Scroll Top
Gebruik de juiste containers

5 Tips en tricks voor een efficiëntere vriezer

Een efficiënte vriezer zorgt voor minder verbruik en voedselverspilling

Als je vriezer een rommeltje is van bevroren goederen, kan het vinden van wat je nodig hebt aanvoelen als een arctische expeditie. Maar met een beetje organisatie kan je vriezer een goed geordend toevluchtsoord worden voor geconserveerd voedsel. Enerzijds heb je minder voedselverspilling en anderzijds heb je een beter onderhouden vriezer.

1. Categoriseer en scheid

Denk aan je vriezer als een bibliotheek. Net zoals boeken worden gegroepeerd op genre, zou je voedsel gegroepeerd moeten worden op type. Wijs specifieke gebieden toe voor fruit en groenten, vlees, restjes en gebak. Dit maakt niet alleen het vinden van items gemakkelijker, maar voorkomt ook dat smaken zich vermengen.

2. Gebruik de juiste containers

Niet alle containers zijn gelijk als het gaat om invriezen. Kies voor vierkante of rechthoekige containers om de ruimte optimaal te benutten. Overweeg ook om doorzichtige containers te gebruiken of label ze, zodat je gemakkelijk kunt zien wat erin zit.

Gebruik de juiste containers en organiseer voor een efficiente vriezer
Gebruik de juiste containers en organiseer voor een efficiente vriezer

3. Roteer regelmatig

Voor sommigen zullen de woorden LIFO en FIFO wel iets betekenen. De regel “het eerste erin, het eerste eruit” geldt ook voor je vriezer. Wanneer je nieuwe items toevoegt, breng dan oudere items naar voren zodat ze als eerste worden gebruikt. Dit helpt voorkomen dat voedsel verloren raakt in de ijzige diepten van je vriezer.

Meestal zijn er ook twee soorten ingevroren voedsel. Reeds gekookte ingredienten of etensrestjes, of rauwe ingredienten kort bij hun vervaldatum. Wanneer je invriest kies je zelf.

4. Voorkom kruisbesmetting

Rauw vlees en zeevruchten moeten onderaan de vriezer worden bewaard om te voorkomen dat hun sappen op ander voedsel druppelen. Zorg er ook voor dat ze goed verpakt zijn of in luchtdichte containers zitten.

5. Regelmatig schoonmaken

Net als elk ander deel van je huis heeft je vriezer regelmatig schoonmaak nodig. Probeer het elke drie tot zes maanden te ontdooien en schoon te maken. Er zijn premium vriezers met nieuwe technologieën die dit zelf doen. NoFrost vriezers bijvoorbeeld, een mooie uitvinding. Extra functies kan de prijs van een diepvries wel omhoog duwen.

Categoriseer en scheid ingreedient

Dit helpt je vriezer efficiënt te laten werken en maakt het een hygiënische plek om je voedsel op te slaan. Vriezers dat nooit schoongemaakt worden hebben een negatieve impact op het verbruik van de vriezer.

Een georganiseerde vriezer is niet alleen esthetisch aantrekkelijk. Het helpt je ook tijd te besparen, voedselverspilling te verminderen en het meeste uit je bevroren goederen te halen. Dus, rol je mouwen op en transformeer je vriezer van chaotisch naar georganiseerd!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.