Beste Robotstofzuiger

De beste robotstofzuiger volgens ons onderzoek is de Roomba 671. Het heeft een zeer goede schoonmaakprestatie en is gemakkelijk te herstellen. Verder kan het verbinding maken met Wifi waardoor je het via een app kunt bedienen. De Roomba 671 is geschikt voor de meeste mensen die een doorsnee woning hebben. Maar voor mensen die graag een stil model hebben of een model dat ook geschikt is voor grote ruimtes hebben we hieronder nog andere aanbevelingen. Helemaal onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger.

Onze top 5 – Robotstofzuiger

De beste robotstofzuiger volgens ons is de Roomba 671. Het is een stevige robot dat in kleine tot middelgrote ruimtes een zeer goed schoonmaak resultaat neerzet. Omdat dit toestel de kamer niet in kaart kan brengen is het minder geschikt voor echt grote ruimtes. Als je dat wilt kun je deze robot besturen via een handige app. De Roomba 671 kan namelijk verbinding maken via Wifi. Dit vinden we voornamelijk handig wanneer je het meerdere malen wilt laten gaan terwijl je weg bent.

De toestellen van iRobot zijn duurder bij aankoop in vergelijking met andere merken. Maar het grote voordeel van iRobot modellen is dat ze gemakkelijk te repareren zijn. Hierdoor kun je de levensduur van je toestel verlengen. Dat zorgt ervoor dat je op lange termijn goedkoper af bent in vergelijking met andere merken. Als een toestel moeilijk te repareren is of je niet aan reserveonderdelen kunt geraken zal je sneller een nieuw (duur) toestel kopen.

Beste robotstofzuiger

De Eufy Robovac 11s is ongeveer een derde goedkoper in vergelijking met de Roomba 671. Als je maximaal 200 euro wilt uitgeven dan is dit de beste robotstofzuiger voor jou. Qua schoonmaak prestaties heeft het een even goede prestatie als modellen die soms twee keer zo duur zijn. Enig minpuntje is dat reserveonderdelen niet even gemakkelijk te verkrijgen zijn in vergelijking met modellen van iRobot.

Wel is het een stuk stiller in vergelijking met de modellen van iRobot. Hierdoor is het aangenamer om je in dezelfde ruimte te bevinden als je robot. Het is ook 7cm hoog waardoor het zich gemakkelijker onder bepaalde meubels kan begeven. Meubels waar andere robotstofzuigers zouden tegen botsen waardoor je alsnog je manuele stofzuiger moet bovenhalen.

Stille robotstofzuiger

De Medion MD18600 is een goedkope stofzuiger die we nog juist kunnen aanraden als je met een beperkt budget zit. Indien mogelijk raden we aan om je aankoop een paar maanden uit te stellen tot je de Eufy Robovac 11s kunt kopen. Het voornaamste nadeel van de Medion is dat het zeer luid is. Zo luid dat het bijna onmogelijk is om je in dezelfde ruimte te bevinden. Met een hoogte van meer dan 8 cm geraakt het ook moeilijker onder meubels. Aan de andere kant is dit gewoon een robotstofzuiger die doet wat het moet doen aan soms minder dan de helft van de prijs van andere modellen.

Goedkope robotstofzuiger

De Roomba 960 is bijna dubbel zo duur in vergelijking met de 671. Dit komt vooral omdat het uitgerust is met sensoren om de ruimtes in je huis te scannen. Hierdoor zijn ze meer geschikt voor grote ruimtes. In grote ruimtes durft de Roomba 671 namelijk soms wat plaatsen over te slaan omdat het meer willekeurig beweegt. De Roomba 960 daarentegen een kaart uittekenen van de kamer zodat het geen enkel plekje overslaat.

Het is ook krachtiger waardoor het meer geschikt is voor mensen met huisdieren of veel tapijten. Verder kan het na het opladen automatisch verder stofzuigen als het opmerkt dat je vloer nog niet volledig proper is. Het wordt ook samen verkocht met een ‘virtuele muur’. Hiermee kun je bepaalde ruimtes afschermen waar je liever niet hebt dat je kleine butler gaat kuisen.

Robotstofzuiger met virtuele muur

Als geld van minder belang is en je op zoek bent naar de meest complete robotstofzuiger dan is Roomba i7+ iets voor jou. Het is het enigste model op de markt dat zijn eigen opvangbak kan legen aan zijn laadstation. Hierdoor moet je de kleine opvangbak niet wekelijks legen. Je kunt via de app ook zeer specifieke commando’s geven. Je kan onder meer bepalen welke kamers hij wel of niet mag kuisen. Verder kun je ook een tijdschema instellen wanneer je graag wilt dat het zijn ronde doet.

Robotstofzuiger met automatisch leegstation

Het onderzoek

Waarom robotstofzuiger kopen?

Robotstofzuigers kunnen je helpen om je vloer proper te maken. Ze kosten soms minder dan goede stofzuigers die je manueel moet bedienen. En het grote voordeel van een robotstofzuiger is dat je ze elke dag kunt laten draaien. Hierdoor vermijd je dat vuil zoals kruimels of het haar van je huisdier zich kan opstapelen. En het zal nooit zeggen dat het vandaag geen zin heeft om te kuisen.

Het nadeel is dat robotstofzuigers minder krachtig zijn dan een gewone stofzuiger. Ze zijn niet geschikt om vuil uit een tapijt te halen en ze kunnen zich makkelijk vastrijden. HIerdoor ben je vaak beter af om zaken zoals stoelen met een sledepoot te stapelen en opzij te zetten.

Maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat een robotstofzuiger het leven gemakkelijker maakt. Stofzuigen doe ik persoonlijk helemaal niet graag. Daarom ben ik blij met onze Roomba omdat het mij heel wat tijd en moeite bespaart. Vroeger had ik gedurende de week geen tijd of geen zin om te stofzuigen. Hierdoor stapelde vuil zoals de haren van onze Britse korthaar zich op. Sinds we een robotstofzuiger hebben aangeschaft is onze vloer een stuk properder. Uit ervaring kan ik zeggen dat ons huis properder is door om de paar dagen de robotstofzuiger te laten gaan in plaats van een keer in het weekend grondig te stofzuigen.

Waar op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

Het schoonmaakresultaat van een robotstofzuiger hangt af van hoe krachtig hij is en hoe goed het door je huis kan navigeren. In het beste geval is het goed in beide aspecten. Van een robotstofzuiger met veel zuigkracht die bepaalde delen van een kamer gewoon overslaat zal je niet tevreden zijn.

Sommige robotstofzuigers zijn ondraaglijk luid. Hierdoor is het zeer onaangenaam om ermee in dezelfde ruimte te staan. Als je iemand bent die het enkel laat draaien wanneer je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen moet je hier geen rekening mee houden. Maar vaak denk ik er niet aan om mijn robotstofzuiger te laten draaien juist voor ik het huis uitga. Daarom vind ik het belangrijk om voor een model te gaan dat minder dan 60 decibel geluid maakt.

Een robotstofzuiger legt op termijn heel wat kilometers af waardoor de wielen of de borstels het kunnen begeven. Gelukkig zijn de meeste toestellen gemakkelijk zelf te herstellen. In het kiezen van de beste robotstofzuigers hebben we niet enkel gekeken naar het gemak om het te herstellen maar ook naar de beschikbaarheid van reserveonderdelen.

Een tip die ik je alvast kan meegeven is om op voorhand reserveonderdelen van bijvoorbeeld Aliexpress te bestellen. Ze kosten vaak een derde van de prijs maar je moet er wel een maand of twee op wachten. Maar wanneer je je robotstofzuiger een paar keer per week gebruikt kan ik je garanderen dat je na een jaar eens de borstels zult moeten vervangen. Na iets meer dan 2 jaar hebben wij het linkerwiel van onze Roomba moeten vervangen.

Extra features kan bijvoorbeeld Wifi zijn waardoor je je robotstofzuiger van op afstand kunt aanzetten of uitzetten. Of infrarood poortjes die je in een ruimte kunt opstellen. Hierdoor kun je de beweegruimte limiteren waar het mag stofzuigen. Ook zijn er ondertussen modellen met een automatisch leegstation. Hierdoor moet je niet telkens de kleine opvangbak legen. Alhoewel dat je het leegstation natuurlijk ook moet legen op termijn. Altijd tof om extra features te hebben maar we merkten in ons onderzoek dat deze meestal aan een stevige meerprijs komen. En voor de prijs is hun meerwaarde vaak vrij beperkt.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.