Scroll Top

Getest: Virtufit M1s Mini

virtufit M1s mini uitgetest onderweg

Virtufit M1s Mini Review

Massagepistolen zoals de Virtufit M1s Mini zijn enorm populair geworden bij zowel atleten als amateurs voor spierherstel en het verminderen van stijfheid.

In deze review bekijken we deze compacte en draagbare massage gun in meer detail. We kijken onder andere naar de functies en het gebruiksgemak en hebben de prestaties uitgebreid thuis getest. Onze conclusie is dat de Virtufit M1s Mini een uitstekend alternatief is voor de Theragun Mini.

Specificaties:

 • Afmetingen: 13,5 x 8 x 4 cm
 • Gewicht: 426 gram
 • Snelheid: 1800-3200 rpm
 • Amplitude: 10 mm
 • Aantal snelheidsstanden: 4
 • Geluid: 40-60 decibel
 • Batterij: 2000 mAh
 • Batterijleven: 4-7 uur (afhankelijk van de stand)

Afmetingen en gewicht

Ik vind dat  beste eigenschap van de Virtufit M1s Mini zijn compact formaat is. Met een lengte van 13,5 cm is hij klein genoeg om in een handtas of rugzak te steken. Hierdoor is het ideaal voor mensen die een massagepistool zoeken om mee te nemen naar de fitness.

Maar laat je niet misleiden door het kleine formaat. Hij levert een even krachtige massage als zijn grote broer, de Virtufit M3 Pro Premium. Door de combinatie van het lichte gewicht (426 gram) en de ergonomische vorm ligt hij comfortabel in de hand en geraakte mijn hand minder snel vermoeid in vergelijking met zwaardere massage guns.

verschillende opzetstukken van de M1s mini massage gun

Prestaties

De Virtufit M1s Mini beschikt over vier snelheidsinstellingen. De snelheden worden gemeten in slagen per minuut, het aantal keren dat de kop van het apparaat in contact komt met je lichaam. De instellingen zijn 1800, 2300, 2800 en 3200 rpm. Gelijkaardig aan de M2, iets minder krachtig als de M3.

Daarna heb ik hem ook getest op mijn vrouw. Door dagelijks aan een bureau te werken heeft ze last van chronische rugpijn en spierknopen in haar schouders. Daarom heb ik het toestel op de tweede laagste stand gebruikt in combinatie met het gevorkte opzetstuk om haar rug, schouders en nek te masseren.

Ze moest even wennen aan het gevoel, maar gaf snel aan dat het goed aanvoelde. Na ongeveer 5 minuten met de massage gun over haar schouders te zijn gegaan had ze al minder last van spanning. Sindsdien gebruikt ze het bijna elke avond in de zetel terwijl ze naar televisie kijkt.

Zij vindt het vooral handig dat de M1s Mini zo licht is en gemakkelijk in de hand ligt. Het enige minpuntje is dat het handvat, in tegenstelling tot de M2 Basic en M3 Pro, vrij glad is en niet voorzien is van antislip materiaal.

unboxing virtufit M1s mini massagepistool

Autonomie

De Virtufit M1s Mini beschikt over een batterij van 2.000 mAh, hiermee kan je het toestel ongeveer 4 tot 7 uur lang gebruiken, afhankelijk van de stand die je gebruikt. Je kan het toestel dus wel even gebruiken zonder op te laden. Is de batterij plat dan kan je via de USB-C snel opladen. De kabel krijg  je meegeleverd, een USB-adapter is niet voorzien.

Gebruiksgemak

Door zijn compacte vorm beschikt de Virtufit M1s Mini in tegenstelling tot de M2 Basic en de M3 Pro Premium niet over een LCD scherm. Hij maakt in plaats daarvan gebruik van een gebruiksvriendelijke aan-en-uitknop en vier indicatielampjes. Die vier lampjes dienen enerzijds om het snelheidsniveau aan te geven tijdens gebruik. Anderzijds geven de lampjes tijdens het opladen aan wanneer de batterij volledig vol is.

Het geluidsniveau van de Virtufit M1s Mini is een groot pluspunt. Het apparaat is verrassend stil voor een massagepistool, wat betekent dat je het vrijwel overal kunt gebruiken zonder anderen te storen. Tijdens het masseren op de laagste stand maakt hij een geluid van ongeveer 40 decibel. Op de hoogste stand is dat een stuk hoger, namelijk 60 decibel.

makkelijk opladen via usb C

Accessoires

Naast het standaard bal opzetstuk om grote spiergroepen in je rug of benen te ontspannen, zijn er nog drie andere opzetstukken.

 • Het bullet head opzetstuk heeft de vorm van een kogel en dient om pijn in zacht weefsel of gewrichten te verlichten.
 • Het flat head opzetstuk heeft een plat uiteinde en dienst om spieren over het hele lichaam te ontspannen.
 • Het U-Head opzetstuk heeft twee uiteindes die dienen om stijfheid in de spieren naast de wervelkolom te verlichten.

Wat ik persoonlijk zeer handig vind is de stevige opbergtas. Hierin passen naast de massage gun ook de vier opzetstukken en de oplaadkabel. Zo is het enerzijds eenvoudig om alle stukken bij elkaar te houden. Anderzijds is de opbergtas handig om je massage gun veilig in je sporttas te vervoeren. Het overkomt namelijk iedereen wel een keer dat je waterfles in je tas uitloopt. In dat geval is het handig dat je massage gun veilig weg zit in de opbergtas.

opzetstukken voor M1s virtufit massage gun

Conclusie

Als je op zoek bent naar een draagbaar massagepistool dat je overal mee naar toe kunt nemen, dan is de Virtufit M1s Mini een uitstekende koop. Hij levert dezelfde prestaties als de Theragun Mini maar dan aan de helft van de prijs. Dankzij het compacte formaat en de handige opbergtas is het een ideaal toestel om mee te nemen naar de fitness.

Je kan het gebruiken als hulpmiddel om spierherstel te bevorderen maar ook gewoon om te genieten van een deugddoende massage. Gebruiksvriendelijk, licht en krachtig, de M1s Mini een investering waar je nog jaren plezier van gaat beleven.

Meer reviews en geteste producten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.