Scroll Top
Wasmachine merken met automatische dosering

Wasmachines met automatische dosering

i-DOS, TwinDos, AutoDose, dit zijn de wasmachine merken die automatisch wasmiddel toevoegen

We zijn er nog niet, maar automatisch doseren en slimme wasmachines zullen de norm worden in de wasruimte van de nabije toekomst. Ze zijn handig, gebruiksvriendelijk en verbruiken minder. Maar man, wat is het allemaal zo duur momenteel. De voordelen van auto-dosing zijn echter duidelijk. Er zijn al een reeks merken die ze aanbieden. Voorlopig kan je ze vinden tussen de 650 en 2.000 euro.

Merken met automatische dosering

Bosch & Siemens: i-DOS

i-DOS-technologie gebruikt sensoren. Deze sensoren bepalen het type stof, de lading en hoe vuil de was is. Op basis hiervan geeft de machine automatisch het juiste wasmiddel af. Dit zorgt voor optimale reinigingsresultaten en bespaart water en wasmiddel.

Je hoeft geen wasmiddel meer af te meten. De machine regelt alles. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve wasbeurt. Ze doen veel, maar een goed onderhoud is af en toe nodig.

Merken met automatische dosering

Miele TwinDos

TwinDos gebruikt een 2-fasensysteem. Eerst geeft de machine het wasmiddel af. Daarna voegt het een vlekkenverwijderaar toe. Deze combinatie zorgt ervoor dat kleding niet alleen schoon is, maar ook vrij van hardnekkige vlekken.

Je profiteert van een tweestaps reinigingsproces. Dit proces pakt zowel vuil als vlekken aan. De automatische dosering zorgt voor de juiste hoeveelheid wasmiddel en vlekkenverwijderaar.

Samsung Auto Optimal Wash

Deze Optimal Wash tech gebruikt vier soorten sensoren. Ze bepalen het gewicht van de was, hoe vuil de was is, de watertemperatuur en de hoeveelheid wasmiddel. Op basis van deze gegevens past de machine de wastijd, de hoeveelheid water en de dosering van het wasmiddel aan.

Je krijgt een op maat gemaakte waservaring. De machine past verschillende parameters aan voor het beste wasresultaat.

Whirlpool AutoDose

De AutoDose-technologie van Whirlpool zorgt ervoor dat uw wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter aan de was toevoegt. Je vult de reservoirs voor wasmiddel en wasverzachter één keer. Uiteraard moet je geen wasverzachter gebruiken.

De wasmachine doseert zelf het wasmiddel en de wasverzachter voor ongeveer 20 wasbeurten. De Whirlpool wasmachine met AutoDose heeft ook andere slimme functies. Zo heeft de wasmachine SoftMove trommelbewegingen en FreshCare+ stoomfunctie.

Verschillen automatische dosering technologieën

Verschillen automatische dosering technologieën

Alle technologieën gebruiken sensoren, maar ze focussen op verschillende dingen. Bosch & Siemens focussen op stoftype, lading en vuilheidsgraad. Miele heeft een extra vlekverwijderingsfase. Samsung gebruikt vier verschillende sensoren voor een uitgebreide beoordeling.

Miele’s TwinDos heeft een 2-fasensysteem. Dit systeem voegt naast het wasmiddel ook een vlekkenverwijderaar toe. Samsung’s Auto Optimal Wash biedt veel aanpassingen. De machine verandert de wastijd, waterhoeveelheid en wasmiddeldosering.

Elke merk doet zo iets om hetzelfde of een gelijkaardig resultaat te bekomen. Met deze slimme functies zijn ze aantrekkelijker dan hun concurrenten. Je moet ze niet schoonmaken, ze reinigen zichzelf. En door al de voordelen van automatisch doseren en slimmer extra’s hopen ze je te overtuigen van de hoge aankoopprijs.

voordelen van automatisch doseren
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.