Scroll Top
De 4 verschillende soorten droogkasten

De 4 verschillende soorten droogkasten

Kies je een nieuwe warmtepompdroger of een ouder type droogkast zoals condens

Je wil een droogkast kopen. Lijkt een simpele opdracht maar plots heb je door dat er verschillende soorten zijn en wordt de opdracht wat moeilijker. We bieden een kort en duidelijk overzicht van de verschillende types. Van traditionele geventileerde droogkasten tot de nieuwste warmtepompmodellen, elk type biedt unieke kenmerken en voordelen. Je keuze heeft ook invloed op de energiekosten van je droogkast.

Geventileerde droogkast

Geventileerde droogkasten zijn de oudste en meest traditionele type wasdrogers.

Ze werken door lucht te verwarmen en deze door de trommel te blazen om de kleding te drogen. De vochtige lucht wordt vervolgens via een buis of ventilatieopening naar buiten geblazen. Dit betekent dat ze in een goed geventileerde ruimte moeten worden geplaatst om condensatie te voorkomen.

Ze zijn meestal goedkoper in aanschaf, met prijzen die beginnen rond de 200 euro, maar ze verbruiken meer energie dan andere types, wat kan leiden tot hogere kosten op lange termijn. Ze hebben ook de neiging om kleding harder te behandelen, wat kan leiden tot meer slijtage.

Geventileerde droogkast

Condens droogkasten

Condens droogkasten zijn een stap vooruit in technologie in vergelijking met geventileerde droogkast .

Ze werken door de vochtige lucht uit de kleding te halen en deze om te zetten in water, dat vervolgens wordt verzameld in een reservoir dat regelmatig moet worden geleegd. Dit betekent dat ze geen ventilatieopening nodig hebben en overal in huis kunnen worden geplaatst. Sommige modellen hebben een afvoer zodat het water direct weg kan lopen.

Ze zijn echter duurder in aanschaf, met prijzen die beginnen rond de 400 euro, en ze verbruiken nog steeds vrij veel energie. Ze zijn echter zachter voor kleding dan geventileerde droogkasten. Condensdrogers zijn de juiste keuze voor huishoudens met een beperkt budget.

Warmtepomp droogkasten

Warmtepompdrogers zijn de nieuwste technologie in droogkasten.

Ze werken op een vergelijkbare manier als condens droogkasten, maar in plaats van de warme lucht te laten ontsnappen, hergebruiken ze deze om energie te besparen. Ze maken meestal ook gebruik van de nieuwste snufjes en technologieën. In de toekomst zullen we steeds meer warmtepomp droogkasten zien, hopelijk worden ze ook wat goedkoper.

Dit maakt ze veel efficiënter en goedkoper in gebruik, hoewel ze duurder zijn in aanschaf, met prijzen die beginnen rond de 600 euro. Ze zijn ook het zachtst voor kleding van alle soorten droogkasten. Het nadeel is dat ze langer kunnen duren om kleding te drogen dan andere types.

Condens droogkasten

Was-droogcombinaties

Was-droogcombinaties zijn apparaten die zowel een wasmachine als een droogkast in één apparaat combineren. Dit kan een geweldige ruimtebesparende oplossing zijn als je een klein huis of appartement hebt. Ze kunnen ook worden uitgerust met een warmtepomp om energie te besparen. Het nadeel is dat je niet tegelijkertijd kunt wassen en drogen, en ze zijn over het algemeen minder efficiënt dan aparte wasmachines en drogers. De prijzen variëren sterk, maar beginnen meestal rond de 500 euro.

Kort samengevat

Het kiezen van de juiste droogkast voor uw huis houdt in dat u rekening houdt met factoren zoals efficiëntie, budget en plaats. Om appels met appels te vergelijken is het best dat je eerst een keuze maakt over het type droogkast. Weet je dit dan kan je overgaan naar het vergelijken van verschillende droogkasten.

Naast het soort zijn er nog heel wat factoren die meespelen in de aankoop van een droogkast. Ga zorgvuldig tewerk, het is toch een belangrijke aankoop dat je jaren lang zal gebruiken.

Warmtepomp droogkasten
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.