Herbruikbare rietjes

Rietjes zijn feestelijk en maken het gemakkelijk om je cocktails te drinken. Maar ook kinderen zijn erop verzot. Probleem is dat plastic rietjes slecht zijn voor het milieu. Enkel en alleen in Amerika wordt het dagelijks verbruik van rietjes rond de 500 miljoen geschat. Door herbruikbare rietjes te gebruiken kun jij ook een steentje bijdragen aan het milieu.

Herbruikbare rietjes zijn niet enkel beter voor het milieu maar ook beter voor je portefeuille. Volgens ons zijn de beste herbruikbare rietjes die van Klean Kanteen. Deze rietjes combineren de duurzaamheid van staal en het gemak van siliconen.

Onze top 5 – Herbruikbare rietjes

De Klean Kanteen stalen rietjes bestaan uit twee delen. Een stalen rietje en een buigbare silicone top. De buigbare silicone top voelt natuurlijker aan in de mond. Daarenboven vermijd je ook om per ongeluk te hard te bijten op een stalen rietje.

Omdat het stalen rietje recht is qua vorm is het ook gemakkelijker om te kuisen in vergelijking met andere stalen rietjes die geen gebruik maken van een siliconen top. Nadeel van een stalen rietje is dat het dat de temperatuur van je drankje overneemt waardoor het onaangenaam warm of koud kan worden.

Als je kinderen hebt of je bang bent om per ongeluk op een rietje van een hard materiaal te bijten kan een silicone rietje een goede oplossing zijn. Deze siliconen rietjes zijn gemaakt van een dik materiaal zodat het bestand is tegen kinderen die op hun rietje bijten.

Het voordeel van silicone rietjes is dat ze in verschillende kleuren en maten beschikbaar zijn en ze in de vaatwas mogen. Verder nemen ze ook de temperatuur van het drankje niet over waardoor ze niet overdreven warm of koud worden. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar herbruikbare rietjes voor hun kinderen.

Als je minder te vinden bent voor metalen rietjes met een siliconen top kun je ook voor de stalen rietjes van AllEco opteren. Deze verkopen een pakket met zowel rechte als kromme rietjes. Op die manier heb je altijd voldoende rietjes bij de hand ook al is de afwas nog niet gedaan.

Bamboe rietjes zijn gemakkelijk om te gebruiken en hebben een toffe houtlook. Deze bamboe rietjes worden samen verkocht met een handige opbergtas en 2 borstels om ze te reinigen. Voordeel van bamboe is dat het 100% biologisch afbreekbaar is. Nadeel is wel dat je ze niet in de vaatwasser mag steken.

Herbruikbare rietjes zijn handig als je een paar mensen op bezoek hebt. Maar wanneer meer volk ontvangt kan het zijn dat je niet toekomt met je herbruikbare rietjes. Voor grotere feesten kun je daarom wegwerpbare rietjes uit tarwe kopen. Het voordeel van tarwe is dat het 100M biologisch afbreekbaar is.

Het onderzoek

Waarom herbruikbare rietjes?

Steeds meer mensen en bedrijven zijn bezig met hun plastic verbruik te verminderen. Het gebruik van plastic rietjes krijgt vooral meer aandacht naar aanleiding van een artikel dat gepubliceerd werd door de New York Times. Hierin staat dat het dagelijks gebruik van plastic rietjes in Amerika op 500 miljoen wordt geschat. Hoewel het exacte aantal moeilijk in te schatten is blijft het probleem wel duidelijk. We gebruiken te veel plastic en we moeten op zoek gaan naar alternatieven. Bedrijven zoals ondere andere Starbucks en McDonalds zijn op zoek naar alternatieven om hun plastic rietjes te vervangen.

Op 1 mei is de Challenger Deep naar het diepste punt gedoken dat we tot nu toe hebben bereikt. Op de bodem van het Marianentrog werd onder andere een plastic zak en meerdere plastic verpakkingen teruggevonden. In de maag van een aangespoelde walvis is meer dan 40 kg plastic teruggevonden. Maar plastic bevindt zich niet enkel in de maag van walvissen maar zelfs de kleinste organismen in de zee bevatten plastic.

Je kan zelf een steentje bijdragen door je gebruik van plastic terug te dringen. Een van die zaken die je kunt doen is de overstap maken naar herbruikbare rietjes. Maar je kunt ook bijvoorbeeld overstappen naar het gebruiken van herbruikbare containers ipv plastic containers.

Herbruikbare rietjes kopen

Waarop moet ik letten?

Let bij het kopen vooral op welk materiaal je gaat kopen. Stalen rietjes zijn het meest duurzaam en kunnen in de vaatwas gestoken worden. Bamboe rietjes daarentegen moeten altijd met de hand afgewassen worden omdat ze niet tegen warm water kunnen. Glazen rietjes raden we af omdat ze te snel kunnen breken.

Het is niet omdat je stalen rietjes in de vaatwas kunt steken dat ze er proper uitkomen. Je kunt er altijd best even doorgaan met een borsteltje. Dit borsteltje dient vooral om kleine restjes die aan de binnenkant van het rietje plakken te verwijderen. Let er dus op dat wanneer je herbruikbare rietjes koopt je een pakket koopt waar borsteltjes worden meegeleverd.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.