Scroll Top

Getest: Virtufit M2 Basic

Virtufit M2 basic review getest

Virtufit M2 Basic Review

Massagepistolen zoals de Virtufit M2 Basic zijn momenteel zeer in trek bij fitnessers. Ze worden voornamelijk gebruikt om spierherstel te bevorderen na een intense workout.

De krachtige slagen van M2 Basic dringen diep door in het spierweefsel en zorgen voor een betere doorbloeding. In deze review bekijken we dit instapmodel in meer detail. We hebben de M2 Basic uitgebreid bij ons thuis getest en bespreken onder andere het gebruiksgemak, de autonomie en het ontwerp.

Onze conclusie is dat de Virtufit M2 Basic voor de meeste gebruikers een waardig alternatief is voor de veel duurdere Hyperice Hypervolt 2. De M2 is zwakker en heeft minder functies, maar beschikt over de basis en is goedkoper. De Hypervolt 2 is duur en bedoelt voor professioneel gebruik. Wil je iets meer tussen de twee in dan kan je de M2 ook vergelijken met de Virtufit M3 Pro.

Specificaties:

 • Afmetingen: 24 x 17 x 4,5 cm
 • Gewicht: 632 gram
 • Snelheid: 1800-2800 rpm
 • Amplitude: 10 mm
 • Aantal snelheidsstanden: 30
 • Geluid: 40-60 decibel
 • Batterij: 2000 mAh
 • Batterijleven: 4-6 uur (afhankelijk van stand)

Prestaties

De Virtufit M2 Basic beschikt maar liefst over dertig snelheidsinstellingen. Je kan kiezen uit snelheden tussen de 1800 en 2800 rpm. De snelheden worden gemeten in slagen per minuut, het aantal keren dat de kop van de massage gun in contact komt met je spieren.

Ik vind het persoonlijk een groot pluspunt dat de Virtufit M2 Basic een ruime keuze heeft aan snelheidsinstellingen. Op die manier kun je namelijk zeer nauwkeurig de intensiteit van de massage bepalen. En met een amplitude van 10mm beschikt hij over voldoende kracht om diep genoeg in het spierweefsel door te dringen.

review unboxing virtufit M2 basic massage pistool

Ik heb de M2 Basic uitgebreid op mijzelf getest. Wat opvalt is dat hij verrassend licht is voor zijn formaat. Door de combinatie van het lichte gewicht en het handvat in antislip materiaal is hij gemakkelijk te hanteren. Eerst ben ik voor een deep tissue massage gegaan van mijn kuiten, glutes en hamstrings op de hoogste stand met het ball head opzetstuk. In het begin is het wat wennen aan de intensiteit maar na een korte intense massage voelde mijn benen al een stuk lichter aan.

Dankzij het lange handvat en het bullet head opzetstuk kon ik ook gemakkelijk mijn schouders masseren. Hier gaf ik wel persoonlijk aan een lagere intensiteit. Enerzijds omdat de schouderspieren gevoeliger zijn maar ook omdat het bullet head opzetstuk een stuk harder is in vergelijking met het ball head opzetstuk.

Afmetingen en gewicht

Hij heeft een gewicht van 632 gram, wat vrij licht is voor een massage gun van dit formaat. De Theragun Prime die ongeveer even groot is weegt bijna dubbel zoveel. De Virtufit M2 Basic heeft een lang handvat en een totale lengte van 24 cm. Ik vind dat het lange handvat van pas komt om alle rugspieren gemakkelijk te bereiken.

Ondanks zijn formaat is hij klein genoeg om mee te nemen in bijvoorbeeld een sporttas. Een klein minpunt is dat de M2 Basic niet over een handige opbergtas beschikt. Voor alle onderdelen is er wel een propere cutout voorzien in de doos. Ben je van plan om je massage gun regelmatig mee te nemen naar de fitness, dan raad ik je de M1s Mini of de M3 Pro Premium aan.

display en knoppen van de virtufit M2 basic
display en knoppen van de virtufit M2 basic

Autonomie

De Virtufit M2 Basic beschikt over een batterij van 2.000 mAh. Met een volle lading gaat het toestel ongeveer 4 tot 6 uur mee, afhankelijk van de gebruikte stand.

Dit betekent dat je meerdere massagesessies kunt hebben zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van het apparaat. Opladen duurt tussen de 3 à 4 uur en doe je via de meegeleverde USB-C kabel. Een USB-adapter is niet voorzien, maar de meeste mensen hebben dit thuis liggen van een ander toestel.

Gebruiksgemak

De Virtufit M2 Basic is voorzien van twee kleine LCD schermen. Op het linker scherm wordt de snelheidsstand weergegeven en op het rechterscherm het batterijleven. Wat ik persoonlijk een beetje wennen vond was dat je het toestel niet aanzet met de aan-en-uit knop maar met de plus-knop.

Het geluidsniveau van deze massage gun is een groot pluspunt. Het apparaat is redelijk stil waardoor je het vrijwel overal kunt gebruiken zonder anderen te storen. Tijdens het masseren op de laagste stand maakt hij een geluid van ongeveer 40 decibel. Op de hoogste stand is dat een stuk hoger, namelijk 60 decibel.

Virtufit M2 basic review getest

Accessoires

In tegenstelling tot de meeste massage guns die maar over één opzetstuk beschikken, voorziet Virtufit vier opzetstukken voor de M2 Basic:

 • Het round head opzetstuk heeft de vorm van een bal en dient om grote spiergroepen in je rug of je benen te ontspannen.
 • Het bullet head opzetstuk heeft de vorm van een kogel en dient om pijn in zacht weefsel of gewrichten te verlichten.
 • Het flat head opzetstuk heeft een plat uiteinde en dienst om spieren over het hele lichaam te ontspannen.
 • Het fork head opzetstuk heeft twee uiteindes die dienen om stijfheid in de spieren naast de wervelkolom te verlichten.

Je kan de opzetstukken bijhouden in de doos of als deze teveel plaats inneemt raad ik je aan om ze samen met de oplaadkabel in een apart zakje bij te houden.

Opzetstukken van de M2 massage pistool virtufit

Kort samengevat

Als je op zoek bent naar een goedkoop massagepistool met verschillende opzetstukken, dan is de Virtufit M2 Basic een goede optie. Hij levert dezelfde prestaties als de Theragun Prime of de Hyperice Hypervolt 2 maar dan aan de helft van de prijs. Dankzij het antislip materiaal en de goede gewichtsverdeling is het toestel eenvoudig om te gebruiken.

Je kan het gebruiken om de bloedsomloop in je spieren te stimuleren maar ook gewoon om te genieten van een deugddoende massage. Goedkoop, gebruiksvriendelijk en krachtig, de M2 Basic is een ideaal instapmodel.

Meer reviews en geteste producten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.