Review van de Stane Polestar
Stane Global is een Nederlands merk dat zicht richt op aangenaam werken en het creëren van een productieve werkplaats. Sinds kort is een home-office een must. Thuiswerken is een optie, maar ook de kantoren zijn weer open. Met een goed draagbaar scherm maak je van elke plek een werkplaats. Stane speelt hier op in met hun eerste draagbaar scherm voor professioneel gebruik.
In deze review:
- Goede prijs kwaliteit
- Helder draagbaar scherm
- Licht en dun
- 2x USB C en 1x HDMI aansluitingen
- 15.6 inch 1080p Full HD, 175° kijkhoek
- Externe batterij nodig
- Beeldkwaliteit is goed maar er bestaat beter
De Stane Polestar
Draagbare schermen zijn sinds 2020 niet meer weg te denken. Sommige beroepen hebben nood aan een groter, of tweede scherm en enkel met een portable monitor kan je deze onderweg uitoefenen. De Polestar is makkelijk te gebruiken en heeft een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Het scherm heeft een goede beeldkwaliteit, alle nodige aansluitingen (1x HDMI & 2x USB C) om een computer, laptop, smartphone of tablet aan te sluiten en (basis) ingebouwde speakers.
Voor slechts 250 euro heb je een volwaardig scherm dat echt niet moet onderdoen aan andere modellen. Heb je nood aan meer dan 1080p full HD dan is de Polestar wel geen optie meer. Uiteraard zal je dan ook iets dieper in de buidel moeten tasten.
Ontwerp en beeldkwaliteit
Wat meteen opvalt als je de Stane uit zijn verpakking haalt is de dikte, of net dunte van het scherm. Zeer dun maar voldoende sterk door de aluminium behuizing en stabiel genoeg voor onderweg. Rond het scherm is een case die een eerste vorm van bescherming voorziet. Voor de veiligheid raden we toch een case aan om de levensduur van je scherm te verlengen. De Polestar is ongeveer een 1 cm dun. De randen zijn zeer fijn (3-4 mm). Hierdoor sluit het scherm mooi aan als tweede scherm en zijn er niet teveel ruimte tussen je schermen. Met slechts 670 gram geniet je van een zeer licht draagbaar scherm.
De Stane Polestar heeft een resolutie van 1080p (1920×1080) Full HD, is 15.6 inch in diameter en maakt gebruik van een IPS scherm (VESA certified Display HDR 600). In-plane switching is een lcd-scherm, goedkoper dan de populaire OLED schermen. Ze gebruiken ook minder batterij waardoor je het draagbaar scherm langer kan gebruiken. Toch kan je de helderheid van het scherm tot 350 cd/m² opvoeren. Dit is zeer helder in vergelijking met andere modellen die tot 250 cd/m² gaan. Handig om buiten te werken, zelfs in volle zon dankzij de anti-reflectie. Al wordt het scherm dan toch wat minder leesbaar. Een goede schermfilter kan dit nog verder verbeteren. Met 60 hz verversing en 2 ms reactiesnelheid haalt de Polestar ook hier bovengemiddelde scores. Goed voor films en gaming.
Stane Polestar heeft een kijkhoek van 175° (al is dit bij volle zon veel lager door reflecties), een goede en aanpasbare helderheid en een goede reactiesnelheid. Ideaal om, naast werken, met meerdere films te kijken of te gamen. Door de ingebouwde speakers heb je ook een basis geluid. Bluetooth is er niet. Je headphones aansluiten kan alleen via een 3.5mm audiojack.
Gebruik, aansluiting & batterij
Zoals vermeld heeft de Polestar drie poorten; één HDMI poort en twee USB C aansluitingen. Dit is nodig want de Polestar heeft geen ingebouwde batterij. Energie haalt het van je laptop of computer, smartphone, tablet of powerbank. Een ingebouwde batterij heeft als voordeel dat het extra makkelijk in gebruik is. Het nadeel is dat deze batterij oud wordt en waarde verliest. Daarnaast maakt het je draagbaar scherm heel wat zwaarder.
Tegenwoordig maken nieuwe toestellen enkel gebruik van de nieuwere USB Type C aansluitingen. Doordat de Polestar nog klassieke HDMI poort heeft kan je ook je playstation, Xbox of Switch makkelijk aansluiten voor onderweg te gamen. Uiteraard heb je dan wel stroom nodig voor de console.
Nadelig is de audio mogelijkheden. Er is geen Bluetooth. Headphones aansluiten kan via de verouderde 3.5 mm audiojack. Gezien veel modellen nu enkel draadloos werken is dit wel een werkpunt voor de toekomstige producten van Stane Global. De ingebouwde speakers zorgen er dan wel voor dat je overal kan genieten van je scherm. Al stoor je hiermee wel je omgeving.
De Stane Polestar in gebruik
Bij het uitpakken merk je dat er tijd en moeite in het ontwerp, verpakking en branding van Stane Global zit. Gebruiksgemak en tevreden klanten (klantendienst) is belangrijk voor hen, en dit merk je. In de verpakking krijg je meteen ook alle nodige kabels (HDMI, USB C), de powerbank en een extra staander. Je kan de meegeleverde case gebruiken om het scherm op te stellen. Toch raden we dit af omdat je scherm plots kan vallen. Met de meegeleverde staander kan je het scherm makkelijk verzetten of kantelen. Een mooie extra.
Het scherm heeft geen handleiding nodig. Gewoon je Type C USB aansluiten aan je laptop – of aan de powerbank voor alternatief gebruik. Eens er stroom is gaat het scherm aan en toont hij het beeld van de HDMI of USB C poort. Aan de rechterkant vinden we de knoppen terug. Hier kan het scherm aan en uit gezet worden en kunnen we de helderheid aanpassen.
Door het aangename en vooral makkelijke gebruik, de goede beeldkwaliteit in een compact en licht ontwerp en de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding kunnen we dit scherm enkel aanraden. Voor professioneel gebruik kijk je best nog wat verder. Hiermee richten we ons vooral naar beroepen die extra hoge beeldkwaliteit nodig hebben – 2k of 4k resolutie. De Stane Polestar scoort ook goed in onze vergelijking van de beste portable monitors van 2022.
Portable monitor voor smarphones
Door de Type C verbinding kan je dit scherm aansluiten aan je smartphone. Vroeger was dit enkel via een HDMI-aansluiting. Je hebt dan wel nood aan de externe powerbank omdat je smartphone niet voldoende energie aanlevert.
Door de goede helderheid en beeldkwaliteit, ingebouwde speakers en brede kijkhoek kan je met de Polestar makkelijk gamen. Alleen of met meerdere, je zou hier makkelijk met drie of vier rond het scherm zitten.
Hoe we vergelijken en testen
Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.
We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.
Deze Stane Polestar werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, poorten, grootte, bouwkwaliteit en prijs.
Tot zover onze review van de Stane Polestar, een goed draagbaar scherm met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.