De 6 beste ergonomische bureaustoelen van 2022

Ontspan je rug en neem een goede houding aan door op een goede ergonomische bureaustoel te zitten

Heb je last van uw rug of nek na een lange werkdag? In ons onderzoek gaan we op zoek naar de beste bureaustoel. Of u nou vanuit huis werkt of in een kantoor, een ergonomische bureaustoel is zeker belangrijk voor het creëren van een comfortabele werkplek. Echter, komt een bureaustoel in vele soorten en maten wat het lastig maakt om er een te kiezen die past bij uw persoonlijke situatie.

In ons onderzoek gaan we kijken wat de verschillen tussen deze modellen zijn, voor welke werkomstandigheden ze geschikt zijn en wat voor prijskaartje hier aan mag hangen. Met deze informatie stellen we een top zes samen en kiezen we de beste bureaustoel.

Onze selectie

De beste koop is een goede bureaustoel dat gemiddeld scoort maar vooral goedkoop is tegenover gelijkaardige modellen. De bureaustoel van Lifegoods is niet speciaal, het is een gewone standaard bureaustoel met verschillende verstelopties. Je zit comfortabel en ergonomisch. Let op, ze raden deze stoel niet aan voor mensen groter dan 1.9 meter (136kg).

De stoel is van gemiddelde kwaliteit en zal zeker enkele jaren meegaan. Het PU leer voelt goed aan, niet goedkoop of plakkerig zoals sommige andere goedkopere bureaustoelen. Toch belangrijk voor wanneer het onaangenaam warm wordt.

De stoel zelf weegt 17 kg, heeft een metale voet met wieltjes en is dus op 4 plaatsen verstelbaar. De stoelhoogte, hoofdsteun, arm- en rugsteun kan aangepast worden. Binnenin wordt er een schuim gebruikt om het zitvlak zacht maar sterk te houden. Deze keuze is vooral interessant voor kleine bedrijven die meteen enkele bureaustoelen nodig hebben. Koop je er 6 dan spaar je 15% uit.

Beste prijs / kwaliteit: BENS 803-BSC-3

Als het gaat om de verhouding van prijs / kwaliteit dan is de BenS 803-BSC-3 de beste bureaustoel voor 2022. Deze bureaustoel kan op verschillende manieren worden afgesteld, wat het geschikt voor bijna iedere werkplek.

Deze ergonomische bureaustoel komt met een comfortabele rugleuning met netbespanning en de hoogte en breedte zijn in te stellen. De armleuningen zijn ook in hoogte verstelbaar en kunnen gedraaid worden. Bovendien bevat dit model PHD wielen wat het geschikt maakt voor vloerbedekking en harde vloeren.

De BenS 803-Bsc-3 bestaat uit mesh en kunststof en weegt 22.5 kg. Met de bijgeleverde handleiding is dit model snel en eenvoudig te monteren.

Beste ontwerp: HJH OFFICE ERGOHUMAN

Bent u op zoek naar een ergonomische bureaustoel voor uw kantooromgeving? Wanneer u lange dagen maakt op het kantoor dan is het belangrijk dat u een comfortabele werkplek heeft waarbij alle spullen binnen handbereik liggen.

Een stevige bureaustoel is dan ook zeker belangrijk. En waarom kiest u dan niet gelijk voor de bureaustoel met de beste design. De HJH office Ergohuman is een technisch hoogstandje. Met een comfortabel rugleuning, een stabiele hoofdsteun, flexibele armsteunen en dubbele veiligheidswielen maakt deze ergonomische bureaustoel een scherpe indruk.

Je kan de zithoogte en zitdiepte aanpassen en de rugleuning kan op wel 4 verschillende hoogtes worden ingesteld. Ook de hoogte en de hoek van de hoofdsteun zijn aan te passen. En met een flexibele lendesteun wordt uw rug perfect ondersteund. De HJH office Ergohuman is wat aan de dure kant, maar hier krijgt u dan ook uitstekende kwaliteit voor terug.

Beste gaming bureaustoel: TECTAKE GAMING STOEL

In deze lijst beste bureaustoel komt ook een gaming stoel aan bod. Deze gaming bureaustoelen of gamechairs worden ontworpen met ergonomie in gedachte. Dit voornamelijk omdat gamen uren kan duren en deze personen vaak zeer lang aan hun bureau zitten. Voor de beste gaming bureaustoel komen we uit bij de TecTake gaming stoel.

Deze bureaustoel is van goede kwaliteit en voldoet aan de verwachtingen. Met zijn multifunctionele instelling kan deze stoel op 5 verschillende instellingen zetten, wat het geschikt maakt voor gebruik tijdens verschillende activiteiten. De werkhouding op kantoor is natuurlijk niet hetzelfde als bijvoorbeeld die van het gamen. De zitting is gewatteerd en heeft een w-vormig ontwerp waardoor u in het midden van de zitting komt te zitten, wat het beste is voor de ondersteuning van uw rug.

De bureaustoel ondersteunt een gewicht tot wel 150 kg, wat het ook een geschikte bureaustoel voor zware mensen maakt. De bureaustoel is stevig en comfortabel en zijn prijskaartje maakt dit het ideaal voor mensen met een lager budget.

Zonder armsteun: HAG CAPISCO 8106

Voor de Editor’s Choice hebben we gekozen voor de HAG Capisco 8106. Dit is een bureaustoel zonder armleuningen dat uitermate geschikt is voor verstelbare bureaus. Deze bureaustoel kan in de hoogte worden versteld wat het ideaal maakt voor zowel lage als hoge bureaus.

De zithoogte en zitdiepte kunnen eenvoudig worden versteld met een druk op hendel en de rugleuning kan in hoogte worden afgesteld. De HAG Capisco 8106 komt in 3 uitvoeringen, zilver, zwart of aluminium. Voor de wielen kan er gekozen worden voor wielen voor zachte vloeren of wielen voor harde vloeren.

Deze bureaustoel zonder armleuningen is eenvoudig te monteren en kan op ieder moment weer aangepast worden. Als u op zoek bent naar iets unieks, maar tegelijkertijd wel het comfort van een stevige bureaustoel wilt hebben dan is de HAG Capisco 8106 zeker iets voor u.

Beste zadelkruk: ERGOLUTION ZADELKRUK

Op zoek naar een bureaustoel om het postuur van uw kind te verbeteren? De Ergolution Ergonomische zadelkruk is de beste bureaustoel zonder armleuningen dat uitermate geschikt is voor kinderen (jongeren). Deze goedkope bureaustoel helpt de rughouding te verbeteren, maar behoudt wel de mogelijkheid om de armen vrij te bewegen.

Deze bureaustoel is ook uitermate geschikt voor gebruik in een kantoor en voldoet aan alle arbo eisen. Als u voor uw werk langdurig dezelfde houding moet aanhouden dan kan dit pijn in uw spieren en botten veroorzaken. Deze bureaustoel is in hoogte verstelbaar en heeft een verstelbare rugleuning die verwijderd kan worden, zodat u de kruk kunt gebruiken zonder leuning.

In het kort, als u op zoek bent naar een goedkope, maar krachtige oplossing dan is Ergolution Ergonomische zadelkruk iets voor u.

Tot zover onze 6 beste bureaustoel met aandacht voor een ergonomische positie.
Meer spullen nodig voor je home office? Lees ook de lijst beste ergonomische muis of beste monitor

beste bureaustoel 2022

Waarom een goede bureaustoel kopen?

In onze digitale wereld ontkomt u er bijna niet meer aan om zonder een computer te werken. Wanneer u een kantoorbaan heeft en het grotendeel van de dag moet zitten, is een goede bureaustoel van groot belang. Natuurlijk wilt u een bureaustoel die past bij uw persoonlijke situatie. En waarom dan niet gelijk gaan voor de beste bureaustoel. Echter, komen hier allerlei zaken bij kijken wat de keuze ingewikkeld maakt. Ten eerste is niet iedere werkomgeving hetzelfde en ook niet iedereen gebruikt een bureaustoel voor dezelfde doeleinden. Een bureaustoel voor op kantoor moet aan andere eisen voldoen als één voor privégebruik. Op kantoor moet u langdurig zitten, en daarbij wilt u toch de flexibiliteit behouden om bijvoorbeeld papieren op uw bureau te verplaatsen of om te telefoneren.

Daarnaast moet er ook nog rekening gehouden worden met de wettelijke richtlijnen van de ARBO-wet. Daarom is een ergonomische bureaustoel of een bureaustoel met wielen hierbij een goede keuze. Als het gaat om een privé setting dan is een goedkope bureaustoel of een bureaustoel zonder armleuning beter geschikt. In het kort, er moet dus goed nagedacht worden over het functie van de bureaustoel en de bestemming. En zó kiest u de beste bureaustoel.

Verschil bureaustoel en ergonomische bureaustoel?

Bureaustoelen komen in diverse soorten en maten. Een bureaustoel met armleuning, een bureaustoel zonder wielen, een ergonomische bureaustoel, enzovoorts. Waar het grootste verschil in zit is het comfort en de flexibiliteit. Bij een normale bureaustoel kan er maar op één manier op de stoel worden gezeten, de armleuningen en de hoogte kunnen een lichtelijk worden bijgesteld, maar daar blijft het bij. Gewone bureaustoelen worden voor een bredere doelgroep ontwikkeld. Wanneer er meer functionaliteit en flexibiliteit nodig is, dan is een ergonomische bureaustoel de betere keuze.

Een ergonomische bureaustoel focust zich op een kleinere doelgroep met specifieke wensen en eisen. In het algemeen geldt dat een ergonomische bureaustoel ook meer mogelijkheden biedt rond verstelbaarheid, wat het makkelijk maakt om deze volledig voor uw lichaam aan te passen.

Beste positie bureaustoel

Bureaustoel kopen,
waar moet ik op letten?

Europese normen

Bureaustoelen die voldoen aan de Europese norm hebben een NEN1335 normering. De Nederlandse NPR 1813 norm voorziet een nog grotere instelbaarheid van de bureaustoel waardoor deze ook voor zeer kleine,  zeer grote en smallere personen  een goede ondersteuning bieden.

ARBO is een Nederlands orgaan voor de bescherming van werknemers. Wanneer u een bureaustoel koopt voor zakelijk gebruik moet deze, in Nederland, voldoen aan de eisen van de ARBO-wet (Arbeidsomstandighedenwet). De ARBO-wet is vastgesteld door de Europese Unie en geeft richting aan beleid en arbeidsomstandigheden. Alle werknemers moeten veilig en gezond kunnen werken. De ARBO-wet, de ARBO-dienst, de werkgever en het personeel moeten hier gezamenlijk voor zorgen. Deze eisen zijn ingevoerd om de werkplek comfortabeler te maken en arbeidsongeschiktheid te voorkomen, zodat u nog voor gedurende langere tijd kunt blijven werken. In dit onderdeel onderzoeken we wat deze eisen zijn en hoe we hier aan kunnen voldoen.

Een goede rugleuning

De rugleuning is het belangrijkste onderdeel van de bureaustoel. Het is belangrijk dat de rugleuning de gehele rug ondersteunt. De rugleuning moet een breedte hebben tussen de 36 cm en 46 cm en een hoogte van minimaal 37 cm. Houdt hierbij rekening met de lengte en het gewicht van de gebruiker. Voor langere mensen is het veel comfortabeler om een hogere rugleuning te hebben. Ook moet de bureaustoel het gewicht kunnen ondersteunen. Er kan een bureaustoel voor zware mensen benodigd zijn.

De juiste zithoogte

De zithoogte moet versteld kunnen worden tussen de 41 en 55 cm en de zitdiepte is verstelbaar van 38 tot 48 cm. De onderbenen moeten recht op de vloer staan en de bovenbenen moeten horizontaal op een lijn staan met de zitting.

Ook als je lang zal zitten moet je enkele voorzorgen nemen. Lees meer op ergonomiesite.be

Voor het zitvlak vallen de regels mee en is er enige flexibiliteit. Er moet voldoende ruimte zitten tussen de knieholtes en de voorzijde van het zitvlak. Ook moeten de bovenbenen voldoende ondersteunt worden. Het is dus belangrijk om een zitvlak te kiezen van stevig materiaal. Bovendien moet het zitvlak minimaal 40 cm breed en 44 cm diep zijn.

Voldoende armsteun

De armleuningen moeten versteld kunnen worden tussen de 20 en 30 cm en moeten minimaal 5 cm breed en 20 cm lang zijn. Houdt hierbij rekening met het gewicht en breedte van de armen. Te veel druk op een enkel punt op de arm kan voor overbelasting zorgen. De ellebogen en onderarmen moeten altijd goed ondersteund worden. En hierbij geldt hetzelfde als bij de benen dat de onderarmen horizontaal moeten staan en de bovenarmen verticaal.

Als laatste moet de bureaustoel 5 zwenkwielen hebben die gedraaid kunnen worden en moet de stoel zo dicht mogelijk bij het bureau worden geplaatst.

Tot zover ons artikel ‘beste ergonomische bureaustoel 2022’

Lees meer artikels in de categorie ‘home office’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.