten.

Bouwkwaliteit & ontwerp

Wanneer je de doos voor de eerste keer opent, word je verrast met een grote travel case waarin je de koptelefoon overal mee naartoe kan nemen. Deze is gemaakt uit sterk en robuust imitatieleer en beschikt over een stevige rits. De oren van de koptelefoon vouwen naar binnen waardoor je het toestel makkelijk kan opbergen. Er is ook nog een klein opbergvakje voor de 3.5mm jack- en de USB Type C laadkabel.

Eens je de koptelefoon in handen neemt, merk je meteen dat het plastic wat licht en zwakker aanvoelt dan duurdere modellen. Dit is dan ook meteen een werkpuntje voor de volgende Real Blue NC update.

Het nieuwe ontwerp is eleganter en strakker dan de oudere versies. De koptelefoon oogt mooi en past goed op het hoofd en rond de oren. Ook na enkele uren voelt het gadget nog steeds redelijk comfortabel aan. De headset wordt weliswaar wat warmer maar dat stoort niet.

Opvallend is dat de Real Blue NC ook geschikt is voor mensen met een kleiner hoofd. De Bose Quiet 35 paste op het kleinste formaat. Met de Teufel moeten we de koptelefoon lichtjes vergroten.

goede prijs kwaliteit koptelefoon

De Real Blue NC uitgetest

We konden de Teufel Real Blue NC uitgebreid testen. In onze studio gebruiken we een Bose Quietcomfort 35 en een Logitech Pro headset. Bij het vergelijken legden we de lat dus redelijk hoog.

De koptelefoon heeft verschillende knopjes, maar geen touch-features zoals de Sony WH-1000XM4. Aan de linkerkant zit één knop waarmee je de koptelefoon aan en uit kunt zetten. Je wordt dan verwelkomd door een licht, maar onaangenaam geluidje. Gelukkig zegt dit niets over de geluidskwaliteit zelf.

Daaronder bevindt zich de type C laadpoort en AUX ingang (3.5mm jack).

Rechts kan je de ANC aanzetten. Daarboven zit een joystick-achtig knopje dat in 4 richtingen kan bewegen. Omhoog en omlaag bewegen regelt het geluid, maar links en rechts bewegen verandert niets. We veronderstelden dat we  hiermee zouden kunnen terug- of achteruitspoelen,  maar … er gebeurde hoegenaamd niets (op Spotify).

Verbinden gebeurt vlot en probleemloos. Selecteer bluetooth op je smartphone (laptop, tablet of PC), koppel met de koptelefoon en je hoort opnieuw dat vervelende geluidje dat je verbinding bevestigt.

beste budget noise cancelling koptelefoon

Muziek & films

We besloten eerst wat ontspanning te testen. Klassieke muziek weerklinkt zeer mooi en ook hardere muziek slaagt voor de test. Zeker in vergelijking met headsets binnen dezelfde prijsklasse steekt de audiokwaliteit van Teufel erboven uit.

Schakelen we over naar films, met diepe en mysterieuze muziek en allerhande geluiden, dan ontbreekt er wat bas. Het geluid klinkt wat vlak, tot je de bass boost aanzet via de app.

Het geluid weerklinkt ook best (lees ‘te’) luid. Op 100% kan je de headset niet aanhouden. Wat we dan natuurlijk ook testen, is hoe het geluid het volhoudt: geen geruis, geen gekraak en nadien ook geen kapotte onderdelen.

Spaar dus je oren. Zet het volume ook nooit erg hoog; dit is nergens goed voor.

Bellen en online calls

Dankzij de ingebouwde microfoon kan je met je koptelefoon bellen. Wanneer je het toestel aan de smartphone koppelt, zal de koptelefoon automatisch overnemen. Je hoort dan de beltoon in de koptelefoon.

Het geluid is voortreffelijk en duidelijk. De microfoon werkt zonder achtergrondgeluid op te pikken. De Real Blue NC maakt ook gebruik van Qualcomm cvc-technologie.

Ook buiten voldoet de koptelefoon aan de verwachtingen. Bij de Bose Quietcomfort 35 merkten we soms dat de wind voor geruis kan zorgen, iets wat we niet ondervonden bij de Teufel Real Blue NC.

Online oproepen verliepen even vlot, al weerklonk het volume heel wat lager dan de muziek. Dit hangt natuurlijk ook af van de settings van Skype, Discord of Teams. Bij een goede internetverbinding waren er geen klachten. Ook de gesprekspartner begreep ons goed, helder en duidelijk.

Batterij en langdurig gebruik

De Teufel Real NC kan je aanpassen zodat die beter op het hoofd past. De oorschelpen kunnen roteren waardoor ze de vorm van je hoofd beter volgen.

De schuimen oorschelpen zijn afgewerkt met imitatieleer. Sommigen verkiezen stof, maar vergeet niet dat stof heel wat zweet zal opnemen, iets wat je met imitatieleer niet zal hebben. De oorschelpen zullen wel wat nat aanvoelen op warme dagen. Reinigen doe je eenvoudig met een vochtig doekje.

Na enkele uren gebruik zonder pauze voel je de koptelefoon wel, maar van pijn of slecht comfort kun je hier niet spreken. Met 280 gram is deze koptelefoon ook niet veel zwaarder dan andere modellen.

We gebruikten de koptelefoon elke dag gedurende enkele uren intens en de batterij hield het een volle week uit. We hebben er geen klok op gezet maar we hebben dit gadget zeker minstens 30 uur kunnen gebruiken. Ook hier scoort de koptelefoon dus goed.

De 700 mAh batterij zou het 55 uur moeten volhouden. Met ANC en het gebruik van bluetooth en microfoon is 40 uur, wat best lang is, echter realistischer. Na 2 uur is de batterij weer opgeladen.

getest teufel real blue koptelefoon

Opties en extra’s

Verbinden doe je dus met Bluetooth 5.0. Met een goede verbinding konden we twee kamers verder nog steeds bellen. Zonder barrières bedraagt de reikwijdte een 20-tal meter.

Je kan ook twee Teufel koptelefoons koppelen aan dezelfde smartphone. Deze ShareMe functie is handig in een scenario waar je beide naar dezelfde muziek wil luisteren. Samen bellen lijkt ook mogelijk, al hebben we dit niet kunnen testen.

Omgekeerd kan ook. Via Multipoint verbind je twee smartphones aan één koptelefoon.

Conclusie

De Teufel Real Blue NC is een uitstekende koptelefoon voor zijn prijs. De audio zit goed, je beschikt over een microfoon en ook ANC ontbreekt niet. Naast muziek kan je hiermee ook films bekijken, audiobooks of podcasts beluisteren en gesprekken voeren.

In vergelijking met het premium gamma aan koptelefoons, die vaak dubbel zo duur zijn, merk je vooral verschillen in bouwkwaliteit en comfort.

Teufel heeft ervaring met audiotoestellen, en dit hoor je duidelijk. De geluidskwaliteit is meer dan gemiddeld, maar duurdere modellen bevatten meestal betere onderdelen. Binnen het prijsgamma van de Teufel vind je echter weinig koptelefoons die met dit model kunnen concurreren.

De koptelefoon heeft nog wat extra voordelen, zoals een sterke batterij, een beschermhoes, 3.5 mm jack kabel en verschillende verbindingsopties. De koptelefoon is beschikbaar in zwart, wit en blauw.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.

We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.

Deze Teufel headset werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op geluidskwaliteit, noise cancelling, gebruik, comfort en prijs.

Bekijk ook de andere producten uit onze test:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.