Beste fiets GPS

Een fiets GPS of fietsnavigatie is een soort van fietscomputer waarop je je volledige fietsroute kunt uitstippelen. Volgens ons onderzoek is de Garmin Edge 1030 de beste fiets GPS die je momenteel kunt kopen. Hij heeft een groot en helder scherm, uitstekende batterijduur en alle mogelijke opties dat je je in een fiets GPS kunt inbeelden. Voor 509 euro is het wel geen koopje te noemen. Kun je leven met een iets kleiner scherm en kortere batterijduur dan kun je voor de helft van de prijs de Garmin Edge 820 kopen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een fietscomputer.

TOP 5 – Beste fiets GPS 2020

Volgens ons onderzoek is de Garmin Edge 1030 de beste fiets GPS die je momenteel kunt kopen. Hij is de duurste fietscomputer die je momenteel op de markt kunt kopen. Deze fiets GPS heeft een touchscreen van 3,5 inch dat gemakkelijker leesbaar is in vol zonlicht. De batterij gaat maximaal 20 uur mee. Afhankelijk van de helderheid van het scherm en of je de GPS aanzet kan het werkelijk verbruik een pak lager uitvallen. Mooi meegenomen voor de mensen onder ons die Strava gebruiken. Bij de aankoop van een Garmin Edge 1030 kun je 2 maanden lang Strava Summit uitproberen. Strava Summit is een software die je kan helpen om je persoonlijke doelen te bereiken en om meer inzicht te krijgen in je prestaties.

“Beste fiets gps 2020”

Los van de nieuwe features is de Garmin Edge 1030 zoals de meeste andere toestellen ook Wifi, Bluetooth, GPS, GLONASS en ANT+ om verbinding te maken met bijkomende accessoires zoals een hartslagmeter. Momenteel kun je deze fiets GPS in een bundel kopen samen met een cadanssensor en hartslagmeter. Hierdoor kom je meer te weten over de intensiteit van je training en je conditie. Maar er is ook een hoogtemeter om hoogteverschillen te kunnen meten en GroupTrack om te kunnen zien waar je fietsvrienden zitten. De kaarten zijn ingebouwd en worden gratis up to date gehouden door Garmin. De Garmin Edge 1030 is met een prijs van ongeveer 500 euro niet goedkoop maar het is wel de beste fiets gps die je momenteel kunt kopen.

De Garmin Edge 820 is misschien niet de beste fiets GPS maar het heeft wel 90% van de functies van de Garmin Edge 1030 aan de helft van de prijs. Het is met 2,3 inch een stuk kleiner in vergelijking met de Garmin Edge 1030. Door de kleinere afmetingen heeft het ook een kleinere batterij. Bij normaal gebruik zou het ongeveer 15 uur moet meegaan maar wanneer je de GPS laat aanstaan en accessoires verbind via ANT+ zakt de levensduur naar 4 uur. De Garmin Edge 820 heeft een kleiner scherm in vergelijking met de Garmin Edge 1030 maar is de helft goedkoper en heeft bijna identieke specificaties.

“Goede fiets GPS”

Er zijn heel veel gelijkenissen tussen de twee modellen. De Garmin Edge 820 beschikt juist zoals de Garmin Edge 1030 over Wifi, Bluetooth, GPS, GLONASS en ANT+. Wat het niet heeft zijn waypoints om een route te laten uitstippelen langs bepaalde punten. Ook kun je geen gesproken aanwijzingen gebruiken om je fiets GPS aan te sturen. Maar dat zijn geen functies die vaak gebruikt worden en dus verwaarloosbaar. Kan je leven met een iets kleiner scherm en batterij maar wil je wel over de meeste functies beschikken dan is de Garmin Edge 820 misschien wel iets voor jou.

De Wahoo Elemnt Bolt kun je best vergelijken met de Garmin Edge 820. Beide toestellen hebben dezelfde afmetingen en wegen even veel. De Garmin Edge 820 heeft een touchscreen terwijl je de Wahoo Elemnt Bolt met knoppen moet bedienen. Omdat het scherm maar 2,2 inch groot is kan het soms moeilijk zijn om de Garmin Edge 820 te bedienen tijdens het fietsen. Zeker als het regent is het bijna onmogelijk om een fiets GPS met touchscreen te bedienen. Dankzij de knoppen van de Wahoo Elemnt Bolt is het gemakkelijker om je fietscomputer te bedienen in vergelijking met de modellen van Garmin.

“Beste fiets gps met knoppen”

Juist zoals de nieuwste Garmin Edge toestellen beschikt deze fietscomputer over Bluetooth, Wifi en ANT+ zodat je zowel verbinding kan maken met je smartphone voor het gebruik van Strava. Maar via ANT+ kun je ook andere accessoires verbinden zoals een vermogenssensor. Het beschikt wel niet over GLONASS, enkel over GPS. Dit wil zeggen dat deze fietscomputer minder snel verbinding zal maken maar wel minder batterij zal verbruiken. Voordeel van de Wahoo Elemnt Bolt is dat het standaard uitgerust is met kaarten over heel de wereld. Alhoewel dat je met een Garmin fiets GPS ook altijd kaarten kunt toevoegen.

De Mio Cyclo 210 is een goedkope fiets GPS met een groot scherm. Het scherm is namelijk 3,5 inch, even groot als dat van de GArmin Edge 1030. Het beschikt over GPS maar niet over GLONASS (Russische versie van GPS). Door beide satellietsystemen te combineren kan je fietscomputer sneller verbinding maken. Dat is niet het geval voor de Mio Cyclo 210, daarenboven beschikt het ook niet over een kompas, Wifi, Bluetooth of ANT+. Je kan met andere woorden geen verbinding maken met je smartphone of met andere accessoires zoals een hartslagmeter.

“Goedkope fiets GPS”

Wat we wel goed vinden aan de Mio Cyclo 210 is het groot en duidelijk scherm. Ook is het iets meer dan 100 euro goedkoper in vergelijking met de Garmin Edge 820. Niet iedereen heeft nood om hun ritten tot in de laatste details uit te pluizen. Voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope fiets GPS die enkel als navigatie moet dienen raden we de Mio Cyclo 210 aan.

De Garmin Edge Explore is in veel opzichten vergelijkbaar met de Garmin Edge 820. Het is iets goedkoper en heeft een paar opties minder. Het heeft bijvoorbeeld enkel GPS en geen GLONASS, er is geen Live Strava of intervaltraining mogelijk. Maar voor de meeste mensen zijn dit geen essentiële opties. De Garmin Edge Explore heeft ten opzichte van de Garmin Edge 820 wel een groter scherm van 3 inch en een iets langere batterijduur. De Garmin Edge Explore heeft een groot scherm van 3 inch en is 50 euro goedkoper in vergelijking met de Garmin Edge 820.

“Garmin fiets GPS”

Voor de rest zijn beide toestellen zeer vergelijkbaar. De Garmin Edge Explore heeft alle verbindingsmogelijkheden zoals GPS, Bluetooth, Wifi en ANT+. Dankzij het groter scherm kun je het ook makkelijker bedienen tijdens het fietsen. De Garmin Edge 820 is een zeer goede fiets GPS maar het is soms frustrerend om een touchscreen van 2,3 inch te bedienen.

Het onderzoek

Fietsnavigatie of een fietscomputer

Ben je een fanatieke wielrenner of houd je ervan om recreatief flinke afstanden te fietsen, dan zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een fietscomputer of fietsnavigatie. Aangezien in België fietsen erg populair is, is het ook niet verwonderlijk dat er veel sportieve wielrenners door ons land rijden of dat mensen op een mooie dag een lekker eindje gaan fietsen. Wanneer je in het weekend flinke afstanden op de fiets aflegt dan wil je oog in de gaten houden waar je je ongeveer bevindt. Een fietsnavigatie kan je gebruiken om je terug naar huis te leiden. Zo loop je geen risico meer om te verdwalen wanneer je nieuwe plekken gaat verkennen. Maar met een fiets GPS kun je niet enkel navigeren, je kan er via ANT+ bijkomende accessoires zoals een hartslagmeter mee verbinden. Eens thuis kun je op je gemak al de statistieken van je rit herbekijken. Een fietscomputer daarentegen beschikt niet over GPS en moet vaak verbonden met een smartphone of sporthorloge om goed te functioneren.

Fiets GPS vergelijken

Wanneer je gaat kijken naar de fiets GPS prijs / kwaliteit verhouding dan zie je dat het grote merk Garmin prima fietscomputers aflevert. Het is echter wel zo dat de kaarten die zij gebruiken aan de prijzige kant zijn. Een standaard kaart van de Benelux komt uit op ongeveer 100 euro. Maar wil je ook op vakantie in een ander land gaan fietsen en daarbij ook gebruik maken van de beste fiets GPS, dan zal je voor dat land een aparte kaart moeten kopen. De prijs hiervan ligt dan ook weer rond de 100 euro.

Wat mede bepalend is voor de prijs van het voor jou beste fiets GPS apparaat, zijn de specificaties en functies van het apparaat. Welke aspecten jij belangrijk vindt is maakt uiteraard deel uit van de keuze voor wat voor jou het beste fiets GPS apparaat is. Zo kan bijvoorbeeld de accu de doorslag geven. Wil je een zuinige oplaadbare accu voor wanneer je aan het sporten bent of heb je op vakantie wellicht meer aan een apparaat dat werkt op batterijen? Ook het scherm is bepalend voor het verbruik. Hoe groter het scherm, hoe beter de route leesbaar is maar ook hoe minder zuinig het apparaat is. Een voorbeeld van een andere specificatie die voor jou van belang is, is of het apparaat te bedienen is door middel van knoppen of touchscreen. Touchscreen is bijvoorbeeld makkelijker in het gebruik maar juist moeilijker te bedienen in omstandigheden waarbij je handschoenen draagt. Kortom hoe de fiets GPS prijs / kwaliteit verhouding uitpakt, is mede afhankelijk van welke functies jij belangrijk vindt.

Wat is een fietscomputer

Hoewel GPS voor de meeste sportfietsers een bekende term is, is het handig om te weten dat het ook onder een andere naam bekend staat. Namelijk onder de benaming fietscomputer. De afkorting GPS staat voor Global Positioning System. Met behulp van de satellieten kan bepaald worden waar op de aarde het apparaatje zich bevindt. Navigatie systemen maken dan ook dankbaar gebruik van GPS.

Maar met het GPS apparaat alleen kom je nog niet zover. Om bruikbaar te zijn, moet er eerst een kaart op gezet worden van het gebied waarin je wil fietsen. In de meeste gevallen zal dat een kaart van Nederland of van de Benelux zijn. De beste fiets GPS apparaten kunnen dus precies zien waar je je tijdens het fietsen bevindt. Heel handig om je route te bepalen en te zien hoe je verder moet fietsen.

Fiets GPS waar op letten

Functies van de beste fiets GPS

Ben je ervan overtuigd dat het iets voor jou is, dan ga je op zoek naar de voor jou beste fiets GPS. Er zijn zeer veel verschillende modellen in omloop met allemaal hun eigen functies. Hier moet je dus rekening mee houden mocht je een fietscomputer gaan kopen. Bedenk je goed waar je de GPS voor wil gebruiken. Is het puur en alleen voor het fietsen, dan kan je af met een simpel exemplaar. Maar wil je de fietscomputer ook voor andere dingen gebruiken, dan kan zal je een wat uitgebreidere versie moeten nemen. Naast het gebruik op de fiets, is een fietscomputer ook handig wanneer je een flink eind gaat wandelen. Je kan onderweg bijhouden hoe je gefietst of gelopen hebt: hoe was bijvoorbeeld je snelheid, hoe lang heb je erover gedaan en hoe lang was de afstand die je hebt afgelegd? Een meer uitgebreide GPS kan daarnaast ook bijhouden hoe het is met je hartslag? Gaat het prima of ben je net iets te fanatiek, met als gevolg een wel erg hoge hartslag? Dan zie je dat meteen en kan je een tandje terug schakelen.

Goedkope fiets gps

Een uitgebreide fietscomputer met allerlei functies is voor een fanatiek wielrenner een must, maar daar hangt dan vaak ook een wat groter prijskaartje aan. Een sporter zal graag zien dat er bijvoorbeeld een hartslagmeter functie is. Voor een recreatief fietser heeft al deze extra functies niet nodig en kan dus prima af met een eenvoudiger en daardoor goedkope fiets GPS. Zo zie je maar weer dat door ieder type fietser er een andere beste fiets GPS apparaat wordt gekozen.

Garmin fiets GPS

Heb je een fietscomputer, dan is het niet ondenkbeeldig dat het om een Garmin fiets GPS gaat. Garmin is namelijk de grootste producent van fietscomputers en andere outdoor GPS-apparaten. Het is beschikbaar voor zowel Windows als Apple besturingssystemen. De Garmin fiets GPS apparaten beschikken over tal van functies zoals bijvoorbeeld afslag-voor-afslag navigatie, fietsroutes of veiligheidsfuncties. Bovendien kan je met een Garmin fiets GPS apparaat allerlei gegevens bijhouden. Wat zijn bijvoorbeeld je prestaties geweest deze keer? Heb je harder of verder gereden dan de vorige keer? Ook is een fietscomputer van Garmin een handig hulpmiddel om een volgende route uit te stippelen.

Fiets GPS met app

Tegenwoordig wordt de smartphone voor steeds meer doeleinden gebruikt. Zo is het ook mogelijk om je telefoon te gebruiken tijdens je fietstochten. Door fiets GPS met app op je telefoon te installeren, wordt het je mogelijk gemaakt te navigeren met je telefoon. Je kan dan heel simpel je fietsroutes bepalen en volgen. Zowel voor een Android telefoon als een iPhone zijn er verschillende goede fiets apps beschikbaar. Door middel van deze apps kan je direct inzien welke route je hebt afgelegd, hoe hard je gereden hebt, hoeveel kilometer je hebt afgelegd en ook nog eens hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens je fietsrit. Je ziet dan ook dat voor steeds meer mensen de smartphone het beste fiets GPS apparaat begint te worden.

Tot zover onze lijst van beste fiets GPS 2020

Heb je opmerkingen of eigen ervaringen, laat het ons weten!

beste vr bril 2020
Beste VR Bril

Snel zoeken Beste VR bril 2020Oculus Rift SOculus QuestValve IndexOculus GoHet onderzoekWat is een VR bril?Type VR brilHoe hebben we…

Beste bruiswatertoestel
Beste Bruiswatertoestel

Snel zoeken Beste bruiswatertoestel 2020Sodastream Spirit One TouchSodastream SpiritSodastream CrystalSodastream flessenSODASTREAM CO2 CILINDERHet onderzoekWat is een bruiswatertoestel?Bruiswatertoestel waar op letten

kleine beste wijnkoelkast tafelmodel
Beste wijnkoelkast tafelmodel

Snel zoeken Beste Wijnkoelkast tafelmodel 2020LIEBHERR WKB 1812-21TRISTAR WR-7516 WIJNKOELKASTDOMO – DO909WKHaier – WS30GACLIMADIFF – CLS28HHet onderzoekWaarom een wijnkoelkastWijnkoelkast of…

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.