Scroll Top
Nieuwe technologie in wasmachines

Nieuwe technologie in slimme wasmachines

Innovaties en slimme functies van Bosch, Miele, LG en andere merken

In een tijdperk waarin technologie elk aspect van ons leven doordringt, blijven ook huishoudelijke apparaten niet achter. Wasmachines, ooit eenvoudige hulpmiddelen voor een basistaak, zijn nu symfonieën van innovatie en design.

De trend en vraag naar energiezuinige toestellen neemt toe. Het wordt steeds belangrijker en extra functies en programma’s wordt een belangrijke factor tijdens het vergelijken. In dit artikel bekijken we hoe de verschillende wasmachine merken dit voor elkaar krijgen.

Geavanceerde wasbewegingen

Neem bijvoorbeeld LG’s 6 Motion Direct Drive. Deze technologie biedt zes specifieke wasbewegingen, elk geoptimaliseerd voor verschillende stoftypes, wat zorgt voor een zorgvuldige behandeling van je kleding.

In contrast hiermee detecteert Whirlpool’s SoftMove de stof en kiest automatisch de beste wasbeweging. IFB gaat nog een stap verder door vijf diverse wasstijlen aan te bieden, waaronder een stoomwas, wat een breed scala aan opties biedt voor elke wasbeurt.

Wasmachines met een bovenlader maken dan weer gebruik van een heel andere technologie door de richting van de trommel.

Innovaties voor de wastrommel

Trommelinnovaties zijn ook een belangrijk aandachtspunt geworden. Samsung’s Diamond Drum, bijvoorbeeld, heeft een uniek ontwerp dat voorkomt dat kleding vast komt te zitten, waardoor slijtage wordt verminderd.

Bosch en Siemens hebben ook niet stilgezeten. Met Bosch’s VarioDrum en Siemens’ waveDrum wordt een grondige reiniging geleverd terwijl de kleding intact blijft.

Dubbele laadtechnologie

Vroeger was de vraag “voorlader of bovenlader?”, maar innovatie haalt deze vraag in. Samsung’s Flexwash combineert een voorlader en bovenlader in één machine, wat ideaal is voor verschillende wasbehoeften. LG’s TwinWash, met zijn twee trommels, is ontworpen voor zowel zware als delicate wasbeurten.

Innovaties voor de wastrommel

Reinigen met bubbels en stoom

Wat de reinigingsefficiëntie betreft, heeft Samsung’s EcoBubble de koude was net zo effectief gemaakt als een hete, dankzij de kracht van bubbels. IFB’s O2 Wash maakt ook gebruik van luchtbellen, maar dan om zelfs de meest hardnekkige vlekken aan te pakken.

Daarnaast komen er ook wasmachines met stoomfunctie uit. Dit is geen aparte wascyclus maar eerder een functie die helpt bij huidige programma’s. Stoom biedt nog wat extra, het kan kleding verfrissen zonder dat je ze moet wassen. Handig om geurtjes uit de kleding te halen. Daarnaast heb je ook minder kreukels en moet je misschien niet strijken.

Geavanceerde wasbewegingen

Slimme bediening via Wifi

In dit digitale tijdperk kunnen we de slimme bediening op afstand niet negeren. LG’s Smart Diagnosis en Samsung’s Smart Control bieden gebruikers volledige controle over hun wasmachines, waar ze ook zijn.

Haier heeft dit concept verder uitgebreid met de hOn-app, een geïntegreerde oplossing voor het beheren, controleren en optimaliseren van de wasroutine, zelfs op afstand.

Hoewel we van sommige merken zoals Bosch, Miele en AEG geen specifieke informatie konden verkrijgen, is het duidelijk dat de wasmachine-industrie een periode van snelle innovatie doormaakt. Logisch ook, tegenwoordig betalen we veel voor elektriciteit, een wasmachine verbruikt veel energie, maar ook water.

De keuze voor de juiste technologie hangt af van je behoeften, maar één ding is zeker: de toekomst van het wassen ziet er proper uit. Hou natuurlijk wel in gedachte dat enkel de nieuwste en beste wasmachines deze functies hebben. Ze zijn ook niet altijd even goedkoop, en er is ook niets mis met een simpel of ouder toestel (behalve dat ze kosten in verbruik).

Dubbele laadtechnologie
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.