Review van de Arlo Pro 3 Floodlight Camera
We kregen de kans om de Arlo Pro 3 Floodlight te testen en reviewen. Deze camera kan inbrekers afschrikken aan de hand van een krachtige schijnwerper en een alarmfunctie. De schijnwerper is een stuk krachtiger in vergelijk met de meer klassieke Arlo Pro 4 Spotlight Camera. Je kan de Arlo Pro 3 Floodlight zowel standalone gebruiken als aansluiten op een bestaand Arlo-netwerk.
De combinatie van uitstekende videokwaliteit met een kijkhoek van 160 graden zorgt ervoor dat je elke ongewenste gast duidelijk in beeld kunt brengen. De ingebouwde batterij gaat ongeveer zes maanden mee voor je ze opnieuw moet opladen.
In deze review:
- Goede videokwaliteit en een beeldhoek van 160 graden
- Krachtige schijnwerper
- Luide alarmfunctie
- Eenvoudige installatie
- Beperkte functies zonder abonnement of basisstation
- Een sterk draadloos netwerk is een must
- Grote afmetingen
Onze conclusie
De Arlo Pro 3 Floodlight heeft een uitstekende beeldkwaliteit dankzij een beeldhoek van 160 graden en een 2K HDR resolutie. De camera is eenvoudig te installeren omdat hij volledig draadloos werkt.
De app zelf is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Het is eenvoudig om onder andere de gevoeligheid van de bewegingssensor of de intensiteit van de lamp aan te passen.
Wanneer je deze camera voor het eerst in gebruik neemt krijg je een gratis proefperiode van drie maanden op Arlo Secure. Met een Arlo Secure abonnement worden videobeelden dertig of zestig dagen opgeslagen in de cloud. Op die manier kan je ze op een later moment raadplegen via je smartphone, computer of tablet.
Zonder dit abonnement worden je beelden niet bewaard in de cloud. Je krijgt wel nog notificaties wanneer er iemand gedetecteerd wordt en je kan op elk moment een livestream raadplegen. Het abonnement voor de camera in standalone versie kost 2,99 euro per maand.
Daarnaast biedt Arlo ook nog abonnementen van 9,99 euro en 14,99 euro per maand waarmee je een ongelimiteerd aantal camera’s kunt aansluiten. Wil je abonnementskosten vermijden, dan kun je kiezen voor lokale opslag van je beelden. Hiervoor moet je wel de Arlo Smart Hub aanschaffen. De Arlo Pro 3 Floodlight zelf is verkrijgbaar voor 249,99 euro.
In onze vergelijking van de beste ip-camera’s vind je waardige alternatieven voor deze camera.
Beeldkwaliteit en ontwerp
De beeldkwaliteit van de Arlo Pro 3 Floodlight is uitstekend. Hij beschikt over een 2K HDR resolutie (2560 x 1440 pixels) waardoor personen steeds scherp op beeld worden weergegeven. Bovendien is er een zoomfunctie zodat je zaken in meer detail kunt bekijken. En met de kijkhoek van 160 graden krijg je een zeer breed overzicht van je omgeving.
Dankzij de schijnwerper kan de camera ook ’s nachts beelden opnemen met veel detail. Dit in tegenstelling tot de gewone Arlo Pro camera’s. Die moeten ’s nachts gebruikmaken van een infraroodsensor. Hierdoor zijn er minder details zichtbaar en zijn je beelden ook zwart-wit. Dit kan ook met de Arlo Pro 3 Floodlight als je ervoor kiest om het licht niet automatisch te laten aanspringen. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen om het batterijleven te verlengen.
Persoonlijk vind ik het wel handig om het licht automatisch te laten aanschieten. Zo beschik ik over automatische verlichting wanneer ik ’s avonds de vuilnisbakken ga buitenzetten. Ik vind het ook handig dat je de gevoeligheid van de bewegingssensor kan aanpassen. In het begin was hij te gevoelig afgesteld waardoor hij ook aansprong wanneer mijn buurman door zijn tuin liep. Gelukkig kun je dit eenvoudig aanpassen in de app.
De Arlo Pro 3 Floodlight Camera lijkt sterk op een gewone Arlo Pro camera. Het grote verschil zit hem in de lichtbalk die zich rond de camera bevindt. De behuizing is herkenbaar, maar is een stuk langer om een grotere batterij te accommoderen. Ook is er een stevigere muurbevestiging om het extra gewicht van de schijnwerper en de grotere batterij te kunnen dragen. In tegenstelling tot de Arlo Pro 4 camera wordt er geen gebruikgemaakt van magneten. Je zet de camera volledig vast aan de hand van schroeven.
De behuizing is waterdicht (IP65) waardoor hij zonder problemen zware regenbuien kan doorstaan. De camera en de batterij kun je aan de hand van een eenvoudig kliksysteem uit de behuizing schuiven. Dit is handig wanneer je de batterij moet opladen. Er is helaas geen manier om de camera te vergrendelen. Dit wil zeggen dat de camera gemakkelijk verwijderd kan worden door ongewenste gasten. Dit kan je gedeeltelijk voorkomen door de camera hoog genoeg te hangen.
“Het installeren verliep vlot omdat het een draadloze camera is. Eens ook de app en camera verbonden zijn kan je alles van op afstand beheren. Zelfs met meerdere camera’s blijft het zeer gebruiksvriendelijk. De camera zelf geeft een goed duidelijk beeld van wie of wat er voor de deur gebeurt.”
Installatie
De installatie van deze camera kun je gemakkelijk zelf doen. Omdat deze camera volledig draadloos werkt moet je hem niet aansluiten op bestaande bedrading. De ingebouwde batterij gaat ongeveer zes maanden mee daarna moet je ze opnieuw opladen. Het grote voordeel is dat je volledig vrij bent om de plaats te kiezen waar je de camera wilt installeren.
Voor de installatie heb je wel een boormachine nodig. In de doos zit een montageplaat samen met schroeven en pluggen. Ga je de camera tegen je muur installeren, dan raden we aan om in de voegen te boren. Dat boort sneller en nadien kun je het gat eenvoudig dichtmaken mocht je de camera toch op een andere locatie willen zetten.
Nadat je de montageplaat hebt geïnstalleerd kun je de rest van de behuizing erop zetten. Door het handige ontwerp kun je de hoek van de camera gemakkelijk aanpassen.
Verbinden met de smartphone app
Arlo heeft in de app duidelijke instructies voorzien die je zeer vlot door elke stap van het installatieproces gidsen. Deze instructies zijn in meerdere talen beschikbaar waaronder Nederlands, Engels, Frans en Duits.
Houd er rekening mee dat het belangrijk is dat het draadloos signaal van je router sterk genoeg is op de plaats waar je de camera plaatst. Is dit niet geval dan zit er heel wat vertraging op vooraleer je de livestream kunt openen. Dit kun je verhelpen door je draadloos netwerk uit te breiden aan de hand van een wifi versterker of een access point.
Beheren van op afstand met de Arlo app
De Arlo-app is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om in te navigeren. Wanneer je de app opent zie je een venster met de meest recent gedetecteerde beweging op de Arlo Pro 3 Floodlight (of op andere Arlo-camera’s).
Door op dit venster te klikken kun je een livefeed starten vanaf je camera. Als je op dat moment een ongewenste bezoeker vaststelt kun je ervoor kiezen om vanop afstand het licht te laten schijnen en een alarm te laten afgaan.
Het tabblad Bibliotheek geeft je een overzicht van alle gedetecteerde bewegingen. Een standaard Arlo Secure abonnement kost 2,99 euro waarbij beelden tot dertig dagen terug bewaard. Sluit je meer dan 4 camera’s aan dan is de abonnementsvorm van 9,99 euro waarbij je een ongelimiteerd aantal camera’s kunt toevoegen het interessantste.
Er bestaat ook een duurdere abonnementsvorm waarbij beelden tot zestig dagen worden bijgehouden. Deze abonnementsvorm kost 14,99 euro per maand.
Verbinden met wifi
De Arlo Pro 3 Floodlight kun je zowel standalone gebruiken als in combinatie met andere Arlo-toestellen. Hij maakt verbinding met je draadloos netwerk via het 2,4GHz kanaal. Wil je beelden opslaan, dan heb je de keuze tussen een cloud abonnement of lokale opslag. Kies je voor lokale opslag, dan moet je wel nog de Arlo Pro Smart Hub aanschaffen.
Camera opties instellen
In het derde tabblad Modus kan je kiezen uit vier opties. De eerste optie zorgt ervoor dat bij elke beweging een melding naar je smartphone wordt gestuurd. De tweede optie zorgt ervoor dat er geen enkele melding naar je smartphone wordt gestuurd. De derde optie laat je toe om een tijdschema in te stellen voor het in- en uitschakelen van je camera’s.
Door een schema te gebruiken kun je het aantal meldingen dat je op je smartphone krijgt beperken. De vierde en laatste optie is een geofence modus. In deze modus gaat de camera na of je al dan niet thuis bent. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel notificaties te ontvangen wanneer je niet thuis bent.
Batterij
Arlo geeft aan dat de batterij ongeveer zes maanden meegaat. Maar dat hangt sterk af van hoe vaak de camera zal aanspringen. De lichtbalk heeft een hoge intensiteit en hoe vaker deze aanspringt, hoe sneller de batterij zal leeglopen. Na drie maanden gebruik hebben we nog ongeveer tien procent batterij over. Onze camera is wel ingesteld om bij elke beweging aan te springen en het licht te laten schijnen. In de app kun je voor elke Arlo camera zien over hoeveel batterijleven je nog beschikt.
En omdat hij aan onze schuifdeur staat aan de achterkant van de woning is er redelijk veel passage. Elke keer als ik de vuilnisbakken buitenzet of als de katten passeren springt hij aan. Hoelang de batterij meegaat hangt dus grotendeels af van hoe je de camera instelt en hoeveel bewegingen hij detecteert. Het opladen duurt ongeveer zes uur en doe je aan de hand van een meegeleverde micro-USB kabel. Wil je dit vermijden, dan kan je hem ook aansluiten op het Arlo Essential Solar Panel.
Hoe we vergelijken en testen
Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over het product in vraag.
We ontvangen of kopen het product en testen het volledig uit. We houden het vast, voelen naar kwaliteit, bekijken de afwerking en testen de prestaties. Hierbij worden onze redactionele richtlijnen toegepast. Onze bevindingen vind je in deze review.
Deze Arlo Pro 3 floodlight werd voornamelijk beoordeeld en vergeleken op beeldkwaliteit, verbinding, batterij, notificaties, opties, app, opslag en prijs.
Tot zover onze review van de Arlo Pro 3 Floodlight.