Scroll Top
De beste materialen voor trapmatten

De 3 beste materialen voor een trapmat

Trapmatten beschermen de verflaag of het natuurlijke materiaal van je trap. Hiermee voorkom je slijtage! Ook zorgt de mat ervoor dat je minder geluidsoverlast en echo ervaart in je woning. Een trapmat dempt namelijk het geluid van de voetstappen en behalve dat… trapmatten zijn ook hartstikke stylish! In dit artikel hebben we het over de drie beste materialen voor een trapmat.

Kunststof

Kunststof is een veelvoorkomend materiaal voor trapmatten. De kunststof aan de onderkant van de mat zorgt ervoor dat de mat stevig op de trap blijft liggen. De bovenkant van de trapmat is vaak gemaakt van een rubberachtige kunststof die een anti-slip effect biedt. Andere voordelen van een trapmat van kunststof is dat het oppervlak erg glad is, hierdoor kun je het gemakkelijk schoonmaken. En wist je dat een kunststof trapmat anti-allergeen is? Geweldig, toch!

Tapijt

Stoffen trapmatten zijn gemaakt van tapijt, een erg huiselijk materiaal. Het is dus een geschikte keuze voor jou als gezelligheid een belangrijke factor is wanneer je je keuze maakt. Door het zachte materiaal dempen de matten je voetstappen, waardoor je niet alleen lekker loopt, maar ook rekening houdt met je huisgenoten en buren. Het toegankelijke materiaal zorgt ervoor dat je keuze hebt uit honderden kleuren en patronen. Je vindt dus altijd wel iets wat perfect bij jou en je interieur past.

welk materiaal tapijtmat

Aluminium

Trapmatten van aluminium hebben een stoere en industriële uitstraling. Deze zijn dus perfect voor in werkruimtes of in jouw woning wanneer je houdt van een industriële look. De matten worden bevestigd met schroeven en blijven dus goed op hun plek liggen. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je over een loszittende trapmat struikelt. Aluminium kan goed worden schoongemaakt door middel van een dweil. Het onderhoud van de trapmatten vergt dus weinig tijd en energie. De levensduur van aluminium is erg lang, waardoor het als een erg duurzaam en milieuvriendelijk materiaal wordt beschouwd.

Trapmatten zijn handige toevoegingen aan onze hallen. Ze zorgen voor de bescherming van onze trappen, zorgen voor een vermindering van overlast en zien er ook nog eens mooi uit! In bovenstaand artikel hebben we de drie beste materialen voor trapmatten besproken: kunststof, tapijt en aluminium. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen. Kies jij voor een anti-allergene trapmat? Of vind jij een stoere look leuker? Het kan natuurlijk ook zijn dat je kiest voor tapijt, zodat je een brede keuze aan kleuren en patronen hebt. Succes met het maken van een keuze! 

Samenwerkingbanner DGL
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.