Scroll Top
Slimme functies en technologie in droogkasten

Slimme en nieuwe technologie in droogkasten

Een beeld op de nieuwste technologieën en smart functies van 2023 die wasdrogers efficiënter maken

De trend van 2023 is het energiezuinig maken van de grote slokoppen in huis, en de droogkast is hier één van. Ook smart-opties zijn interessant. Tegenwoordig kan je sommige droogkasten met je wifi verbinden en via de smartphone beheren. Elke droogkast fabrikant heeft zijn eigen unieke technologieën. In dit artikel bekijken we de nieuwste innovaties en slimme functies. Een belangrijke factor wanneer je droogkasten wil vergelijken.

Energie-efficiënte droogkasten

Warmtepomptechnologie is een baanbrekende innovatie die de warmte binnen de machine recyclet, waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Zo goed als alle merken hebben deze technologie geïntegreerd in hun droogkasten.

Deze warmtepomp droogkasten worden gezien als een nieuw soort. De andere soorten droogkasten zijn geventileerde of condens-drogers. Deze hebben een hoger energieverbruik per cyclus maar zijn goedkoper in aankoop.

Energie-efficiënte droogkastendroogkasten

Slimme droogkasten verbonden via wifi

Met de opkomst van het Internet of Things (IoT) kunnen veel droogkasten nu worden bediend via een smartphone-app. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om de voortgang van het drogen te volgen, meldingen te ontvangen en instellingen op afstand te wijzigen. Samsung, Bosch en Whirlpool zijn enkele van de merken die deze slimme technologieën aanbieden.

Een programma voor elk kledingstuk

Dankzij sensortechnologie kunnen droogkasten nu elke lading automatisch wegen en het droogproces dienovereenkomstig aanpassen. Je moet dus niet meer zoeken naar de juiste droogcyclus, dit gebeurt automatisch. Dit zorgt voor een optimale droging en beschermt uw kleding. AEG’s ProSense-technologie en Miele’s EcoDry-technologie zijn hier perfecte voorbeelden van.

Slimme droogkasten verbonden via wifi

Frisse Geur en Hygiëne

Miele’s FragranceDos-systeem voegt een frisse geur toe aan kleding tijdens het droogproces, terwijl Haier’s droogkasten zijn uitgerust met een antibacteriële behandeling. Beide technologieën streven naar een verbeterde droogervaring, maar terwijl Miele zich richt op geur, richt Haier zich op hygiëne.

Zelfreiniging en Onderhoud

Het onderhoud van droogkasten is eenvoudiger geworden dankzij zelfreinigende technologieën. Bosch’s zelfreinigende condensor en Samsung’s Drum Clean technologie zijn innovaties die het leven van de gebruiker gemakkelijker maken.

Hoewel veel van deze technologieën uniek kunnen lijken voor een bepaald merk, is er vaak overlap in functionaliteit tussen merken. Wat echt telt, is hoe elk merk deze technologieën implementeert en optimaliseert om aan de specifieke behoeften van hun klanten te voldoen. Het is duidelijk dat de toekomst van droogkasten zowel slim als duurzaam is.

Een programma voor elk kledingstuk
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.