Scroll Top
Beste ergonomische bureaustoelen

De beste ergonomische bureaustoelen

Of je nu af en toe een dagje thuis werkt of standvastig je dagelijkse pendel naar kantoor vermijdt, het belang van een goede bureaustoel kan niet worden onderschat. Pak een kopje koffie en neem een comfortabele zit in je tijdelijke stoel. Hierna weet je genoeg om de beste bureaustoel voor jouw gebruik te kopen.

In dit soort artikels nemen wij jouw plaats in. We doen alsof we online gaan winkelen en proberen ons zo goed mogelijk in jouw situatie te plaatsen.

We stelden vragen aan experten, vergeleken +40 bureaustoelen op specificaties, online reviews en bekeken de testen van grote testwebsites zoals test-aankoop en consumentenbond. Op basis van al deze informatie hebben we een bureaustoel per budget geselecteerd, waardoor jij weet dat je een goede koop zal doen.

Kort samengevat

Tijdens het vergelijken van ergonomische bureaustoelen houden we rekening met o.a. budget en specifieke behoeften.

Voor de prijsbewuste koper hebben we drie modellen geselecteerd die uitblinken in hun respectievelijke prijscategorieën: tot 200 euro, tot 350 euro en tot 500 euro.

Daarnaast hebben we ook gekeken naar bureaustoelen voor speciale situaties, zoals de Herman Miller Mirra 2.0 voor wie een onbeperkt budget heeft. En de HÅG Capisco 8106 voor degenen die de beste zithouding nastreven. Deze modellen zijn duurzaam, luxe en hebben een ergonomisch ontwerp voor juiste zithouding.

De beste ergonomische bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel 

Met een beperkt budget onder de 200 euro kiezen we de Lifegoods Bureaustoel

Voordelen:

 • Stimuleert een betere zithouding dankzij het ergonomische ontwerp.
 • 120° kantelmechanisme voor de rugsteun.
 • Gemaakt van hoogwaardig PU leer en netbekleding voor comfort en duurzaamheid.

Nadelen:

 • Hoofdsteun biedt steun ter hoogte van de nek en niet tegen het achterhoofd.
 • Niet ideaal voor mensen boven de 1.90m.
 • Rugleuning is niet in hoogte verstelbaar.

De LifeGoods ergonomische bureaustoel is een uitstekende keuze voor zowel thuis als op kantoor. Deze stoel is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. Dankzij het speciale W-vorm ontwerp van de zitting wordt de druk op de heupen verlicht, wat zorgt voor een comfortabele zitervaring. De stoel is ook verstelbaar in verschillende aspecten, waaronder de hoogte van de stoel, de hoofdsteun en de armsteunen. Dit zorgt voor een persoonlijke en aangepaste zitervaring voor elke gebruiker.

In vergelijking met andere producten in ons artikel en de voorgestelde artikelen in de briefing, biedt de LifeGoods bureaustoel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een prijs van 179,99 euro krijg je een stoel die zowel comfortabel als duurzaam is. Het is ook vermeldenswaard dat bij deze prijsklasse we vaak merkloze producten vinden. Zowel LifeGoods als Zedar verkopen identieke producten, maar onder een ander merk. Het is daarom essentieel om het merk te kiezen met de beste recensies en reputatie. In dit geval heeft LifeGoods de voorkeur vanwege de prijs en de after-sales services.

De stoel is ook eenvoudig te monteren, zelfs voor mensen zonder technische vaardigheden. Binnen 10 minuten kan je genieten van het comfort dat deze stoel te bieden heeft. De stoel is ook duurzaam, met wieltjes gemaakt van hoogwaardig PU materiaal die slijtvast zijn en geen krassen op de vloer achterlaten.

Echter, de stoel heeft enkele beperkingen. De hoofdsteun is ontworpen om steun te bieden ter hoogte van de nek en niet tegen het achterhoofd. Dit kan voor sommige gebruikers oncomfortabel zijn. Bovendien is de stoel niet ideaal voor mensen boven de 1.90m.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Ja | Max gewicht: 136 kg | Max zithoogte: 53 cm

Workliving NPR1813

Onze keuze bureaustoel op basis van prijs / kwaliteit

Voordelen:

 • Geschikt voor een breed scala aan lichaamslengtes (van 1,50 m tot 2,10 m).
 • Zeer verstelbaar, waardoor het voor iedereen op maat kan worden ingesteld.
 • Duurzaam met een gemiddeld percentage gerecycled materiaal van ongeveer 58% en recyclebaar voor ongeveer 98,1%.

Nadelen:

 • Geen lendensteun.
 • Ontwerp kan als eenvoudig worden beschouwd.
 • Hoofdsteun ontbreekt.

De Workliving NPR1813 onderscheidt zich als een ergonomische bureaustoel die zowel voor particulier als zakelijk gebruik geschikt is. Wat opvalt, is de veelzijdigheid in verstelbaarheid. Dit maakt de stoel ideaal voor een breed scala aan gebruikers, van klein tot groot.

De stoel is speciaal ontworpen volgens de Nederlandse normering NPR 1813, wat betekent dat hij voldoet aan strikte ergonomische eisen. We gaan als Belg niet moeilijk doen, dit zal ook voor ons voldoende zijn.

Hoewel de stoel geen lendensteun heeft, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers die extra onderrugondersteuning nodig hebben, biedt hij toch een comfortabele zitervaring. De stoel is ook milieuvriendelijk, wat een groot pluspunt is in de huidige duurzaamheidsbewuste markt.

Vergeleken met de andere producten in de lijst, biedt deze stoel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vooral gezien de duurzaamheidsaspecten en de brede verstelbaarheid. De stoel is ideaal voor zowel thuiswerk als op kantoor en is een uitstekende keuze voor bedrijven die een uniforme stoeloplossing voor hun personeel zoeken.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja (Verstelbare armleuningen in hoogte, breedte en diepte (3D)) | Hoofdsteun: Nee | Max gewicht: 160 kg | Max zithoogte: 59,50 cm

BenS 839DH-Synchro-3 

De beste bureaustoel met een budget tot 500 euro

Voordelen:

 • Luxe en stijlvolle uitstraling
 • Veel instelmogelijkheden voor optimaal comfort
 • Voldoet aan Europese EN1335 en Arbo normen

Nadelen:

 • Mogelijk niet geschikt voor mensen langer dan 185 cm
 • Geen verstelbaar onderrug gedeelte
 • Zitdiepte kan voor sommigen te diep zijn

De BenS 839DH-Synchro-3 is een luxe ergonomische bureaustoel die uitblinkt in zowel design als functionaliteit. Voor degenen die lange uren achter hun bureau doorbrengen, biedt deze stoel een combinatie van comfort en ondersteuning die essentieel is voor een gezonde zithouding. Een verkeerde zithouding kan leiden tot allerlei klachten, maar met deze stoel kun je erop vertrouwen dat je lichaam op de juiste manier wordt ondersteund.

De stoel is uitgerust met een netweave “zwevende” zitting en een dubbel gestoffeerde en netweave rug, wat zorgt voor een aangename zitervaring. De geïntegreerde hoofdsteun en 3D armleggers die zowel in hoogte, diepte als breedte verstelbaar zijn, bieden extra comfort en aanpassingsmogelijkheden. Bovendien heeft de stoel een luxe synchro mechaniek met automatische gewichtsinstelling, waardoor de rugleuning in verschillende standen kan worden vastgezet.

Wat deze stoel onderscheidt van andere modellen is het Greenguard Gold Certificaat, wat betekent dat de stoel duurzaam is geproduceerd en vrij is van schadelijke stoffen. Dit garandeert een betere luchtkwaliteit in je werkruimte, wat bijdraagt aan je algemene welzijn.

Hoewel de stoel veel te bieden heeft, zijn er enkele beperkingen. De stoel is mogelijk niet geschikt voor mensen die langer zijn dan 185 cm. Bovendien is er geen verstelbaar onderrug gedeelte, wat voor sommige gebruikers een gemis kan zijn. De zitdiepte, hoewel verstelbaar, kan voor sommigen te diep zijn, wat kan leiden tot ongemak.

Desondanks, voor de prijsklasse tot 500 euro, biedt de BenS 839DH-Synchro-3 een uitstekende balans tussen comfort, kwaliteit en design. Het is een ideale keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en stijlvolle ergonomische bureaustoel.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Ja | Max gewicht: 140 kg | Max zithoogte: 56 cm

Herman Miller Mirra 2.0

Bekend voor hun kwaliteit, verstelbaarheid en ergonomische houding

Voordelen:

 • Luxe uitstraling
 • Milieuvriendelijk en duurzaam (veel hergebruikte en gerecyclede onderdelen)
 • Harmonic Tilt-systeem voor nauwkeurige lichaamsbewegingen
 • Verstelbare lumbaalsteun voor optimale onderrugsteun
 • Volledig gerevitaliseerd en opnieuw gestoffeerd

Nadelen:

 • Geen hoofdsteun
 • Rugleuning niet in hoogte verstelbaar
 • Prijs aan de hogere kant

Vanaf dit budget bevinden we ons in het luxe segment met premium stoelen die zicht volledig richten op comfort en ergonomie, zonder budgettaire beperkingen. Herman Miller is hier altijd aanwezig, maar ook merken zoals Hjh hebben uitstekende modellen.

In onze home-offe maken we gebruik van de Herman Miller Mirra 2.0. Na een hernia met rugoperatie als gevolg voldeed de goedkope Ikea bureaustoel niet meer. Sinds deze (grote) upgrade hebben we ook geen last meer van rugklachten. Ook een zit-stabureau kan hierbij helpen.

De Herman Miller Mirra 2.0 is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar zowel comfort als duurzaamheid. Deze stoel is niet alleen enorm comfortabel, maar heeft ook een luxe uitstraling die past in elke professionele omgeving.

Een van de meest opvallende kenmerken is het Harmonic Tilt-systeem, dat ervoor zorgt dat de stoel de meest nauwkeurige lichaamsbewegingen volgt. Dit garandeert een perfecte balans tussen comfort en ergonomie. Bovendien is de stoel uitgerust met een lumbaalsteun die zowel in hoogte als in breedte verstelbaar is, waardoor hij altijd aan te passen is aan jouw lichaam.

Wat de Mirra 2.0 onderscheidt van andere bureaustoelen, is de nadruk op milieuduurzaamheid. Veel van de onderdelen zijn hergebruikt en gerecycled, wat bijdraagt aan een groenere planeet. Hoewel de stoel geen hoofdsteun heeft, wat voor sommigen een nadeel kan zijn, wordt dit gecompenseerd door de andere geavanceerde functies en het strakke design.

Deze stoel is ideaal voor professionals die lange uren achter hun bureau doorbrengen en behoefte hebben aan een stoel die zowel ondersteunend als duurzaam is. De prijs kan voor sommigen een struikelblok zijn, maar gezien de kwaliteit en duurzaamheid van de stoel, is het een waardevolle investering.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Nee | Max gewicht: 159 kg | Max zithoogte: 52.10 cm

Ergohuman Plus Legpro 

Onze favoriete bureaustoel zonder budgetaire beperkingen

Voordelen:

 • Synchroon-mechanisme voor comfortabele zitervaring.
 • Opvouwbare beensteun voor ontspanning.
 • 4D armleuningen met zachte padsteun voor extra comfort.
 • Ergonomische zitting met zitdiepteverstelling.
 • Flexibele lendensteun en in hoogte verstelbare rugleuning voor optimale ondersteuning.

Nadelen:

 • Prijs ligt aan de hogere kant.
 • Montage kan voor sommigen een uitdaging zijn, ondanks de bijgevoegde instructies.
 • Levering is standaard en vindt alleen plaats bij de voordeur.

De Ergohuman Plus Legpro onderscheidt zich door zijn geavanceerde functies die gericht zijn op comfort en ergonomie. Het synchroon-mechanisme zorgt voor een vloeiende en comfortabele zitervaring, terwijl de opvouwbare beensteun een unieke touch geeft voor momenten van ontspanning tijdens lange werkdagen.

De 4D armleuningen, uitgerust met zachte padsteun, bieden extra comfort en aanpassingsmogelijkheden. Bovendien zorgt de ergonomische zitting met zitdiepteverstelling ervoor dat gebruikers de stoel naar wens kunnen aanpassen.

De flexibele lendensteun en de in hoogte verstelbare rugleuning bieden optimale ondersteuning voor de rug, wat essentieel is voor degenen die lange uren achter een bureau doorbrengen.

In vergelijking met andere producten op de markt, biedt deze stoel een combinatie van luxe en functionaliteit. Hoewel de prijs aan de hogere kant ligt, rechtvaardigen de geavanceerde functies en het hoogwaardige materiaal deze investering.

Het enige nadeel is dat sommige gebruikers de montage als een uitdaging kunnen ervaren, ondanks de bijgevoegde instructies. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat de levering standaard is en alleen bij de voordeur plaatsvindt, wat voor sommige klanten misschien niet ideaal is.

Deze stoel is ideaal voor professionals die waarde hechten aan comfort en ergonomie en bereid zijn te investeren in een hoogwaardige bureaustoel die zowel functioneel als stijlvol is.

Voor degenen die toch een Herman Miller willen raden we de Aeron Chair aan. Die staat bekend als een van de beste ergonomische bureaustoelen op de markt. Het biedt een ongeëvenaard comfort, duurzaamheid en een tijdloos design. Het overwegen van een refurbished versie kan ook een meer betaalbare optie zijn voor degenen die op zoek zijn naar kwaliteit zonder de volledige prijs te betalen.

Wielen: Ja |  Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Nee |  Max gewicht: 120 kg | Max zithoogte: 62 cm

HÅG – Capisco 8106 

Polyvalente, verstelbare en meest ergonomische zithouding

Voordelen:

 • Stimuleert intuïtieve natuurlijke bewegingen
 • Geschikt voor zit-sta-posities met een in hoogte verstelbaar bureau
 • Eenvoudige functies voor aanpassing van zithoogte, zitdiepte en rugleuninghoogte

Nadelen:

 • Geen armleuningen
 • Geen hoofdsteun
 • Hoge prijs

We zetten deze erbij want de meeste mensen zoeken naar een goede bureaustoel omdat ze klachten hebben of krijgen. Deze Capisco is een speciaal ontwerp dat we ondertussen allemaal kennen. Zeer minimalistisch, enorm ergonomisch, verschillende zitopties maar vooral ook heel (onnodig?) duur.

De HÅG Capisco 8106 bureaustoel is een uitstekende keuze voor degenen die waarde hechten aan ergonomie en design. Deze stoel is speciaal ontworpen om de natuurlijke beweging van het lichaam te stimuleren, wat leidt tot een betere gezondheid en hogere productiviteit. Dankzij het unieke ontwerp bevordert het verschillende zithoudingen, wat essentieel is voor degenen die lange uren achter een bureau doorbrengen.

De stoel is ideaal voor zit-sta-werkplekken, aangezien hij gemakkelijk in hoogte kan worden aangepast. Hoewel sommige mensen het ontbreken van armleuningen als een nadeel kunnen zien, zorgt dit juist voor meer bewegingsvrijheid en voorkomt het dat ze in de weg zitten bij het aanpassen van de zithoogte. Echter, voor degenen die gewend zijn aan traditionele bureaustoelen, kan dit ontwerp in het begin wat onwennig aanvoelen.

Het materiaal van de stoel, bestaande uit aluminium, kunststof, stof en metaal, garandeert duurzaamheid en een hoogwaardige afwerking. De stoel is ook voorzien van een ergonomisch keurmerk volgens de Europese normering NEN-EN 1335, wat de kwaliteit en ergonomie van het product bevestigt.

Hoewel de HÅG Capisco 8106 bureaustoel aan de prijzige kant is, biedt hij een unieke combinatie van design, functionaliteit en ergonomie. Het is waar dat je minder ‘stoel’ krijgt in vergelijking met andere opties op de markt, maar de veelzijdigheid en ergonomische voordelen maken het de investering waard.

Is de juiste zithouding voor jou belangrijker dan het ontwerp van een typische bureaustoel? Kijk dan ook zeker eens naar onze selectie zitstoelen tegen rugklachten.

Wielen: Ja | Armleuning: Nee | Hoofdsteun: Nee | Max gewicht: Niet gespecificeerd | Max zithoogte: 81 cm

Ergolution Zadelkruk

Bureaustoel speciaal voor kleine mensen

Voordelen:

 • Ook geschikt voor praktijkgerichte beroepen
 • Wendbaar en licht
 • Verwijderbare rugleuning
 • Beschikbaar in wit en zwart
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Minder ondersteunend
 • Geen hoofdsteun

Voor kleine mensen kan het een echte zoektocht zijn om een goede bureaustoel te vinden. Je krijgt al snel het gevoel volledig weg te zakken in de stoel.

De Ergolution Ergonomische Zadelkruk is de beste bureaustoel zonder armleuningen. Hij is uitermate geschikt voor kleinere personen. Hij is compact en licht ontworpen zodat je comfortabel blijft bewegen.

Deze goedkope bureaustoel helpt de zithouding te verbeteren, maar behoudt wel de mogelijkheid om de armen vrij te bewegen.

De bureaustoel is geschikt voor gebruik in een kantoor en hij voldoet aan alle vereisten. Ook voor tandartsen, schoonheidsspecialistes of andere praktijkgerichte functies is deze rolkruk ideaal. De zadelkruk rolt soepel over gladde vloeren.

Als je voor je werk langdurig dezelfde houding moet aanhouden, kan dit rugpijn veroorzaken. Deze bureaustoel is in de hoogte verstelbaar en heeft een verstelbare rugleuning. Het is ook mogelijk om de rugleuning te verwijderen.

Wielen: Ja | Armleuning: Nee | Hoofdsteun: Nee| Max gewicht: 150 kg

Schaffenburg 400NPR

Een extra hoge zitting voor grote of lange mensen

Voordelen:

 • Geschikt voor langdurig gebruik
 • Flexibel in te stellen
 • Lendensteun aanwezig
 • Hogere zitting

Nadelen:

 • Geen hoofdsteun

De nieuwe norm van thuiswerken brengt uiteraard wat pijnpunten met zich mee. Zo heeft niet iedereen een goede bureaustoel in huis en ook omgevingsgeluid zorgt voor de nodige afleiding. Storende geluiden pak je best aan met een geluiddempende koptelefoon. Pijnklachten, zoals rug- en nekpijn, los je eenvoudig op met een passende bureaustoel.

Grote mensen letten bij de aankoop van een goede bureaustoel best op de maximale zithoogte. Het is noodzakelijk dat je je voeten comfortabel op de grond kunt plaatsen. Voor een correcte houding is het verder ook belangrijk dat je knieën lager zitten dan je heupen. De 400NPR-stoel van Schaffenburg heeft een maximale zithoogte van 60 centimeter. Dat is hoger dan bij de gemiddelde bureaustoel.

Deze hoge bureaustoel verdraagt maximaal 120 kilogram. De rug- en armleuning pas je aan volgens je eigen voorkeur en ook het tegengewicht stel je eenvoudig in. Er is tot slot ook een lendensteun. Een hoofdleuning ontbreekt. Je zit er gemakkelijk acht uur comfortabel op, maar zorg ervoor dat je elk half uur eens opstaat. Te lang zitten is nooit gezond, zelfs niet met de beste ergonomische bureaustoel. Met deze bureaustoel beperk je de risico’s van een zittende job tot een minimum.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Nee | Max gewicht: 120 kg

Tectake Gaming Chair

Een ergonomische bureaustoel met gaming design

Voordelen:

 • Geschikt voor langdurig gebruik
 • Comfortabele zithouding
 • Flexibel in te stellen
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Robuust design

Gaming bureaustoelen of game chairs worden ontworpen met ergonomie in gedachten. Aangezien gamen uren kan duren, zitten gamers voor een lange tijd stil aan hun bureau. Dergelijke stoelen zijn vaak steviger dan de gemiddelde bureaustoel voor kantoorwerk. Na onderzoek selecteren we de Tectake Gaming Chair als beste model.

De bureaustoel is van goede kwaliteit en voldoet aan de nodige vereisten om een goede houding aan te kunnen nemen. Je stelt de multifunctionele stoel in op vijf verschillende manieren. Hij is dus niet enkel geschikt voor gamen, maar ook voor andere activiteiten. Hij oogt echter wat bombastisch als je klanten ontvangt op kantoor. Voor thuis- of backoffice werk is hij beter geschikt.

De zitting is gewatteerd en heeft een w-vormig ontwerp. Daardoor neem je de juiste positie aan in het midden van de zitting. Uit onderzoek blijkt dat dit de beste ondersteuning is voor je rug. De bureaustoel draagt met gemak een gewicht van 120 kilogram. Dat maakt hem ook geschikt voor zwaardere en grotere mensen. De bureaustoel is stevig, dik gewatteerd en het prijskaartje maakt hem ideaal voor mensen met een lager budget.

Wielen: Ja | Armleuning: Ja | Hoofdsteun: Ja | Max gewicht: 120 kg

Beste ergonomische voor rugklachten

Ergonomische zit- en kantoorstoelen vergelijken

Een goede bureaustoel is meer dan alleen een zitplek; het is een investering in je comfort en gezondheid. In onze uitgebreide bureaustoel koopgids leggen we uit waarom een verstelbare stoel met steun voor je rug en armen zo belangrijk is. We laten zien hoe de juiste materialen en wielen je stoel duurzaam en je vloer krasvrij houden. Kies slim en verbeter je zitervaring op kantoor.

We bespreken de rol van ergonomie, van de juiste zithoogte en zitdiepte tot de noodzaak van een verstelbare rugleuning en lendensteun.

De bureaustoel; uren zitten

Een 9-tot-5-baan op kantoor, of erger nog, vanuit je keukentafel, zorgt dat je lijf veelal dezelfde houding aanneemt. En laat ons eerlijk zijn, hier zet je lichaam het niet bepaald een pretje van. Dat constante zitten zet druk op je rug en kan een hele reeks klachten veroorzaken, inclusief die vervelende pijn in je nek.

Misschien herken je het wel, tegen het einde van een lange werkdag, voel je je hoofd bijna op je scherm rusten van vermoeidheid, terwijl je rug smeekt om uit dat kantoorgevangenis te worden bevrijd.

Comfort en kwaliteit gaat langer mee

Een echt goede bureaustoel is duur. Niet 100 euro duur maar eerder 500 tot 800 euro duur. Het ergonomische ontwerp, het comfort, de materialen en verstelfuncties spelen een grote rol in het bepalen van de prijs.

Denk daarom aan de totale levenduur van je bureaustoel. Wat is die 800 euro gespreid over 10 jaar, als een goedkoop model van 200 euro na enkele jaren versleten is. Gemiddeld gaat een hoogwaardige bureaustoel ongeveer zes tot acht jaar mee.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een intensief gebruikte stoel sneller zal slijten dan een stoel die enkel sporadisch wordt gebruikt. En ook het materiaal waaruit de stoel vervaardigd is, beïnvloedt zijn levensduur. Leer is bijvoorbeeld praktischer om te reinigen dan kunststof of mesh.

Als je voelt dat die rugleuning minder stevig begint te voelen of de zitting heeft z’n beste tijd gehad, dan weet je dat het tijd is om naar een nieuwe bureaustoel uit te kijken.

vergelijken en testen van bureaustoelen voor je home office
Afbeelding: doorgelicht.be

Hoe we vergelijken en testen

Ons doel is om voor jullie te vergelijken. Alsof we zelf in de winkel zouden staan op zoek naar het juiste product. We doen dit voor iedereen, elk soort gebruiker en elk budget. We zoeken alles op, spreken met experten, en gaan naar de winkel om het ééns aan de retailers te vragen. Al deze informatie komt dan gratis op onze website voor jou te informeren.

Alles begint met een selectie van een hele reeks bureaustoelen (meer dan 85 modellen beschikbaar) die online te koop zijn in België of Nederland. Nadien gaan we over naar de volledige vergelijking, en delen we de bureaustoelen op in categorieën. Sommigen zijn meer design, sommigen meer ergonomisch, en sommigen eerder goedkoop. Eindigen doen we met het aanraden van onze favorieten.

Om de beste bureaustoelen te vinden werden 15 bureaustoelen (uit verschillende prijscategorieën) met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze bureaustoelen werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, materialen en duurzaamheid, maar ook het ergonomische ontwerp, de wielen, het comfort en de prijs.

Hoe we vergelijken en testen

Bij het zoeken naar een bureaustoel denken we niet altijd aan een ergonomische zithouding. Het is echter belangrijk, want je rug is iets waar je hele lichaam op steunt.

Een ergonomische bureaustoel is voor ons een absolute must. Terwijl we deze lijst updaten en onze zoektocht naar de beste ergonomische bureaustoel voortzetten, denken we terug aan onze rugoperatie van een jaar geleden. Dat was het moment waarop onze zoektocht naar een goede ergonomische bureaustoel begon.

Helaas zijn goede ergonomische bureaustoelen vaak erg duur. De stoel waar ik op zit terwijl ik dit schrijf, een Herman Miller, is een uitstekende keuze. Spijtig genoeg is deze niet voor iedereen weggelegd (gelukkig zijn ze ook refurbished verkrijgbaar).

Om deze vergelijking te beginnen, hebben we onderzocht wat een juiste ergonomische houding inhoudt en welk type stoel nodig is om hieraan te voldoen. Verstelbaarheid is slechts één aspect; alle andere belangrijke punten vind je in onze koopgids.

Ons doel in dit artikel is om een vergelijking te maken alsof we zelf in de winkel zouden staan of online naar het juiste product zouden zoeken. Een ergonomische bureaustoel kan erg duur zijn, met prijzen variërend van onder de 200 euro tot boven de 1000 euro. Daarom hebben we onze vergelijking ingedeeld op basis van prijssegment of budget.

Om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn, hebben we zowel online als offline onderzoek gedaan. We hebben gesproken met experts en zijn naar winkels gegaan om verkopers te raadplegen. Al deze informatie is samengevat en gratis beschikbaar op onze website. We eindigen met het aanbevelen van onze favorieten, die je hierboven kunt vinden.

Voor het vinden van de juiste ergonomische bureaustoel hebben we meer dan 28 bureaustoelen vergeleken. Deze stoelen kwamen uit verschillende prijssegmenten, om te bepalen welke als beste uit de test kwamen. Uiteindelijk zijn negen bureaustoelen in deze lijst opgenomen.

Deze bureaustoelen zijn voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, gebruikte materialen, duurzaamheid en ergonomisch ontwerp. Ook comfort en uiteraard de prijs speelden een belangrijke rol in onze beoordeling.

Bronnen

 • Gesprek met expert ergonomie Quiesco op 19 oktober 2023
 • Winkelbezoek in Burneau Winkel op 21 oktober 2023
 • Consultatie beswic.be, federale overheidsdienst werkgelegenheid, arbeid en sociaal overleg in verband met ergonomie.
 • Winkelbezoek uitproberen en testen bij Forma op 21 oktober 2023

Tot zover onze zoektocht naar de beste bureaustoelen voor je home office

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.