Beste bloeddrukmeter

Als je jouw bloeddruk op moet meten kan het soms lastig zijn om iedere keer naar de huisarts of een apotheek in de buurt te gaan. Je gaat dan op zoek naar een bloeddrukmeter voor thuis om in een ontspannen omgeving de metingen uit te kunnen voeren. Doordat er veel verschillende modellen op de markt zijn verschenen helpen wij jou met een top 5 beste bloeddrukmeters, zodat je gerichter kunt gaan zoeken naar jouw nieuwe apparaat.

Beste bloeddrukmeters 2019

De Omron M7 Intelli IT is een bloeddrukmeter die je altijd bij je draagt. Deze smartwatch met bloeddrukmeter kun je namelijk eenvoudig koppelen door middel van Bluetooth Smart met de Omron connect app, waardoor je de waarden op ieder moment kunt bekijken via jouw telefoon of tablet. Hiervoor zijn er een aantal handige grafieken te zien, waardoor je ook de voortgang bij kunt houden. Foutmeldingen door een niet goed geplaatst manchet worden door het speciale ontwerp uitgesloten en anders ontvang je direct een waarschuwing om het probleem op te lossen.

+ Altijd nauwkeurige metingen door het speciale ontwerp
+ Eenvoudig te koppelen aan jouw smartphone of tablet
– Berekent ook gemiddelden van de afgelopen metingen

Als je op zoek bent naar een Omron bloeddrukmeter waar je niet in de knoop zit met de kabels, dan is de Omron EVOLV de beste keuze. Je kunt het manchet eenvoudig om je arm plaatsen, waarna de metingen doorgestuurd worden naar de Omron connect app. Hierdoor kun je waar je ook maar bent jouw metingen bekijken op jouw telefoon of tablet en aan de hand van de grafieken de verschillende metingen vergelijken. Zo zie je direct wanneer er iets afwijkends is. De bloeddrukmeter geeft jou tevens een melding wanneer je deze niet goed om je arm hebt zitten.

+ Een klinisch gevalideerde bloeddrukmeter voor thuis
+ De meter is eenvoudig te koppelen met de Omron connect app
– Een onregelmatige hartslag wordt direct opgemerkt

De Medisana BW 320 is een geschikte bloeddrukmeter voor mensen die niet veel ervaring hebben met de waarden. Deze manuele bloeddrukmeter toont jou namelijk niet alleen de verschillende waarden op het LCD-scherm, maar doet dit ook door middel van stoplichtkleuren. Zo zie je op deze Medisana bloeddrukmeter direct of deze binnen de gewenste grenzen valt of dat er actie moet worden ondernemen. Hiervoor is de meter door verschillende keuringen gegaan en voldoet aan de normen van de wereldgezondheidsorganisatie.

+ 120 geheugenplaatsen en ruimte voor twee gebruikers
+ Een onregelmatige hartslag wordt direct aangegeven op het scherm
– Je kunt er geen gemiddelde bloeddruk mee meten

De Medisana BU 542 Connect is een smartwatch met bloeddrukmeter die jij via de VitaDock app aan jouw smartphone kunt koppelen. Zo zijn alle gegevens direct zichtbaar en heb je de mogelijkheid om de bloeddruk te allen tijde te meten. Zo zie je niet alleen de bloeddruk zelf, maar ook je hartslag. Bij onregelmatigheden krijg je ook altijd een melding. Deze bloeddrukmeters hebben twee gebruikersprofielen, waarbij je 250 geheugenplaatsen tot je beschikking hebt. Je kunt hierdoor voor een langere tijd de metingen bijhouden en het gemiddelde berekenen.

+ Jouw meetgegevens altijd inzichtelijk via jouw smartphone
+ Onregelmatigheden worden direct opgemerkt
– Je moet zelf de batterijen wisselen

Als je wilt gaan voor een van de meest nauwkeurige bloeddrukmeters, dan is de Inventum BDA432 de beste keuze. Deze bloeddrukmeter houdt namelijk niet alleen door middel van een kleurenschaal jouw metingen bij, maar zorgt er ook voor dat je deze eenvoudig af kunt lezen. Daarnaast is er een speciaal gedeelte op het scherm voor jouw hartslag, zodat je ook hier direct onregelmatigheden kunt vinden. De manchet hoef je hiervoor alleen maar op je bovenarm te plaatsen, waarna de meting automatisch wordt uitgevoerd. Aan het einde kun je direct de waarden opschrijven en voor jezelf bijhouden.

+ Alle waarden af te lezen van het LCD-scherm
+ Het wordt aangegeven wanneer de manchet niet goed zit
– Het is een manuele bloeddrukmeter waarbij je de waarden zelf op moet schrijven

Het onderzoek

Waarom een bloeddrukmeter kopen?

Soms loop je jarenlang rond met een te hoge bloeddruk zonder dat je dit zelf door hebt. Totdat het te laat is en je bij een arts terecht komt, waar je ook een bloeddrukmeter kopen kunt. Deze draagt op om de bloeddruk een aantal keer te meten. De stress slaat in als een bom en de resultaten van de bloeddrukmeters zijn onbetrouwbaar. Als je thuis aan de slag kunt gaan met jouw bloeddruk, dan heb je een ontspannen sfeer en zullen de resultaten een stuk accurater zijn. Je kunt dan een bloeddrukmeter kopen en voor jezelf bijhouden wat de vooruitgang is.

Zo zie je met slechts enkele metingen wat er aan de hand is en heb je de resultaten ook bij de hand voor jouw volgende doktersbezoek. Een bloeddrukmeter kopen biedt jou dus de mogelijkheid om in een ontspannen houding jouw bloeddruk, en vaak ook jouw hartslag, te meten, waarna je de resultaten in handen krijgt. Een bloeddrukmeter voor thuis zorgt erbij dat je ook actiever bezig blijft met een plan om jouw bloeddruk op peil te houden en je kunt de metingen op ieder gewenst moment uitvoeren. Zo kun je bij onregelmatigheden direct contact opnemen met de huisarts om een behandelplan te bespreken en eventuele andere stappen te ondernemen.

Wat is een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter is een apparaat waarmee je je bloeddruk kunt meten. Voor veel mensen is het van belang om de bloeddruk regelmatig te meten en de gezondheid in de gaten te houden. Dit kan vaak bij de huisarts of apotheek gedaan worden, maar er bestaat ook een bloeddrukmeter voor thuis. Met bloeddrukmeters kun je alle onregelmatigheden in het lichaam bijhouden, waardoor er ook gerichter naar een behandelplan gekeken kan worden. In enkele gevallen kun je zelfs jouw hartslag bijhouden, zodat er een totaalplaatje ontstaat.

Bloeddrukmeter kopen

waar moet ik op letten?

De manier van opslaan

Er bestaan veel verschillende bloeddrukmeters die ook allemaal een andere manier van metingen opslaan hebben. Zo bestaan er bijvoorbeeld manuele bloeddrukmeters die geen geheugen hebben, maar waar je de metingen zelf ergens op moet slaan om een vergelijking te kunnen maken. Dit zijn vaak ook de goedkoopste bloeddrukmeters en hebben niet veel toeters en bellen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de bloeddrukmeter op jou arm te plaatsen en op de knop te drukken. Binnen een minuut hoor je een piepje dat het apparaat klaar is en zie je de getallen op het scherm.

Als je niet steeds in de weer wilt zijn met pen en papier kun je er ook voor kiezen om een bloeddrukmeter met opslaggeheugen te nemen. Ook hier is veel verschil in te vinden. Bij de een kun je tot een maximum van 120 metingen opslaan, terwijl een andere weer het dubbele heeft. Ook heb je nog de mogelijkheid tot meerdere gebruikers op te slaan, waardoor je met het gezin kunt meten. Deze bloeddrukmeters hebben vaak een functie erop zitten die het mogelijk maakt om door middel van een grafiek de verschillende metingen met elkaar te vergelijken, waardoor je een beter beeld krijgt van jouw gezondheid.

Meten van de hartslag

De nieuwere bloeddrukmeters hebben vaak niet alleen de functie om de bloeddruk te meten, maar ook jouw hartslag bij te houden. Vaak hangen deze twee met elkaar samen, maar soms kan het ook voor komen dat jouw hartslag onregelmatigheden vertoont terwijl jouw bloeddruk normaal is. Als je dit niet kunt plaatsen en het komt vaker voor wanneer je de metingen aan het doen bent, dan is het een goed moment om actie te ondernemen. Door een bloeddrukmeter te gebruiken die ook een hartslag meet, heb je in ieder geval alle resultaten bij de hand voor jouw volgende huisartsbezoek.

Automatisch herhalen van de meting

Het komt wel eens voor dat de meting niet correct uitgevoerd kan worden. Dit kan te maken hebben met veel verschillende factoren, waardoor er een extra meting nodig is. Afhankelijk van het model dat je aanschaft, kun je met een bloeddrukmeter er soms voor zorgen dat het apparaat automatisch een meting herhaalt, zodat er wel een goed resultaat uit komt. Hiervoor hoef je zelf niet alles opnieuw te activeren, maar gebeurt het binnen enkele seconden nadat de foutmelding aan is gegeven. Ook kan een automatische herhaling altijd uitgevoerd worden om een soort gemiddelde te verkrijgen.

Koppeling met een smartphone of tablet

Tegenwoordig willen steeds meer mensen gezond leven. Het wordt daarom ook belangrijker dat er te allen tijde gekeken kan worden naar de bloeddruk en hartslag. Met de smartwatch is dit een stuk eenvoudiger geworden. Dit horloge draag je ieder moment van de dag bij je, waarbij deze door middel van Bluetooth aan jouw smartphone of tablet wordt gekoppeld. De bloeddrukmeters sturen de metingen dan naar een app die op het gekoppelde apparaat staat, waardoor je te allen tijde inzicht hebt in de metingen van jouw bloeddruk en hartslag.

Verschillende soorten bloeddrukmeters

Bovenarm bloeddrukmeters

Een van de bloeddrukmeters die je aan kunt schaffen is een bovenarm bloeddrukmeter. Deze bloeddrukmeter plaats je door middel van een manchet op jouw bovenarm, waarna het apparaat met een druk op de knop jouw bloeddruk op kan meten. Deze komen zowel in draadloze als besnoerde apparaten, waardoor er voor ieder wat wils is. Ook kun je deze zowel met opslaggeheugen en zonder geheugen verkrijgen. Zo heb je altijd een goed apparaat voor jouw situatie en kun je eenvoudig via jouw bovenarm beginnen met meten.

Pols bloeddrukmeters

Een pols bloeddrukmeter kan vaak op verschillende momenten gebruikt worden. Je hoeft immers niet jouw hele arm bloot te maken, maar kunt jouw mouwen opstropen en de manchet er omheen plaatsen. Deze bloeddrukmeters kunnen ook beter jouw hartslag bijhouden, doordat het dichter bij de bron zit. Hierdoor heb je altijd accurate metingen en kun je de vergelijkingen maken aan de hand van de eerdere metingen. Zo weet je altijd of je een goede gezondheid hebt of dat er zaken anders moeten.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.