Scroll Top
speelkamer voor kinderen goed idee

Waarom een speelkamer voor je kinderen een goed idee is

Kastelen bouwen, puzzels maken, schilderen of met poppen spelen? Bij sommige kinderen gebeurt dat allemaal in de speelkamer. Een speelkamer is dan ook super fijn, want voor kinderen is dit echt hun eigen plekje waar ze zich helemaal kunnen uitleven. Overweeg jij om een speelkamer in te richten voor je kinderen? Wij zeggen, doen! Ben jij benieuwd wat de voordelen van een speelkamer dan juist zijn? Lees dan snel verder.

Veel ruimte

Zeker wanneer je een lege kamer hebt in huis is het een super fijn idee om deze in te richten als speelkamer voor de kids. Zo wordt de kamer toch nog nuttig benut en je kinderen zullen helemaal in de wolken zijn. Maak van de gelegenheid gebruik om de kamer leuk in te richten en plaats er een paar leuke (kinder) meubels, hang mooie gordijnen op en zorg voor voldoende opbergruimte voor al het speelgoed.

Kindvriendelijke kamer

Richt de speelkamer kindvriendelijk in zodat je je kids er kunt laten spelen zonder er zelf altijd bij te hoeven zijn. Zorg dat er geen scherpe voorwerpen zijn, kies voor een zachte mat op de vloer en zorg ook voor gezellige verlichting. Zet kasten en opbergbakken zo dat je kinderen er zelf aan kunnen.

Minder rommel

Het voordeel van een speelkamer is dat je deze speciaal kan inrichten voor je kinderen en dat ze dan niet steeds weer de woonkamer overhoop zullen halen.  Zo hoef jij je niet meer druk te maken om bijvoorbeeld je mooie meubels, inbetween gordijnen of witte muren in andere ruimtes. Leer je kinderen aan dat ze zich mogen uitleven in de speelkamer, maar dat ze op het einde van de dag hun speelgoed weer op z’n plek moeten opbergen.

speelkamer kinderen opruimen

Minder lawaai

Zeker wanneer je geregeld van thuis werkt, kan het een voordeel zijn om je kinderen in hun eigen speelkamer te laten spelen. Zo kan jij rustig doorwerken en kunnen je kinderen toch gewoon spelen, muziek opzetten en lawaai maken zonder dat jij daardoor gestoord hoeft te worden.

Al het speelgoed op één plek

Misschien lijkt het soms wel alsof jouw hele huis vol ligt met speelgoed. Dat probleem kun je dankzij een speelkamer zo van de baan ruimen, want daar ligt binnenkort al het speelgoed van je kinderen op één plek. Zo ben jij van die eeuwige speelgoed rommel af en weten je kinderen precies welk speelgoed ze hebben en waar dat ligt.

Samenwerkingbanner DGL
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.