Scroll Top
Materiaal en afwerking van de koelkast

De afwerking van je koelkast

Het kiezen van de perfecte koelkast is meer dan alleen het selecteren van een apparaat dat je voedsel koel houdt. Het is ook een stijlverklaring. De afwerking van je koelkast kan de hele sfeer van je keuken bepalen. Hier zijn enkele van de meest trendy afwerkingen op de markt, en wat je moet weten voordat je de knoop doorhakt.

De kleur van afwerking

Roestvrij staal

Roestvrijstalen koelkasten zijn de perfecte keuze voor een strakke, moderne look. Ze geven je keuken een professionele uitstraling, maar houd er rekening mee dat ze wel gevoelig zijn voor vingerafdrukken. Er zijn wel matte of ‘vingerafdrukbestendige’ opties beschikbaar als je niet de hele dag wilt poetsen.

Ze zijn iets duurder. Merken zoals Bosch, Samsung en Siemens hebben prachtige roestvrijstalen modellen in hun assortiment.

De kleur van afwerking

Klassiek wit

Een witte koelkast is een veilige en praktische keuze. Ze zijn makkelijker schoon te houden en vaak goedkoper in aankoop. Witte koelkasten passen prachtig in traditionele, landelijke en Scandinavische keukens. Wit is ook een goede afwerking als je koelkast in het zonnige deel van de keuken staat. De witte afwerking zal de zon beter weerkaatsen en de warmte minder opnemen. Voordelig voor het verbruik van je koelkast.

Heldere kleuren

Wil je een echte eyecatcher in je keuken? Overweeg dan een retro-koelkast in een felle kleur. Ze combineren een nostalgische uitstraling met moderne technologie. Maar denk eraan: een koelkast is een langetermijninvestering. Vraag jezelf af of je over tien jaar nog steeds blij bent met je keuze.

Merken zoals Smeg en Gorenje zijn bekend om hun kleurrijke retro-koelkasten.

Zwart

Zwart is terug van weggeweest. Deze kleur geeft je keuken een moderne twist, zonder de vingerafdrukken die je bij roestvrij staal ziet. Let wel op dat een zwarte koelkast je keuken donkerder kan maken. Zwart is modern en mooi, vergeet wel niet dat een trend komt en gaat. Zal je zwart binnen enkele jaren nog steeds mooi vinden?

Glas

De nieuwste trend in koelkastland is glas.  Glas laat vingerafdrukken minder snel zien en sommige modellen hebben discrete bedieningselementen die oplichten door het glas. Merken zoals Haier en AEG hebben prachtige modellen met een glazen afwerking.

Een witte koelkast is een veilige en praktische keuze

Materiaal van de koelkast

De afwerking van een koelkast gaat verder dan alleen de kleur. Het gaat ook over het materiaal waarvan de koelkast is gemaakt, wat invloed heeft op zowel de uitstraling als de duurzaamheid en het onderhoud van het apparaat.

  • Roestvrij staal is een duurzaam en modern, maar dus ook gevoelig voor vingerafdrukken en kan krassen vertonen.
  • Glas is makkelijk schoon te maken en laat geen vingerafdrukken zien, maar kan gevoeliger zijn voor breuk.
  • Koelkasten met een witte afwerking zijn vaak gemaakt van een soort kunststof of gelakt metaal, wat een goedkopere optie kan zijn. Deze materialen zijn makkelijk schoon te maken, maar kunnen na verloop van tijd verkleuren.
  • Zwarte koelkasten kunnen ook gemaakt zijn van roestvrij staal, maar met een zwarte afwerking, of van een soort zwart kunststof of gelakt metaal.
  • Kleurrijke retro-koelkasten zijn vaak gemaakt van gelakt metaal in felle kleuren. Dit geeft ze een opvallende uitstraling, maar de verf kan na verloop van tijd slijten of krassen.

Bij het kiezen van de juiste afwerking voor je koelkast zijn je persoonlijke smaak, je budget en de stijl van je keuken van belang. Of je nu voor roestvrij staal, wit, kleurrijk, zwart of glas kiest, zorg ervoor dat je een afwerking kiest die je jarenlang mooi vindt en die past bij je keukenontwerp.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.