Scroll Top
De juiste plaats voor de wasmachine en droogkast

De juiste plaats voor de wasmachine en droogkast

In het waskot, de garage of de keuken; hou rekening met waar je deze toestellen plaatst

Een moeilijke maar ook makkelijke opdracht, de juiste plaats voor je wasmachine en droogkast bepalen. Makkelijk, want je hebt meestal beperkte ruimte. Moeilijk omdat die ruimte wel moet voldoen aan jouw huishouden.

Of u nu een nieuw huis inricht of uw bestaande wasruimte herinricht, er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. In dit artikel geven we advies en helpen we je met je wasruimte zo perfect mogelijk te maken.

Locatie, locatie, locatie

De locatie van je wasmachine en droogkast is cruciaal. Er zijn enkele typische ruimtes zoals het waskot, de garage, de keuken of de badkamer. Veel hangt af van de plaats in huis, en de toestellen die jij overweegt. Naast ruimte is ook veiligheid, ventilatie en bouwkwaliteit  belangrijk.

Ruimte en Gemak

Bij het plannen van een wasruimte moet je een perfect evenwicht vinden tussen flexibiliteit, gemak en ruimte. Je kan de wasmachine en droogkast mooi inbouwen. Dit kan in tafelmodel of in een op maat gemaakte inbouwkast. Tegenwoordig heb je ook een voetstuk voor de wasmachines. Dit biedt voor en nadelen, maar kan een handig alternatief zijn voor tafelmodellen.

De wasruimte moet groot genoeg zijn om grote apparaten (droogkast, wasmachine, maar misschien ook een vrieskist en waterboiler) te huisvesten. Het mag niet zo groot zijn dat het leefruimte in het huis wegneemt.

De plaats is ook belangrijk, het moet zich op een handige locatie bevinden, maar niet zo dicht bij de woonruimtes dat lawaai een probleem wordt. Het moet praktisch zijn, maar mag je huis ook niet onnodig hectisch doen lijken.

Ruimte en Gemak

Veiligheid en Ventilatie

Veiligheid is een belangrijke overweging bij het kiezen van de locatie voor je wasmachine en droogkast. Zorg ervoor dat je de juiste ventilatie op zijn plaats hebt. Aan beide kanten van de toestel, ook de achterkant, moet er voldoende ruimte zijn voor luchtcirculatie.

Sommige oudere droogkasten hebben nog een ventilatie die naar buiten leidt. Ook hieraan moet je denken als je zo’n soort toestel koopt. De ruimte mag niet te vochtig worden, en met al het water dat gebruikt wordt (tegenwoordig ook stoomfuncties) is dat toch belangrijk.

Kwaliteit en Prijs

Bij het kiezen van een wasmachine en droogkast is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit en de prijs. Verschillende merken bieden verschillende kwaliteitsgaranties en premium modellen zijn beter gebouwd.

Gaan de toestellen in de garage, kelder of andere niet-geklimatiseerde ruimtes let er dan goed op dat de toestellen hiertegen kunnen. Sommige toestellen worden net zoals vriezers ‘garage-klaar’ verkocht.

Het kiezen van de juiste plaats voor je wasmachine en droogkast is een belangrijke beslissing die een grote invloed kan hebben op de efficiëntie van je huishouden. Of je nu een nieuw huis inricht of je bestaande wasruimte herinricht, er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

Door rekening te houden met de locatie, ruimte, gemak, veiligheid en kwaliteit van je apparaten, kun je een wasruimte creëren die zowel functioneel als aangenaam is om te gebruiken.

Veiligheid en Ventilatie
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.