Scroll Top

Getest: Virtufit M3 Pro premium

Virtufit M3 Pro review volledig uitgetest

Virtufit M3 Premium Pro Review

Massagepistolen zoals de Virtufit M3 Premium Pro zijn erg in trek omdat ze spierherstel bevorderen. Bovendien kan hij hetzelfde als de Hyperice Hypervolt 2 of de Theragun Elite maar dan aan minder dan helft dan de prijs. In deze review bekijken we dit topmodel van Virtufit in meer detail.

We hebben de M3 Premium Pro uitgebreid getest. Lees hieronder verder om meer gedetailleerde informatie te vinden over de prestaties, accessoires en autonomie.

Specificaties:

 • Afmetingen: 24,0 x 17,6 x 6,2 cm
 • Gewicht: 873 gram
 • Snelheid: 1200-3200 rpm
 • Amplitude: 10 mm
 • Aantal snelheidsstanden: 30
 • Geluid: 40-55 decibel
 • Batterij: 2500 mAh
 • Batterijleven: 4-7 uur (afhankelijk van stand en gebruik)

Prestaties

Het design van de Virtufit M3 Premium Pro is eenvoudig en strak. Het handvat is voorzien van antislip materiaal en de gewichtsverdeling voelt evenwichtig aan. Hij is voorzien van een krachtige motor en dertig snelheidsinstellingen. Je kan kiezen uit snelheden tussen de 1200 en 3200 rpm. De snelheid bepaalt het aantal keren dat de kop van de massage gun in contact komt met je spieren.

Het vastzetten van de opzetstukken is eenvoudig, je hoeft ze enkel in de voorkant van het massage gun te duwen. Het vergt een beetje kracht om ze in te brengen, en ook om ze te verwijderen. Maar je wilt natuurlijk niet dat een opzetstuk uit de voorkant vliegt als hij aan 3200 rpm draait.

M3 volledig uitgetest op alle standen

Ik ben er direct ingevlogen en ben direct mijn schouders, bovenbenen en armen beginnen masseren. Op de laagste stand geeft de M3 Pro een milde vibratie. Op de hoogste snelheid was de intensiteit bijna ongemakkelijk. Het voelde voor mij persoonlijk eerder aan als een deep tissue massage dan een rustgevende massage. Maar na een paar minuten begon ik aan de intensiteit te wennen. En na een korte sessie op de hoogste stand had ik een verkwikkend gevoel in mijn spieren.

Toen realiseerde ik mij dat ik gewoon opzetstukken aan het uitproberen was zonder de handleiding te lezen. Om te vermijden dat ik de massage gun op een verkeerde manier zou gebruiken ging ik op zoek waar de opzetstukken eigenlijk geschikt zijn. Gelukkig voorziet Virtufit een duidelijke handleiding waarin elk opzetstuk uitgelegd wordt.

Accessoires

In tegenstelling tot de meeste massage guns die maar over één opzetstuk hebben, voorziet Virtufit maar liefst zes opzetstukken voor de M3 Premium Pro:

 • Het round head opzetstuk heeft de vorm van een bal en dient om grote spiergroepen in je rug of je benen te ontspannen.
 • Het spade head opzetstuk heeft de vorm van een schop en dient om je glutes en hamstrings te ontspannen en flexibiliteit te verhogen.
 • Het fork head opzetstuk heeft twee uiteindes die dienen om stijfheid in de spieren naast de wervelkolom te verlichten.
 • Het bullet head opzetstuk heeft de vorm van een kogel en dient om pijn in zacht weefsel of gewrichten te verlichten.
 • Het thumb head opzetstuk heeft de vorm van een duim en dient om pijn in je hand en voorarm te verlichten.
 • Het flat head opzetstuk heeft een plat uiteinde en dienst om spieren over het hele lichaam te ontspannen.
De verschillende opzetstukken van het massage pistool M3 Pro

Ik vind het persoonlijk een groot pluspunt dat de Virtufit M3 Premium Pro een ruime keuze heeft aan opzetstukken en snelheidsinstellingen. Op die manier kun je zelf op zoek gaan naar een combinatie van je favoriete snelheid en opzetstuk.

Afmetingen en gewicht

Hij heeft een gewicht van 873 gram, wat vrij normaal is voor een massage gun van dit formaat. De Theragun Elite die ongeveer even groot is weegt 1 kg. De Virtufit M3 Premium Pro heeft een ander design dan de Theragun dat eerder aansluit bij de modellen van Hyperice. Hij is namelijk voorzien lang handvat voor een totale lengte van 24 cm. Ik vind dat het lange handvat van pas komt om alle rugspieren gemakkelijk te bereiken.

M3 pro premium opzetstukken voor verschillende massages

Ondanks zijn formaat is hij klein genoeg om mee te nemen in je sporttas. Een groot pluspunt is dat de M3 Premium Pro met een handige opbergtas wordt geleverd. Deze biedt voldoende ruimte voor de massage gun, de zes opzetstukken en de oplaadkabel. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om alles netjes bij elkaar te bewaren. Je kan hem ook gebruiken om je massage gun veilig in je sporttas te vervoeren. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een lekkende waterfles in hun tas. In dat geval is het een geruststellende gedachte dat je massage gun veilig opgeborgen zit.

Autonomie

De Virtufit M3 Premium Pro beschikt over een batterij van 2.500 mAh. Bij normaal gebruik gaat hij ongeveer 7 uur lang mee op de lagere stand. Dit betekent dat je meerdere massagesessies kunt hebben zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen van het apparaat. Opladen duurt tussen de 3 à 4 uur en doe je via de meegeleverde DC-oplader. In tijden waar alle toestellen zijn overgestapt naar USB-C voelt deze lader wat gedateerd aan.

batterij opladen Virtufit M3 pro massage pistool opladen en CE

Gebruiksgemak

De Virtufit M3 Premium Pro is voorzien van een LCD scherm. Op dit scherm kun je aan de bovenkant de snelheidsstand aflezen (van 0 tot 30). Aan de onderkant kun je in één oogopslag zien hoeveel batterij er nog over is. Het is ook op dit scherm dat je aan de hand van een plus- en minknop de snelheid regelt. Om het toestel aan te zetten is er onderaan, op dezelfde plaats waar je de lader moet insteken, een fysieke aan- en uitknop voorzien.

Het geluidsniveau van deze massage gun vind ik een groot pluspunt. Het apparaat is op zijn laagste stand zeer stil waardoor je het vrijwel overal kunt gebruiken zonder anderen te storen. Op de laagste stand maakt hij een geluid van ongeveer 40 decibel. Maar zelfs op de hoogste stand maakt hij maar een geluid van 55 decibel.

tot 30 verschillende standen

Conclusie

Als je op zoek bent naar een betaalbaar massagepistool met verschillende opzetstukken en snelheidsinstellingen dan is de Virtufit M3 Premium Pro een uitstekende keuze.

De prestaties zijn gelijkaardig met merken zoals Theragun en Hyperice die meer dan twee keer zoveel kosten. Je kan de M3 Pro dagelijks gebruiken als om spierherstel te bevorderen na een intense workout. Maar je kan het ook gebruiken op een lagere stand om te genieten van een deugddoende massage.

Daarnaast heeft Virtufit ook nog twee ander modellen. Deze zijn iets minder krachtig. De M1s is ideaal voor gebruik onderweg, het is namelijk een zeer compacte massage gun. De M2 is dan eerder een goedkope versie van de M3. Voor beginners en sporadische gebruikers is dit voldoende.

Meer reviews en geteste producten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.