De 5 beste regentonnen van 2021

Regenwater opvangen in de tuin met een handige regenton met groot volume

Het vinden van de beste regenton is een vrij simpele opdracht. Je moet met enkele praktische zaken rekening houden en daarnaast is je budget van groot belang. Een regenwaterton kopen behoeft daarom toch wat informatie en eventueel advies. Onze top 5 beste regentonnen zorgt ervoor dat je de eerste basis voor jouw onderzoek al hebt, waardoor je de beste regenton voor jouw situatie kunt vinden en jarenlang gebruik kunt hebben van het regenwater dat je opvangt in jouw achtertuin.

GARANTIA – REGENTON 2000L

Regenton tot 2000 Liter

Als je op zoek bent naar een grote regenton van 2000L dan is deze ton een van de mogelijkheden om naar te kijken. De Oudgriekse uitstraling zorgt voor een uniek exemplaar en is te bestellen in zandkleur. Daarnaast is de regenton bestand tegen UV stralen en schoken. Let op, de tapkraan is wordt niet altijd meegeleverd. Dit hangt van de winkel af.

+ De kunststof is onderhoudsvrij.
+ De meegeleverde messing tapkraan zorgt voor gebruiksgemak.
–  Vorstbestendig bij volledige lediging.

GARANTIA – REGENTON 1000L

Beste regenton tot 1000 Liter

Is 2000 l teveel en ben je eerder op zoek naar iets kleiner – maar nog steeds groot – dan is er ook de Garantia 1000 l. Deze kunststof regenton met een tapkraan zorgt ervoor dat je altijd makkelijk regenwater kunt tappen. Daarbij heb je weinig onderhoud.

+ Veel water opslaan voor dagelijks gebruik.
+ Eenvoudige tapfunctie om het water eruit te halen.
–  Moet volledig leeg zijn in de winter.

MUURREGENTON – SLIM 650 LITER

Beste regenton tot 650 Liter

Deze muurregenton is groot maar compact, ideaal voor kleinere tuinen met veel regenval. De geribelde structuur zorgt ook voor meer stabiliteid. Door het tegen de muur te positioneren hebben we opnieuw meer ondersteuning. De ton moet wel leeggemaakt worden bij vriestemperaturen.

+ Tegen muur gemonteerd; stabiel en verborgen
+ Wordt inclusief kunststof kraan geleverd.
+ Zeer betaalbaar
–  Moet tegen de muur

HaRCASTAR REGENTON – 227 LITER

Beste regenton 250 Liter

Kies je voor prijs / kwaliteit en heb je geen nood aan een +300 liter waterton dan raden we de Harcostar regenton op. Deze is gemaakt van antraciet en heeft amper onderhoud nodig. Geleverd met een tapkraan en een deksel heb je alles om de ton af te sluiten en leeg te maken. Net zoals de anderen moet deze ton in de winter leeggemaakt worden. Anders heb je nadien barsten van de vorst. Deze regenwaterton is daarbij ook zeer goedkoop.

+ Alle benodigdheden meegeleverd.
+ Vrijwel onderhoudsvrij.
+ Prijs / kwaliteit
+ Met deksel

NATURE – REGENTON 50L

Houten regenton 50 liter

De Nature Regenton 50 liter is een kunststof regenton welke goed in jouw tuin geplaatst kan worden. De regenton zorgt er namelijk voor dat je altijd voldoende water tot jouw beschikking hebt om alle planten en het gras te bewateren, zelfs in de warme zomermaanden.

+ De regentonnen hebben weinig onderhoud nodig.
+ De waterton wordt geleverd met tapkraan.
–  Kan overal geplaatst worden.

Beste regenton voor in de tuin

Tot zover onze suggestieve top 5 beste regentonnen.
Meer tuinspullen nodig? Bekijk dan ook de lijst van beste tuinhuis, de TOP 5 kippenhokken of zoek je benodigdheden in de ‘tuin’ categorie.

Regentonnen kiezen

Waarvoor dient een regenton

Een regenwaterton kopen bij onder andere Gamma of Hubo geeft jou veel mogelijkheden en levert ook verschillende voordelen op. De tonnen kunnen namelijk water opvangen wanneer het regent, zodat je altijd een voorraad hebt voor wanneer er minder regenval is. De verschillende regentonnen die er te verkrijgen zijn, zorgen er ook voor dat je altijd een mooie toevoeging aan jouw achtertuin hebt. Je kunt immers zelf bepalen voor welke stijl je gaat, zodat je niet alleen genoeg water hebt, maar ook een mooi exemplaar hebt om naar te kijken.

Regenton kopen,
waar op letten?

Regenton voor regenwater

Voordat je een regenton kopen gaat, moet je jezelf bedenken waarvoor je het water gaat gebruiken. Hierop wordt namelijk de capaciteit gebaseerd, zodat je niet met een te klein of te groot formaat komt te zitten. Ga daarom eerst voor jezelf na voor welke doeleinden het bedoeld is. Je kunt immers de waterton alleen gebruiken voor extra water bij het bewateren van jouw bloemen en planten in de tuin. Hiervoor heb je een kleinere regenton nodig en kun je vaak met een regenwaterton van 300 liter al meerdere malen water geven wanneer de ton goed gevuld is.

Ga je de regenwaterton niet alleen gebruiken voor het bewateren van planten, maar wil je ook jouw auto met het water wassen of de ramen zemen, dan heb je een iets groter model nodig. Het regenwater dat wordt opgevangen moet immers wel genoeg zijn om alles te kunnen doen. Er zijn verschillende handigheden om te bepalen hoeveel capaciteit jouw ton moet hebben. Bereken hoeveel water er gemiddeld gebruikt wordt voor het besproeien van de tuin en reken dit om naar een waterton. Zo kun je in slechts enkele minuten de beste regenton voor jouw situatie hebben.

Aansluiten regenton aan regenpijp

Je kunt een goede regenton hebben gevonden op basis van de berekeningen, maar dan is het nog maar de vraag of je hem ook op de juiste manier aan kunt sluiten. De regentonnen van Gamma en Hubo kunnen op verschillende manieren aangesloten worden. Je zult daarom voor jezelf moeten bepalen waar je de ton neer wilt gaan zetten, zodat je op basis hiervan de juiste variant kunt vinden. Zo bestaan er kant-en-klare regenwatertonnen die op vrijwel iedere plaats terecht kunnen komen, maar ook tonnen die speciaal op maat gemaakt moeten worden om aangesloten te worden op de regenpijp.

Design regenton of onopvallende regenton

Niets is onhandiger dan een waterregenton die niet goed te bereiken is. Wanneer je voornamelijk werkt met een gieter die je vanaf de bovenkant van de ton vult, hoef je niet naar een standaard te kijken. Als je gebruik gaat maken van de tapkraan, dan is het verstandig om een verhoging aan te schaffen. De regenton standaard zorgt ervoor dat je zonder laag te bukken jouw gieter kunt vullen en aan de slag kunt gaan. Echter is er niet voor iedere regenton een bijpassende standaard te verkrijgen, waardoor je met creatieve oplossingen moet komen.

Verschillende soorten regentonnen

1. Kunststof / PVC

Een kunststof regenton, ook wel een regenwaterton van PVC genoemd, is de geschikte oplossing voor wanneer je gedurende het gehele jaar gebruik wilt maken van het water. Deze zorgt er namelijk voor dat er tijdens een vorstperiode geen scheuren ontstaan in het materiaal en er ook geen verkleuringen plaatsvinden tijdens de hete zomermaanden. Het blijft echter wel belangrijk om het water niet te laten bevriezen, waardoor enig onderhoud aan het water vereist is voor deze varianten. Deze regentonnen zijn wel een van de goedkoopste oplossingen voor in jouw tuin.

2. Houten regenton

Een regenton van hout geeft een authentieke uitstraling aan jouw tuin, zonder dat je hiervoor veel uit hoeft te geven. Echter moet je het hout wel goed bewerken om deze gedurende ieder seizoen buiten te laten staan. Het water wordt namelijk ook opgenomen in de regenwaterton, waardoor het hout uit kan zetten en weer kan krimpen. Je zult hierdoor voor jezelf moeten bepalen of je dit onderhoud uit wilt voeren of toch voor een andere variant wilt gaan om voor jezelf een betere oplossing te vinden.

Conclusie

Een regenton kopen gaat nooit zonder goede research. Je moet voor jezelf op een rijtje hebben gezet waarvoor je de regenton gaat gebruiken en waar de ton komt te staan. Op basis hiervan kun je namelijk de beste materialen uitzoeken en heb je geen problemen meer met het onderhout of eventuele lekkages aan de ton. Je kunt daarvoor altijd naar een Gamma of Hubo bij jou in de buurt gaan, waardoor je de regentonnen voor jezelf kunt bekijken en eventueel advies kunt vragen aan medewerkers. Gebruik hiervoor ook bovenstaande top 5 beste regentonnen, zodat je de beste keuze kunt maken.

Tot zover het artikel ‘Beste regenton 2021’ – Laatste update 24/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Tuin’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.