De 9 beste powerbanks van 2024
Laad je smartphone of laptop onderweg op.
De beste powerbanks beschikken over voldoende capaciteit en vermogen om je toestellen op te laden. Niet overal heb je toegang tot een stopcontact. Daarom is het handig om een goede powerbank in je rugzak te hebben wanneer je een dag weg bent.
De meeste mensen hebben het wel al eens meegemaakt. Een lange dag onderweg met een smartphone waarvan de batterij bijna plat is. Heel vervelend, zeker als je nog iemand moet bereiken om verder te kunnen afspreken. Naast een smartphone zijn grote powerbanks ook geschikt voor het opladen van tablets en laptops.
Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen van onder andere Xtorm, Trust, Belkin, Xiaomi en Anker. Daarbij hebben we rekening gehouden met de capaciteit, het laadvermogen en de aansluitingen. Lees hieronder verder om de beste powerbank voor jouw budget te vinden.
Onze selectie powerbanks
- Beste prijs-kwaliteit: Xtorm Fuel Series 401 bij Coolblue
- Beste goedkope: Trust Mobile Primo bij bol.com
- Beste solar: WakaWaka Power+ bij bol.com
- Beste voor iPhone: Belkin met MagSafe bij Coolblue
- Beste 20.000 mAh: Xiaomi Redmi bij bol.com
- Beste voor laptop: BlueBuilt Power Delivery bij Coolblue
- Beste mini: Mojogear Mini bij bol.com
- Beste draadloos opladen: Anker PowerCore III Wireless bij bol.com
- Beste voor de fiets: SKS Compit+ bij bol.com
In dit artikel
Beste prijs-kwaliteit: Xtorm Fuel Series 401
Voordelen:
- Goede capaciteit
- Snelladen
- Laad tot 3 toestellen tegelijk op
- Compact en meeneembaar
Nadelen:
- Geen draadloze oplaadfunctie
Xtorm staat erom bekend kwalitatieve powerbanks te fabriceren, waarbij nagedacht wordt over wat kopers echt willen. De Xtorm Fuel Series 401 is een powerbank die een hoge capaciteit van 10.000mAh en snellaad-functie aanbiedt aan een goede prijs.
Deze combinatie van hoge capaciteit en vermogen maakt dat hij compatibel is met de alle draagbare toestellen van vandaag. Je laadt er zonder problemen je Android smartphone, iPhone, tablets of e-reader mee op.
Hij is bovendien compact genoeg om overal mee naartoe te nemen in je broek- or rugzak. Een weekendje weg is geen probleem voor deze Xtorm, die je toestellen ofwel volledig van stroom kan voorzien, ofwel enkele devices net wat meer punch kan geven om de dag door te komen.
Met de drie laadpoortjes kun je tot drie toestellen tegelijk opladen. Wanneer je drie toestellen tegelijk oplaadt, gebeurt dit weliswaar aan een lage snelheid. Het maximale vermogen van de Xtorm (20W) wordt dan verdeeld over de drie toestellen, waardoor elk device slechts aan een lage output van 7 – 8 watt wordt opgeladen.
Accucapaciteit: 10.000mAh | Vermogen: 20 watt | Kabel: USB-A naar USB-C | Aantal USB-poorten: 3
Beste goedkope: Trust Mobile Primo
Voordelen:
- Licht en klein
- Laad tot twee apparaten tegelijk op
- Compatibiliteit
Nadelen:
- Lage capaciteit
De prijzen voor powerbanks variëren sterk en dat heeft vooral te maken met verschillen in capaciteit, snelheid van opladen, formaat, bouwkwaliteit en gebruikte technologie.
Zoek je een goedkope powerbank, die toch de beste functionaliteiten biedt, dan is de Trust Mobile Primo zeker een koopje. Uiteraard betekent de lage prijs dat je zult moeten inboeten op bepaalde factoren, zoals capaciteit.
De Trust Mobile Primo heeft inderdaad slechts een capaciteit van 5.000mAh. Hiermee kun je een nieuwe smartphone 1 tot anderhalve keer volledig opladen, genoeg om een extra dag door te komen bij licht gebruik.
Hij beschikt wel over een USB-C poortje en een gewone USB-A uitgang, waardoor je zelfs twee apparaten tegelijk van stroom kunt voorzien. Met deze twee uitgangen is hij compatibel met alle courante smartphones. Bovendien is de powerbank erg licht en dun, waardoor je hem heel makkelijk overal mee naartoe kan nemen.
Accucapaciteit: 5.000mAh | Vermogen: 15 watt | Kabel: micro-USB kabel | Aantal USB-poorten: 2
Beste op solar: WakaWaka Power+
Voordelen:
- Opladen via zonne-energie
- Zaklamp
- SOS-functie
- Opvallend design
Nadelen:
- Prijzig
- Lage capaciteit
- Laag vermogen
Een powerbank op zonne-energie is een slimme keuze als je gedurende meerdere dagen stroom nodig hebt en niet in de buurt van een ander oplaadpunt of elektriciteit zal zijn. Deze powerbanks zijn bij uitstek gemaakt voor een energiebewust publiek of avonturiers die er vaak op uit trekken.
Omdat ze (vaak naast de klassieke manier van opladen) ook geladen kunnen worden door blootstelling aan de zon. Bovendien komen ze vaak met enkele handige snufjes zoals een zaklamp, houdertjes en zijn ze vaak val- en (spat)waterbestendig.
Zo ook met deze WakaWaka Power+, een hippe powerbank gemaakt om mee te gaan kamperen of erop uit te trekken. Hij beschikt over een zaklamp functie die je, naarmate de lichtsterkte, uren kan gebruiken. Opladen via zonne-energie duurt doorgaans erg lang: deze WakaWaka klaart de klus in 8 tot 10 uur, waarmee hij tot de betere solar powerbanks behoort.
De capaciteit is niet erg hoog, maar volstaat om je smartphone een keer traag op te laden of te voorzien van extra power om de dag door te geraken. Door het handige design kun je de powerbank (voornamelijk om het lampje te gebruiken) rechtop zetten, op een fles bevestigen of omhoog hangen.
Accucapaciteit: 3.000mAh | Vermogen: 1,05 watt | Kabel: Micro-USB | Aantal USB-poorten: 1
Beste voor iPhone: Belkin met MagSafe
Voordelen:
- Aansluiting voor MagSafe
- Snelladen via USB-C
- Capaciteit
Nadelen:
- Prijskaartje
- Formaat
Je kunt de meeste powerbanks gebruiken om je iPhone op te laden. Als je er toch nog dat beetje extra eruit halen, ga dan voor de Belkin Magnetic Portable Wireless Charger 10K.
Deze magnetische oplader past op de MagSafe aansluiting van je iPhone (12 of nieuwer) en laadt op deze manier draadloos je toestel op. Hou er wel rekening mee dat magnetisch opladen heel wat trager gaat dan met de officiële Apple MagSafe lader, aangezien deze powerbank hiervoor een vermogen van slechts 7,5 watt heeft.
Naast de magnetische aansluiting kun je ook gebruik maken van een gewone USB en een USB-C aansluiting om meerdere apparaten op te laden. Met een capaciteit van 10.000mAh slaag je erin je iPhone 2 maal op te laden. Via een USB-C kabel kun je snelladen, met een vermogen van 18 watt.
De Belkin is gemaakt om je Apple toestellen van stroom te voorzien wanneer je enkele dagen op pad bent en geen toegang hebt tot elektriciteit. Hij is minder geschikt om je batterijduur te verlengen bij dagdagelijks gebruik, omdat hij nogal groot en niet heel licht is.
Accucapaciteit: 10.000mAh | Vermogen: 18 watt | Kabel: USB-C naar USB-C | Aantal USB-poorten: 2
Beste 20.000 mAh: Xiaomi Redmi
Voordelen:
- Hoge capaciteit
- Snelladen
- Zaklamp functie
Nadelen:
- Vrij groot formaat
- Duurt lang om op te laden
De meeste powerbanks zijn gemaakt om onderweg je smartphone op te laden en hebben een accucapaciteit tussen 3.000 en 10.000mAh. Als je meerdere toestellen wilt opladen dan moet je op zoek naar een groter en zwaarder model. De Xiaomi Redmi Powerbank is er zo eentje.
Met een accucapaciteit van maar liefst 20.000mAh kun je niet enkel je smartphone, maar ook draagbare spelconsoles, zoals de Nintendo Switch, tablets of zelfs je laptop van stroom voorzien.
De Xiaomi kan twee apparaten tegelijk opladen, via de USB-A uitgangen. Aangezien het totale vermogen 18 watt bedraagt, gebeurt het opladen echter trager wanneer je twee toestellen tegelijk oplaadt: het vermogen wordt dan verdeeld in twee keer 9 watt.
Laptops kun je opladen maar gezien het beperkt vermogen is hij enkel geschikt om Chromebooks of ultrabooks met een zuinige processor op te laden. Het duurt ongeveer 7,5 uur vooraleer de powerbank volledig is opgeladen.
Accucapaciteit: 20.000mAh | Vermogen: 18 watt | Kabel: USB-A | Aantal USB-poorten: 2
Beste voor laptop: BlueBuilt Power Delivery
Voordelen:
- Laad 4 devices tegelijk op
- Snelladen
- Erg hoge capaciteit
- 5 jaar garantie
Nadelen:
- Groot formaat
Na een powerbank met 20.000mAh accucapaciteit, heb je nog een grotere variant: powerbanks waarmee je laptops en grotere devices kunt opladen. De BlueBuilt Powerbank draagt in deze categorie onze voorkeur. BlueBuilt is eigenlijk het huismerk van Coolblue, en dus ook voornamelijk via deze shop te verkrijgen.
Hoewel vorige modellen van dit merk (verkrijgbaar sinds 2019) soms wat teleurstelden, is deze een topper wanneer je op zoek bent naar een grote, stevige powerbank die meerdere grote toestellen kan opladen. Op deze producten krijg je 5 jaar garantie, wat de kwaliteit van de powerbank ook kan bevestigen.
De BlueBuilt Powerbank heeft een hoge capaciteit van 27.000mAh en een erg hoog vermogen van maximaal 100W. Dit laatste maakt het verschil met een doorsnee powerbank. Via de twee Power Delivery uitgangen kun je zelfs twee laptops tegelijk opladen. De twee uitgangen leveren een vermogen van respectievelijk 100 en 65 watt.
Naast deze twee poortjes, die je met een USB-C kabel verbindt, bevat het toestel ook nog twee gewone USB-poorten. In het totaal kun je dus tot vier devices tegelijk opladen met deze stevige powerbank.
Aangezien het om een grote powerbank gaat (niet alleen op vlak van capaciteit, maar ook als het gaat om de afmetingen), vervaardigd uit plastiek en metaal, kun je deze zeker niet zomaar in je broekzak meenemen.
Accucapaciteit: 27.000mAh | Vermogen: 100 watt | Kabel: USB-C naar USB-C | Aantal USB-poorten: 4
Beste mini: Mojogear Mini
Voordelen:
- Licht en compact
- Voldoende capaciteit
- Laad tot 3 toestellen tegelijk op
Nadelen:
- Bouwkwaliteit
- Geen snellaad-functie
Ben je op zoek naar een kwalitatieve powerbank die je overal met je kunt meenemen, gewoon in je broekzak? Dan is de Mojogear Mini echt iets voor jou. Deze powerbank is niet groter dan een bankkaart en heeft toch een capaciteit van 10.000mAh. Hiermee kun je een doorsnee smartphone wel 2 tot 3 keer volledig opladen.
Bovendien kun je ook drie kleinere toestellen, zoals smartphones, e-readers of oortjes, tegelijk opladen via twee gewone USB-poortjes en een USB-C poort. Via de led-lampjes zie je meteen hoe volgeladen hij nog is.
Snelladen is echter niet mogelijk, dus het kan een tijdje duren vooraleer je smartphone volledig wordt opgeladen. De Mojogear Mini is ook niet gemaakt om mee te nemen op avontuurlijke uitjes, met zijn middelmatige (plastic) bouwkwaliteit. Door zijn lichtgewicht en compacte formaat, blijft hij wel je ideale compagnon doorheen een doorsnee dag, op het openbaar vervoer, op daguitstapjes of zakentrips.
Accucapaciteit: 10.000mAh | Vermogen: 10,5 watt | Kabel: micro-USB kabel | Aantal USB-poorten: 3
Beste draadloos opladen: Anker PowerCore III Wireless
Voordelen:
- Compatibel met de meeste Android en Apple devices
- Voldoende capaciteit voor 1 dag
- Gebruiksgemak
Nadelen:
- Draadloos opladen gaat wat trager
Met een powerbank die draadloos je compatibele toestellen kan opladen, ga je voor gebruiksgemak. De nieuwste smartphones en accessoires (draadloze oortjes en smartwatches bijvoorbeeld) kun je draadloos opladen, gewoon door ze op de opgeladen powerbank te leggen.
De Anker PowerCore III Wireless heeft een capaciteit van 10.000mAh, waarmee je je smartphone zo’n twee keer kunt opladen. Behalve de functionaliteit om draadloos op te laden, kun je ook via de USB-A en USB-C uitgangen je toetsellen van extra stroom voorzien.
Draadloos opladen verloopt doorgaans trager dan bedraad opladen. En dat is bij deze powerbank niet anders: draadloos opladen lukt aan een vermogen van maximum 10 watt. Via kabel behaalt de powerbank een vermogen van maximaal 18 watt.
Je kunt de Anker PowerCore III Wireless wel gewoon op je bureautafel leggen, je legt je device(s) erop en kunt gewoon verder zonder dat je moet vrezen met een lege batterij te vallen. Met het antislip oppervlak, blijft je smartphone ook makkelijk liggen op de powerbank.
Accucapaciteit: 10.000mAh | Vermogen: 18 watt (bedraad), 10 watt (draadloos) | Kabel: USB-A naar USB-C | Aantal USB-poorten: 2
Beste fiets: SKS Compit+
Voordelen:
- Zowel draadloos als bedraad opladen
- Solide en klikvast
- Regenbestendig
- Twee posities voor je smartphone
Nadelen:
- Hoesjes moet je apart kopen
- Opladen gaat traag
Gebruik jij je smartphone of iPhone ook vaak als gps of Strava-tracker tijdens je fietstochten? Met de SKS Compit+ hoef je je geen zorgen meer te maken dat je toestel zonder stroom valt. Met deze powerbank – smartphonehouder combinatie ben je klaar voor lange, zorgeloze fietstochten.
De SKS Compit+ bestaat uit twee delen: het eerste stuk is een gewone smartphonehouder die je aan je stuurpen of kader kunt bevestigen. Het tweede deel is de stevige powerbank, die je in de smartphonehouder klikt. Hierop bevestig je dan je smart- of iPhone via de adapter die je op het compatibel hoesje moet kleven. Let wel, deze covers moet je afzonderlijk nog kopen.
Een groot voordeel van de SKS Compit+ powerbank is dat je smartphone er heel gemakkelijk in een beweging op klikt, en dat hij meteen draadloos begint op te laden bij elke Qi-gecertificeerde smartphone. Laad je je apparaat liever op via draad, dan kan dat ook, met een gewone USB-kabel, hiermee kun je bovendien ook andere accessoires opladen, zoals fietsverlichting bijvoorbeeld. Dat opladen gaat echter vrij traag.
De powerbank, met een capaciteit van 5.000mAh, is dus niet meteen te gebruiken om je lege smartphone helemaal vol te laden. Neen, gebruik hem liever om te voorkomen dat je zonder stroom valt.
Accucapaciteit: 5.000mAh | Vermogen: 5 watt | Kabel: micro-USB kabel | Aantal USB-poorten: 1
Waar op letten bij het kopen van een powerbank?
Capaciteit
De capaciteit van een powerbank kunnen we best uitleggen met een analogie. Als je een smartphone vergelijkt met een glas water, dan is een powerbank eerder een fles water. Hoe groter de fles water, hoe meer glazen je ermee kunt vullen. Met andere woorden, hoe hoger de capaciteit van een powerbank, hoe vaker je er een smartphone mee kunt opladen.
Net zoals de batterij van een smartphone wordt de capaciteit van een powerbank uitgedrukt in mAh (milliampère-uur). De meeste powerbanks hebben tegenwoordig een capaciteit tussen 10.000 en 20.000mAh. Een powerbank met een capaciteit van 10.000mAh kan een doorsnee smartphone twee tot drie keer volledig opladen.
Vermogen
Minstens even belangrijk is het vermogen van een powerbank, ook wel de stroomsterkte genoemd. Als we onze analogie van daarnet opnieuw hanteren, dan verwijst het vermogen naar de snelheid waarmee je het water in het glas kunt gieten.
Vermogen van een powerbank wordt doorgaans uitgedrukt in termen van watt of volt. Hoe hoger het aantal watt of volt, hoe sneller je toestellen worden opgeladen. Sommige toestellen, zoals laptops hebben tussen 20 en 50W nodig om ze meer energie te geven dan ze verbruiken. Hoe groter het apparaat dat je wilt opladen, hoe meer vermogen of output je nodig hebt. Immers, als je een laptop wil opladen met een gewone powerbank van 18W, dan zal de batterij van je laptop nog steeds (hoewel trager) leeglopen.
De meeste powerbanks zijn in staat om meerdere toestellen tegelijk op te laden. Maar hier wordt de snelheid vaak gelimiteerd door hun totale vermogen. Als je een smartphone met een powerbank van 20 watt wil opladen, dan gaat dat doorgaans heel snel. Echter als je met dezelfde powerbank drie verschillende toestellen wil uploaden, dan moet het maximaal vermogen (20W) verdeeld worden over drie toestellen, waardoor het opladen heel wat trager verloopt.
Tegenwoordig bieden meer en meer powerbanks een snellaad-functie aan. Hoe hoger de wattage van je powerbank, hoe sneller deze oplaadt. Echter dit werkt enkel als je toestel, bv. je smartphone, hiermee compatibel is. Er zijn verschillende standaarden voor snelladen zoals Power Delivery voor iPhones en (Super) Fast Charging of Quick Charge voor Android smartphones. Het loont de moeite om te onderzoeken of de powerbank die je wilt aanschaffen wel degelijk dezelfde technologieën ondersteunt.
USB-aansluiting
De aansluitingen van een powerbank zijn ook een belangrijke factor om rekening mee te houden in het aankoopproces. Als je geen draadloos werkende powerbank kies, sluit je immers altijd je toestellen aan via een kabel. En hier zitten wel wat verschillen: USB-A (de gewone usb-kabel), USB-A naar USB-C of een kabel met twee USB-C-aansluitingen. Deze laatste wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt en laadt doorgaans ook het snelst op. Als je een iPhone hebt, zul je moeten kiezen voor een lightningkabel (met USB-C aansluiting). Micro-USB werd vroeger veel frequenter gebruikt, maar is tegenwoordig helemaal geen standaard meer en zul je steeds minder terugvinden.
Naast de poorten waarmee je je toestellen met de powerbank oplaadt, moet de powerbank zelf ook opgeladen worden. De kabel die je hiervoor moet gebruiken wordt meestal meegeleverd met de powerbank, maar ook hier is het altijd handiger als je ook de kabel van je smartphone bijvoorbeeld kunt gebruiken om je powerbank van stroom te voorzien.
Ben je al eens vergeetachtig, kijk dan uit naar een powerbank met ingebouwde of meegeleverde kabel. Deze kabels zitten vast in de powerbank, of kunnen erin vastgeklikt worden. Op die manier heb je altijd een kabel bij de hand.
Extra functionaliteiten
Extra functionaliteiten die een powerbank kan bieden variëren sterk. De meeste extra opties vind je op powerbanks die zijn ontworpen voor outdoors gebruik of voor avonturiers. Het gaat hier dan over powerbanks met ingebouwde zonnecel, waardoor je hem met zonne-energie kan opladen, of water- of stofdichte powerbanks, die vaak ook nog eens tegen een stootje kunnen mocht je hem laten vallen. Sommige powerbanks hebben een ingebouwde zaklamp of kompas.
Gewicht
Hoe groter de capaciteit van een powerbank, hoe groter en zwaarder hij zal zijn. Een compacte powerbank met een capaciteit van minder dan 10.000mAh weegt iets meer dan 100 gram en kun je makkelijk in je broekzak bijhouden. Een standaard powerbank van 10.000mAh is zo’n 200 gram zwaar en neem je het makkelijkst mee in je tas of rugzak. Grotere powerbanks die je gebruikt om meerdere of grotere devices op te laden, zoals laptops of gameconsoles, die wegen al gauw meer dan een halve kilo. Hou er dus rekening mee dat de capaciteit een impact heeft op het gewicht en de meeneembaarheid van een powerbank.
Vaak gestelde Powerbank vragen
Wat is een powerbank?
Een powerbank of externe batterij is een toestel waarmee je een smartphone, tablet of laptop kunt opladen. Een powerbank laad je op voorhand op en kun je in rugzak meepakken wanneer je bijvoorbeeld dagelijks pendelt of op reis gaat. Wanneer je smartphone of laptop geen batterij meer heeft kun je deze aansluiten op je externe batterij om het op te laden. Zeer handig voor wanneer er geen stopcontact in de buurt is.
Hoe werkt een powerbank?
Hoewel een powerbank werkt als een oplaadbare batterij, zit de techniek erachter veel ingewikkelder in elkaar. De powerbank zelf bestaat niet enkel uit een batterij (vaak een lithium-Ion batterij), maar ook nog uit elektronica die alles wat er met de powerbank gebeurt in de gaten houden.
De batterij zorgt ervoor dat de basis werkt: opgeladen stroom vasthouden en afgeven wanneer een toestel wordt gekoppeld. De elektronica zorgt er dan weer voor dat de powerbank niet meer oplaadt dan dat er capaciteit is, dat de opgeladen stroom ook weer kan worden afgegeven aan je toestellen en dit aan het juiste vermogen.
Deze technieken zorgen ook voor alle andere opties, zoals een zaklamp, het weergeven van de hoeveelheid stroom en de capaciteit, snelladen, enzovoort.
Hoe lang moet een powerbank opladen?
Hoe lang een powerbank moet opladen tot zijn volledige capaciteit bereik is, hangt sterk af van de grootte van die capaciteit. Een doorsnee powerbank van 10.000mAh kun je meestal in 4 tot 6 uur volledig opladen via netstroom.
De meeste powerbanks laden tegenwoordig volledig op in maximaal 8 tot 10 uur (sneller met fastcharge). Er bestaan aan de andere kant ook powerbanks die veel sneller opladen, maar daar betaal je dan ook een meerprijs voor.
Kies je ervoor om een powerbank te gebruiken die oplaadt via zonnecellen (op zonne-energie dus), dan mag je een veel langere laadtijd verwachten. In veel gevallen is het bijna onmogelijk om een powerbank volledig op te laden op zonne-energie, en dient die functionaliteit vooral om in nood niet zonder dat beetje stroom te raken dat je echt nodig hebt.
Hoe lang gaat een powerbank mee?
Wil je zelf kunnen berekenen hoe vaak je je smartphone of tablet kunt opladen met een externe batterij? Deel dan de werkelijke capaciteit van de powerbank in mAh door de capaciteit van de batterij van je smartphone of tablet (ook in mAh). Het resultaat is het aantal keer dat je je toestel kunt opladen.
Als vuistregel kun je ervan uitgaan dat ongeveer 30% van de energie verloren gaat tijdens het laden (voornamelijk via warmte). Vermenigvuldig daarom de capaciteit van de powerbank met 0,7 en deel dat getal door de capaciteit van je smartphone of tablet.
Een powerbank met een capaciteit van 20.000mAh op papier heeft een werkelijke capaciteit van 14.000mAh (20.000*0,7).
Een doorsnee smartphone heeft een batterij met een capaciteit van ongeveer 3500mAh. Dit wil zeggen dat je met een powerbank van 20.000mAh de meeste smartphones 4 keer volledig kunt opladen. De achterliggende berekening is (20.000mAh * 0,7) / 3.500mAh = 4.
Hoeveel keer kan je een smartphone opladen met een powerbank?
Een smartphone (afhankelijk van je model) heeft ergens tussen 3500 en 5000 mAh. Je powerbank heeft geen 100% vermogen, zoals we hierboven aantonen. Met een volle powerbank kan je ongeveer:
- 3000 mAh powerbank = net geen smartphone opladen
- 4000 mAh powerbank = 1x smartphone opladen
- 5000 mAh powerbank = 1x smartphone opladen + kleine extra
- 10000 mAh powerbank = 2 tot 3 keer je smartphone opladen, of een tablet of laptop
- 20000 mAh powerbank = 4 tot 5 keer je smartphone opladen
Hoe we vergelijken en testen
Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.
Voor dit artikel werden 18 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 9 producten in onze selectie geplaatst.
Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, capaciteit, vermogen, aansluiting en prijs.