De 10 beste krultangen van 2024
Krullen of beach waves zetten voor dik, fijn of kort haar.
Als je niet van nature gezegend bent met glanzende krullen, kun je ze gewoon zélf creëren. Een goede krultang is daarbij je beste vriend, en deze lijst beste krultangen is jouw gids om je nieuwe vriend te vinden. Koop er niet zomaar lukraak eentje, want een degelijke krultang maakt het verschil tussen doffe krullen die snel uitzakken en een glanzende bos krullen die de hele dag meegaan.
Kleine, strakke krullen, moderne beach waves, grote, volumineuze krullen: voor elk type krullen is er een geschikte tool te koop. Hieronder vind je onze selectie van de beste krultang in elke categorie. Plus: we zochten ook naar de beste automatische, draadloze en professionele krultang.
Onze selectie krultangen
- Beste prijs-kwaliteit: Bestope 6 in 1 krultang via Bol.com
- Beste professionele: Dyson Airwrap via Fnac
- Beste automatische: BaByliss Curl Secret 2 via Bol.com
- Beste draadloze: BaByliss 9001U via Bol.com
- Beste goedkope: Adler AD 2106 via Bol.com
- Beste dikke: Remington CI9532 Pearl Pro via Bol.com
- Beste voor kort haar: Remington CI96W1 Silk via Coolblue
- Beste voor beach wave: Bombé Waver via Bol.com
- Beste voor kleine krullen: Max Pro Twist 9mm via Bol.com
- Beste mini: LifeGoods Magic Hair Curler via Bol.com
In dit artikel
Beste prijs-kwaliteit: Bestope 6 in 1 krultang
Voordelen:
- Zes verschillende opzetstukken
- Compact
- Met extra accessoires
Nadelen:
- Keramische coating, niet volledig keramisch
Zes krultangen voor de prijs van een, dat krijg je als je deze Bestope krultang bestelt: twee conische, drie rechte en een bubbel-opzetstuk geven je de mogelijkheid om jezelf echt elke soort krullen en golven aan te meten. Bovendien krijg je er twee klemmen, een hittebeschermende handschoen en een bewaartasje bij.
De temperatuur, die je overigens kan aflezen op het scherm, is instelbaar van 120°C tot 220°C. De krultang warmt snel op: na zo’n 20 seconden kan je al beginnen stylen. De tang beschikt over een keramische coating en ionentechnologie, en bevat ook toermalijn, dat je haar extra glanzend maakt. Bovendien is het een pareltje om in huis te hebben: de roségouden coating geeft een luxueus effect.
Dit is de beste krultang voor mensen die graag experimenteren met hun look en niet telkens opnieuw geld willen uitgeven aan een nieuwe krultang. Gebruikers vinden het bovendien handig dat deze 6-in-1 krultang een pak compacter is dan zes verschillende krultangen. Ze merken ook op dat je er makkelijk je extensions mee krult.
Beste professionele: Dyson Airwrap
Voordelen:
- Zacht voor je haar
- Luxueus
- Multitool voor veel verschillende looks
Nadelen:
- Hoogste prijsklasse
Het laatste jaar kon je er niet omheen: de Dyson Airwrap is dé nieuwste professionele krultang van de celebrity’s. Het is overigens niet enkel een krultang, maar een complete stylingtool die je haar kan drogen, gladmaken en krullen zonder het te beschadigen. Bovendien is het toestel geschikt voor alle haartypes. Het enige nadeel is de prijs: zo’n Airwrap kost je al gauw 500 euro.
Voor dat geld krijg je gelukkig heel wat in de plaats: zes opzetstukken inclusief een haardroger, een opbergtas voor onderweg en een luxe-opbergdoos. Met de opzetstukken creëer je even vlot een gladde blowout als grote en kleinere krullen met het airwrapprincipe: het haar wentelt zich vanzelf rond het opzetstuk.
Onze test toonde aan dat die nieuwe technologie eerst even wennen is, maar als je het principe in je vingers hebt, krul je al je haar in een mum van tijd, zonder het te beschadigen. Bovendien zakken de krullen niet uit en blijven ze heel de dag door glanzen. De Dyson Airwrap is stevig, prachtig om te zien en hij doet wat hij belooft.
Beste automatische: BaByliss Curl Secret 2
Voordelen:
- Ingebouwde timer
- Verbranden is bijna onmogelijk
- Meedraaiend snoer
Nadelen:
- Niet geschikt voor kort haar
Vraag je je ook regelmatig af hoe mensen in hemelsnaam hun haar zelf kunnen krullen en wil je die mooie krullen die de kapper kan maken, thuis kunnen reproduceren, dan is een automatische krultang absoluut iets voor jou. Het enige wat je moet doen, is de juiste instellingen kiezen, een lok in de machine leggen en enkele seconden wachten.
De beste automatische krultang is volgens ons deze Babyliss Curl Secret 2. Het toestel ‘zuigt’ een lok haar in de machine, legt er de juiste krul of golf in en laat het haar op het perfecte moment weer los. Je kunt kiezen uit drie krulpatronen: strakke krullen, losse krullen en golven.
Het apparaat is voorzien van een keramische coating en ionische technologie en draait in verschillende richtingen, zodat je kan kiezen of je weg van je gezicht of naar je gezicht toe krult.
Testers zijn erg te spreken over de snelheid waarmee je krullen van salonklasse in je haar legt met de Babyliss Curl Secret. De krullen blijven bovendien goed zitten en de krultang beschikt over een functie die je haar meteen lost als het vast komt te zitten. Het vergt wat oefening, maar eens je vertrokken bent, spreekt het effect voor zich.
Beste draadloze: BaByliss 9001U
Voordelen:
- Volledige bewegingsvrijheid
- 40 minuten te gebruiken
- Schakelt automatisch uit als je ze niet gebruikt
Nadelen:
- Temperatuur gaat maar tot 180°C
- Oplaadtijd is met drie uur tamelijk lang
Als je je haar regelmatig krult, weet je dat het snoer soms stevig in de weg kan zitten tijdens het stylen. Het draait ook niet altijd mee en soms is er helemaal geen stopcontact in de buurt. Babyliss heeft daar iets op gevonden met z’n draadloze krultang 9001U: je laadt ze gewoon op en daarna gebruik je ze 40 minuten voor je ze weer moet opladen.
Anders dan veel andere draadloze krultangen, presteert deze van Babyliss net zoals een exemplaar mét snoer. Dat heeft ze te danken aan de krachtige lithium-ionbatterij. Belangrijk om te weten: het is een krultang zonder klem, maar met keramische coating en drie temperatuurinstellingen. Ze wordt geleverd met een opbergetui en een hittebestendige mat.
Uit onze test blijkt dat de krultang effectief een pak meer bewegingsvrijheid geeft dan een klassieke krultang. Ondanks de relatief lage maximumtemperatuur kan ze ook gebruikt worden op wat stugger haar, maar dan moet je wel efficiënt werken, wil je al je haar gekruld hebben binnen de 40 minuten. Heb je normaal of fijn haar, dan is dit geen issue.
Beste goedkope: Adler AD 2106
Voordelen:
- Warmt snel op
- Meedraaiende kabel
- Met keramische technologie
Nadelen:
- Temperatuur kan niet ingesteld worden
Het klinkt misschien ongelooflijk, maar voor een erg lage prijs kan je echt een degelijk apparaat in huis halen. Wonderen mag je natuurlijk niet verwachten van deze goedkope krultang: zo is er enkel een aan- en uitknop en kan je de temperatuur dus niet manueel instellen. Desondanks mogen de resultaten er zeker zijn.
Deze krultang heeft enkele handige snufjes die het gebruiksgemak aanzienlijk verhogen. Ten eerste is er gedacht aan een klem, zodat je je haar met één hand kan krullen. Ten tweede draait de kabel mee met je bewegingen. Ten derde is er een ijzeren statiefje waarop je de krultang kan laten rusten. Tot slot zorgt de keramische technologie in de krulstaaf ervoor dat je haar beschermd wordt tegen de hitte van de tang.
Uit onze test blijkt dat deze krultang het best presteert bij lang haar. Voor kort haar zijn er betere modellen te koop. De tang warmt snel op en creëert krullen die opvallend lang blijven zitten. Gebruikers zijn het meest onder de indruk van de details die de kwaliteit aanzienlijk verbeteren, ondanks de lage prijs van de tang.
Beste dikke: Remington CI9532 Pearl Pro
Voordelen:
- Diameter van 32 mm
- Binnen 30 seconden klaar voor gebruik
- Meedraaiend snoer van drie meter
- Met koel uiteinde tegen verbranding
Nadelen:
- Niet geschikt voor kort haar
Wil je grove krullen of golven in je haar, dan ga je best op zoek naar een dikke krultang met een grote diameter zoals dit exemplaar van Remington. Met zijn doorsnede van 32 mm is de tang perfect om trendy beach waves in je haar te leggen. Ze heeft geen klem, maar het koele uiteinde zorgt ervoor dat je ze met twee handen kan vasthouden zonder je te verbranden.
Na het instellen van de temperatuur tussen 130°C en 210 °C is de krultang binnen de halve minuut klaar voor gebruik. De tang is keramisch gecoat en heeft een speciale ‘pearl coating’ die je gekrulde lokken extra glans en fixatie geeft. Geen overbodige luxe als je weet dat vooral losse krullen de neiging hebben om snel uit te zakken.
Gebruikers melden dat die extra fixatie wel degelijk helpt: zelfs mensen met dik, zwaar haar merken op dat hun haar veel langer gekruld blijft dan met andere krultangen. De meeste mensen zijn overigens tevreden met het extra lange, meedraaiende snoer van wel drie meter lang, en ook de hittebestendige handschoen die is meegeleverd verhoogt het gebruiksgemak.
Beste voor kort haar: Remington CI96W1 Silk
Voordelen:
- Tien temperatuurinstellingen van 120°C tot 220°C
- Conische vorm
- Met hittebestendige handschoen en opbergzak
- Snoer van drie meter
Nadelen:
- Keramische coating i.p.v. volledig keramisch
Ook kort haar kan je krullen, maar dan moet je wel een geschikte krultang voor kort haar in huis halen. De gemiddelde krultang heeft namelijk een te kleine diameter of kan niet dicht bij de haaraanzet komen zonder gevaar om je te verbranden. Deze conische krultang van Remington is volgens ons de perfecte keuze: dankzij zijn kegelvorm kun je de volledige lengte van je haar krullen en zelfs kort haar kun je er vlot rondwikkelen.
Kort haar krullen is een precair werkje, want je verbrandt er makkelijker je handen mee. De bijgeleverde hittebestendige handschoen is dus een onmisbaar item. Heb je broos of dun haar, dan kun je op je twee oren slapen: er zijn niet minder dan tien temperatuurinstellingen, die al beginnen van 120°C en gaan tot 220°C. De temperatuur kan je aflezen op het LCD-display.
Onze test wijst uit dat de conische vorm niet enkel helpt om lang houdende krullen in korte lokken te leggen, maar er bij langer haar ook voor zorgt dat het resultaat een erg natuurlijk effect heeft. Ook als je krullen na een tijdje zoals bij elke krultang een beetje uitzakken, is het golfpatroon dat ontstaat nog steeds naturel.
Beste voor beach wave: Bombé Waver
Voordelen:
- Leuke kleur
- Instelbare temperatuur van 80°C tot 210°C
- Bijgeleverde accessoires
Nadelen:
- Niet geschikt voor kort haar
- Tamelijk zwaar
Beach waves zijn dé stijl van het moment. Zulke losse, relaxte golven kan je met een traditionele krultang in je haar aanbrengen, maar wij raden een speciale krultang voor beach wave aan, die met een klemsysteem aan. Ze bestaan meestal uit drie staven waartussen je je haar klemt, waardoor er een golfpatroon in ontstaat.
Onze favoriet is dit exemplaar van Bombé. Ben je eerder op zoek naar een nineties wafelpatroon, dan raden we een zogenaamde crimper aan.
Deze waver ziet er met zijn vrolijke roze kleur niet enkel mooi uit, maar presteert ook erg goed. Je krijgt er trouwens ook een kam, haarspeldjes en een hittebestendige handschoen bij, ook in het roze. De set en de waver zelf zijn ook beschikbaar in het rood. Hij beschikt over een LCD-scherm en een instelbare temperatuur van 80°C tot 210°C, wat hem geschikt maakt voor alle haartypes, ook erg fijn of beschadigd haar.
Gebruikers zijn blij met het feit dat de waver snel opwarmt, maar ook snel opnieuw afkoelt als je ‘m uitschakelt. Als je een beetje speelt met de temperatuurinstellingen, kun je er verschillende looks mee uitproberen: een lage temperatuur zorgt voor zachte golven, een hogere voor meer uitgesproken waves.
Een detail waar veel gebruikers van houden: het kleine haakje waarop je de tang veilig neerlegt zonder de ondergrond te beschadigen.
Beste voor kleine krullen: Max Pro Twist 9mm
Voordelen:
- Met hittebestendige handschoen
- Binnen zes seconden klaar voor gebruik
- Ook geschikt voor heel kort haar
Nadelen:
- Temperatuur niet vergrendelbaar
Superkleine en –strakke krullen leggen doe je met een zogenaamde chopstick krultang: een krultang met een ultrafijne stang. Meer uitleg daarover vind je verder in dit artikel. Je haar ermee krullen duurt een stuk langer dan wanneer je het doet met een gewone krultang, maar je krullen zijn een pak fijner én ze blijven veel langer zitten. Deze chopstick krultang voor kleine krullen van Max is onze favoriet.
De stang is volledig gemaakt uit keramisch materiaal, wat betekent dat je haar beschermd wordt tegen de hitte die ook nog eens gelijkmatig verdeeld wordt over je lokken. Een bijkomend voordeel is dat de tang niet of amper slijt. De krultang heeft niet minder dan 28 temperatuurstanden tussen 80°C en 220°C zodat je de temperatuur perfect kan afstellen op de noden van jouw haar en het gewenste kapsel.
Gebruikers van deze chopstick krultang zijn erg te spreken over het feit dat je je haar niet lang rond de staaf hoeft te wikkelen voor er een duidelijke krul verschijnt. Als je bedenkt dat je bij zulke fijne krultangen met veel kleinere lokjes moet werken, scheelt dat heel veel tijd in het volledige proces. Daarnaast zijn ze blij met de bijgeleverde hittebestendige handschoen die onmisbaar is tijdens het gebruik van een chopstick krultang.
Beste mini: LifeGoods Magic Hair Curler
Voordelen:
- Bijgeleverde accessoires
- Opladen via USB
- Ook geschikt voor kort haar
- Automatisch
Nadelen:
- Niet geschikt voor dik of stug haar
Ben je op zoek naar een supercompacte krultang die je makkelijk overal mee naartoe neemt, dan wordt deze mini krultang van LifeGoods ongetwijfeld je beste vriend. Ze is niet enkel klein, maar werkt ook volledig draadloos en automatisch. Je kan je haar er dus overal en op elk moment mee stylen: gewoon een lok in het toestel laten ‘vallen’, en ze wordt automatisch gekruld.
Deze mini automatische krultang is voorzien van een LCD-scherm waar de krulrichting, de temperatuur en de timer op te zien is. De temperatuur is in te stellen binnen een bereik van 150°C tot 200°C. Het duurt zo’n twee minuten voor de tang opgeladen is, maar daarna kan je er wel een uur mee krullen op 180°C.
Uit onze test blijkt dat deze mini krultang zelfs in een kleine handtas past. Zo krul je je haar makkelijk even bij op een feestje of in de auto. Als je haar vastzit, zorgt een ingebouwd mechanisme ervoor dat je haar automatisch losgelaten wordt, en na het krullen blijft je haar zelfs zonder lak een hele tijd zitten. Plus: je hebt er geen techniek voor nodig. Gewoon je haar opdelen in lokken is voldoende.
Waar op letten bij het kopen van een krultang?
Type krultang
Er bestaan verschillende types krultangen, met elk hun eigen kenmerken. Een overzicht:
Rechte krultang
Rechte krultangen hebben over de gehele lengte dezelfde diameter, en je legt er dus gelijkvormige krullen mee in je haar. Binnen de rechte krultangen bestaan er exemplaren met een klem, die ervoor zorgen dat je je haar met één hand kan krullen, en zogenaamde ‘curling wands’ zonder klem.
Conische krultang
Conische krultangen zijn kegelvormige tangen die aan de basis breder zijn dan aan de top, al zijn er ondertussen ook modellen waarbij het omgekeerd is. Met zulke tangen creëer je krullen met verschillende groottes en kan je meer experimenteren. Bovendien zijn ze ideaal om korter haar te krullen.
Chopstick krultang
Zoals de naam al doet vermoeden, zijn chopstick krultangen heel fijne curling wands met een kleine diameter. Je maakt er fijne, strakke krulletjes mee, die vaak beter blijven zitten dan losse krullen en voor veel volume in je haar zorgen. Je krult er vanzelfsprekend wel telkens kleinere lokjes mee, waardoor je veel meer tijd kwijt bent.
Wafeltang
Ben je eerder op zoek naar losse golven of een nineties ‘wafelpatroon’ in je haar, dan grijp je beter naar een wafeltang dan naar een traditionele krultang. Ze bestaan in elk formaat, maar werken steeds op dezelfde manier: je klemt je haar ertussen in plaats van het errond te wikkelen.
Automatische krultang
Tot slot zijn er automatische krultangen waar je je lokken gewoon in moet plaatsen, waarna het toestel al het werk doet.
Materiaal krulstaaf
Wat het materiaal van de krulstaaf betreft, kan je globaal gezien drie soorten onderscheiden:
Keramisch
Keramische krulstaven hebben verschillende voordelen: ze beschermen je haar tegen de warmte, ze warmen snel op en gaan pluizende krullen tegen. Opgelet: het is wel belangrijk dat je hoe dan ook een heat protectant blijft gebruiken. Dit keramische materiaal is het best geschikt voor fijn of kwetsbaar haar.
Keramische coating
Krulstaven met een keramische coating hebben in principe dezelfde voordelen als volledig keramische krulstaven, maar ze kunnen na verloop van tijd wel slijten. Als je haar in contact komt met de plekken waar de keramische laag verdwenen is, kan het ernstige schade oplopen. Gebruik je je krultang niet vaak, dan is een exemplaar met keramische coating vaak voldoende.
Titanium
Krulstaven uit titanium zijn iets steviger dan keramische exemplaren, en ze zijn dus iets beter geschikt voor mensen met stugger of dikker haar. Ze gaan doorgaans bovendien iets langer mee dan keramische krulstaven.
Temperatuur
Juist zoals bij een stijltang kan je bij een krultang de temperatuur zelf instellen. Maar er zijn ook al modellen te verkrijgen die zelf de ideale temperatuur voor jou kiezen. Wil je de touwtjes stevig in handen houden, ga dan op zoek naar een krultang met een scherm dat aangeeft op welke temperatuur je aan het krullen bent.
Goed om te weten: fijn haar heeft een lagere temperatuur nodig dan dik haar. Heb je fijne lokken, krul je haar dan niet op een temperatuur boven 180°C. Normaal haar krul je best rond een maximale temperatuur van 200°C. Dikkere lokken hebben dikwijls een temperatuur rond 220°C nodig.
Ionische technologie
Verschillende krultangen zijn uitgerust met zogenaamde ionische technologie. Die zorgt ervoor dat er tijdens het krullen negatieve ionen vrijkomen die positieve ionen in je haar uitbalanceren. We besparen je de wetenschappelijke uitleg, maar het resultaat zijn gladdere lokken die beduidend minder pluizen.
Ook mensen met droog, gekleurd of gebleekt haar plukken er de vruchten van: ionische technologie zorgt ervoor dat de vochtbalans in je haar bewaard wordt.
Hoe we vergelijken en testen
Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.
Om de beste krultangen te vinden werden 17 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 10 producten in onze selectie geplaatst.
Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, type, materiaal, temperatuur, technologie en prijs.