Scroll Top

De beste Dyson stofzuigers

Er zijn er veel, maar welke is de beste? Hier vergelijken we de dyson stofzuigers.

In dit onderzoek gaan we op zoek naar de beste Dyson stofzuiger. Dyson is een vaste waarde als het gaat om zakloze stofzuigers. Het was James Dyson die de eerste zakloze stofzuiger ontwierp. Sindsdien is het merk een baken van innovatie en slimme technologie.

Ze maken niet enkel sledestofzuigers, maar ook robotstofzuigers en steelstofzuigers. De stofzuigers zijn krachtig, multifunctioneel en van goede kwaliteit. Ben je benieuwd welke Dyson stofzuiger het beste bij jouw huishouden past, lees dan zeker verder.

Onze 6 favoriete Dyson stofzuigers

 1. De Beste Dyson: Gen 5 Detect
 2. Prijs / kwaliteit: Dyson V12 Detect
 3. De Beste voor Huisdieren: Dyson V15 Detect Fluffy
 4. Kuisprestaties: Dyson Cinetic Big Ball
 5. Nat/Droog: Dyson V15 Detect Submarine
 6. Handstofzuiger: Dyson Omni Glide

Dyson staat gekend voor hun kwaliteit, zuigkracht en reinigingsfuncties. Het is een premium merk dat luxeproducten maakt. Er bestaan goedkope Dyson stofzuigers maar dit zijn dan vaak oudere modellen met verlaagde prijzen.

In onze selectie gaan we op zoek naar de beste kuisprestatie, draadloos maar ook met draad want die hebben meer zuigkracht. Eéntje voor huisdiereigenaars, en onze favoriet voor de meeste huishoudens verkozen door zijn prijs/kwaliteit verhouding.

Sinds kort is er ook een Dyson stofzuiger dat nat en droog kan reinigen. En een goedkope handstofzuiger (met lange steel) dat je makkelijk tussendoor kan gebruiken.

Deze lijst is een resultaat van een uitgebreide vergelijking van alle modellen van het merk Dyson. We keken hiervoor niet naar hun concurrenten maar gingen gewoon op zoek naar de beste Dyson.

Nieuwe Gen 5 Detect

De beste draadloze Dyson steelstofzuiger

Wat we goed vinden:

 • Ongeëvenaarde zuigkracht voor een diepe en grondige reiniging.
 • Lange batterijduur voor uitgebreide schoonmaaksessies zonder onderbreking.
 • Innovatieve Fluffy Optic vloerzuigmond met een heldere laser die meer stof detecteert dan ooit tevoren.
 • Volledig afgesloten HEPA-filtratiesysteem voor het vasthouden van microscopische deeltjes.
 • Lichtgewicht en ergonomisch ontwerp voor gemakkelijk gebruik.

Wat we niet goed vinden:

 • Hogere prijsklasse, wat het minder toegankelijk maakt voor sommige consumenten.
 • Kan voor sommige gebruikers te geavanceerd zijn met functies die niet altijd noodzakelijk zijn voor dagelijks gebruik.

De Gen 5 Detect is het neusje van de zalm binnen het Dyson-assortiment. Dit model is uitgerust met de nieuwste Hyperdymium motor die tot 135.000 toeren per minuut draait, waardoor het een ongekende zuigkracht levert die zelfs de kleinste stofdeeltjes en virussen tot 0.1 micron kan opvangen.

Met hun nieuwste toestellen biedt Dyson HEPA 13 luchtfiltering, ongezien bij de concurrenten. Een goede keuze voor mensen met allergieën in vergelijking met de Dyson Ball modellen, die meer gericht zijn op algemene schoonmaakprestaties en zuigkracht..

De Gen 5 Detect overtreft zijn voorgangers met een verbeterde batterijduur van maximaal 70 minuten (op laagste stand). Op turbo is de zuigkracht enorm, maar op in minder dan 15 minuten.

De Fluffy Optic vloerzuigmond is herontworpen met een helderdere laser die helpt om stof te zien. Eerder een gimmick maar wel handig. De geavanceerde sensor meet de hoeveelheid opgezogen vuil en past de zuigkracht daarop aan, wat zorgt voor een efficiënter batterijgebruik.

Met de vijfde generatie motor biedt de Gen 5 Detect een nog krachtigere zuigkracht dan de V15 en V12, waardoor het zelfs de meest hardnekkige vuil en stof kan verwijderen.

De Gen 5 Detect heeft ook een grotere stofcapaciteit dan de V12 Detect Slim, wat betekent dat je minder vaak de bak hoeft te legen tijdens het schoonmaken. Zoals altijd scoort de Dyson Detect ook goed in onze vergelijking van de beste draadloze stofzuigers.

Zuigkracht: … Pa | Batterij: …. min | Gewicht: .. kg | Ideaal voor: ….

Dyson V12 Detect

Zelfde kwaliteit maar met een betere prijs (en iets minder kracht)

Wat we goed vinden:

 • Lichtgewicht en makkelijk te manoeuvreren.
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Tot 60 minuten batterijduur.

Wat we niet goed vinden:

 • Kleinere stofreservoir dan sommige andere modellen.
 • Minder geschikt voor zeer grote huizen.

De Dyson V12 Detect Slim is een uitgebalanceerde keuze die uitstekende prestaties levert zonder de bank te breken. Uitgerust met een laser die verborgen vuil onthult en een akoestische piezo-sensor die stofdeeltjes detecteert, biedt deze stofzuiger een unieke combinatie van technologie en gebruiksgemak.

De Detect-serie van Dyson is speciaal ontworpen om een grondige reiniging te bieden, terwijl het licht en wendbaar blijft. De komst van draadloze stofzuigers was duidelijk, en Dyson neemt nog steeds het voortouw.

De V12 Detect Slim is een stapje onder de topmodellen zoals de V15 en de Outsize, maar biedt nog steeds veel van de kenmerkende Dyson-technologieën tegen een (nu pas) aantrekkelijkere prijs.

5-staps filtratiesysteem: Het volledig afgesloten filtratiesysteem vangt 99,99% van de deeltjes zo klein als 0,3 micron, vergelijkbaar met HEPA 11. Maar dus ook duidelijk minder goed dan de nieuwste Dyson stofzuigers.

De motor is krachtig en toch efficiënt, waardoor de batterijduur wordt gemaximaliseerd zonder in te boeten aan zuigkracht. Het legen van het stofreservoir is eenvoudig en hygiënisch, zonder dat je in contact komt met het verzamelde vuil. Ook het uitkuisen van je Dyson Detect is vrij makkelijk.

Lager dan een V12, zoals de V8 ofzo, zouden we niet meer gaan. Er is ook een Dyson Outsize met een groter stofreservoir en een bredere schoonmaakkop, maar die vonden we niet te koop in België.

De Dyson V12 Detect Slim is onze prijs / kwaliteit keuze voor niet te grote huishoudens, of waar deze stofzuiger eerder complementair is en je nog steeds een goede sledestofzuiger hebt voor het echt grote werk..

Dyson V15 Detect Fluffy

Een Fluffy borstel speciaal ontworpen voor dierenharen van honden en katten

Wat we goed vinden:

 • De V15 Detect Fluffy heeft een van de krachtigste zuigmotoren in het Dyson-assortiment, wat zorgt voor een grondige reiniging van alle oppervlakken.
 • De laser slimme vloerzuigmond maakt onzichtbaar vuil zichtbaar op harde vloeren, zodat geen enkel stofje onopgemerkt blijft.
 • Het volledig afgesloten filtratiesysteem vangt 99,99% van de microscopische deeltjes op, waardoor de lucht in je huis schoner is.
 • 3 kg is nog steeds licht, al is de V12 lichter

Wat we niet goed vinden:

 • De hogere prijsklasse

De V15 Detect Fluffy is een topmodel onder de Dyson stofzuigers, speciaal ontworpen om de uitdagingen van huisdierenharen en fijnstof aan te gaan. Met een krachtige digitale motor en geavanceerde sensor technologie, detecteert en verwijdert deze stofzuiger zelfs de meest hardnekkige huisdierenharen en allergenen uit je huis.

De stofzuiger heeft een High Torque vloerzuigmond met een anti-tangle comb die voorkomt dat haren zich om de borstel wikkelen, wat een veelvoorkomend probleem is bij andere stofzuigers.

De zuigkracht past zich automatisch aan verschillende vloertypes aan, wat zorgt voor een optimale schoonmaakervaring zonder handmatige aanpassingen. Ook wanneer het toestel even merkt van “OEI, hier zijn veel haren”, kan hij de turbo aanzetten.

In vergelijking met andere modellen, zoals de V8 of de Omni-Glide, biedt de V15 Detect Fluffy een aanzienlijk hogere zuigkracht en een geavanceerder filtratiesysteem, wat essentieel is voor huishoudens met huisdieren.

Zuigkracht: 240 Air Watts (AW) | Batterij: Tot 60 minuten | Gewicht: 3 kg | Ideaal voor: Huishoudens met huisdieren en mensen die last hebben van allergieën.

Dyson Cinetic Big Ball

Dyson’s sledestofzuiger met de beste Kuisprestaties

Wat we goed vinden:

 • De Cinetic Big Ball heeft een constante zuigkracht die niet afneemt.
 • De filter reinigen is zeer makkelijk, gewoon uithalen, ontstoffen en wassen met water.
 • Het hygiënische legingssysteem zorgt ervoor dat je het stofreservoir kunt legen zonder in contact te komen met het vuil.
 • De meegeleverde accessoires zijn ontworpen voor verschillende oppervlakken, waardoor je moeiteloos kunt wisselen tussen tapijt en harde vloeren.

Wat we niet goed vinden:

 • Het snoer beperkt de bewegingsvrijheid in vergelijking met draadloze modellen.
 • Met een gewicht van 7.7 kg is hij zwaarder dan de draadloze alternatieven, wat het manoeuvreren kan bemoeilijken, vooral bij trappen.
 • De grotere omvang maakt het opbergen van de stofzuiger meer ruimte-intensief.

De Dyson Cinetic Big Ball is een krachtpatser onder de stofzuigers, ontworpen voor intensief gebruik zonder verlies van zuigkracht. Deze stofzuiger is uniek omdat hij geen filters heeft die je moet wassen of vervangen, dankzij de Cinetic technologie die zelfs de kleinste stofdeeltjes scheidt.

In vergelijking met andere modellen biedt de Cinetic Big Ball een superieure zuigkracht en is hij ideaal voor huishoudens die regelmatig te maken hebben met veel en divers vuil. Hij is dan wel minder handig, en heeft een snoer.

Kijk goed, in combinatie met een Dyson Omni kan het wel eens een goede combo zijn. Dan betaal je zo’n kleine 500 tot 600 euro voor een ultra beweegbare, en een ultra krachtige stofzuiger te hebben. Dezelfde prijs als één draadloze V Detect van Dyson.

Waar draadloze modellen beperkt zijn in looptijd en zuigkracht kunnen afnemen naarmate de batterij leeg raakt, daar biedt de Cinetic Big Ball een ononderbroken schoonmaakervaring met consistente prestaties.

Dit maakt hem bijzonder geschikt voor grotere ruimtes en huishoudens waar grondig schoonmaken een must is, zoals bij de aanwezigheid van huisdieren of mensen met allergieën. Onze kuisvrouw heeft veel liever een grote slede-Dyson dan een draagbaar toestel met één uur batterij.

Zuigkracht: 8500 PaBatterij: Niet van toepassing (snoergebonden) |  Gewicht: 7.7 kg | Ideaal voor: Grote huishoudens met diverse vloertypes en huisdieren.

Dyson V15 Detect Submarine

Stofzuigen en nat, 2 in 1 van Dyson met nog wat werk aan

Wat we goed vinden:

 • De dweilfunctie is ideaal voor huishoudens met veel harde vloeren.
 • De automatische zuigkrachtregeling zorgt voor een optimale schoonmaakervaring.
 • De batterijduur van 60 minuten is voldoende voor de meeste schoonmaakklussen.

Wat we niet goed vinden:

 • Hoewel de dweilprestaties goed zijn, zijn ze nog niet op hetzelfde niveau als gespecialiseerde stoommops of elektrische dweilen.
 • De hogere prijsklasse maakt dit model minder toegankelijk voor een budgetbewust publiek.

De V15 Detect Submarine is een revolutionaire innovatie van Dyson, die de krachtige zuigtechnologie combineert met een dweilfunctie. Deze hybride stofzuiger is ontworpen om zowel droog vuil op te zuigen als vloeren nat te reinigen, wat resulteert in een grondige schoonmaakervaring.

De V15 Detect Submarine onderscheidt zich door zijn vermogen om zowel te stofzuigen als te dweilen. Een eerste keer voor Dyson.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de innovatieve dweilborstel die met water of een reinigingsoplossing kan worden gevuld. Terwijl je stofzuigt, wordt de dweilborstel continu bevochtigd, waardoor je vloer niet alleen vrij wordt gemaakt van stof en vuil, maar ook van vlekken. Jij moet dan wel de juiste dweilende beweging maken.

Lijkt allemaal fijn en makkelijk, je combineert twee huishoudtaken in één beweging. Toch laat het nog wat aan zijn wensen over. Ja je bespaart tijd en moeite, maar de vloer is niet even proper. Dit is handig voor een stoffige vloer maar niet voor een echt vuile vloer.

Voor Dyson is het hun eerste nat/droog model. Ze moeten hier nog stappen in zetten. Er zijn gelukkig meer merken dan Dyson bezig met het ontwerpen van draadloze stofzuigers die met nat vegen.

Zuigkracht: 230 Pa | Batterij: Tot 60 minuten | Gewicht: 3.08 kg

Dyson Omni Glide

Een goedkopere Dyson in een simpel jasje

Wat we goed vinden:

 • Extreem wendbaar dankzij het 360-graden draaibare ontwerp.
 • Lichtgewicht en compact, waardoor het gemakkelijk op te bergen en te hanteren is.
 • Speciaal ontworpen voor harde vloeren met zachte rollers die geen krassen maken.

Wat we niet goed vinden:

 • Relatief korte batterijduur beperkt langdurig gebruik.
 • Niet zo krachtig als de grotere Dyson-modellen, waardoor het minder geschikt is voor zware schoonmaakklussen.

De Dyson Omni Glide is een innovatieve handstofzuiger die uitblinkt in flexibiliteit en gebruiksgemak. Met een uniek ontwerp dat 360 graden draaibaar is, maakt het schoonmaken van moeilijk bereikbare plekken en hoeken een fluitje van een cent. Deze stofzuiger is speciaal ontworpen voor harde vloeren, met een dubbele zachte roller die vuil en stof voorzichtig opneemt zonder krassen achter te laten.

De Omni Glide beschikt over een digitale motor die een behoorlijke zuigkracht levert voor zijn grootte. Het is de zwakste, maar wel ook de lichtste en meest wendbare stofzuiger in het Dyson-assortiment.

Wij vinden dit geen volwaardige stofzuiger, hij zal niet alle taken aankunnen. Eerder iets voor harde vloeren, om snel dagelijks wat stof af te doen. We zien het ook als een complementair toestel, iets dat je bij een grote sledestofzuiger koopt voor de moeilijk te bereiken kamers of plekken.

De grote stofzuiger voor beneden, voor alle tapijten en de maandelijke grote kuis. Tussendoor, in de slaapkamers of bureau’s even met de Omni Glide passeren.

Zuigkracht: Niet gespecificeerd in Pa, maar aanzienlijk minder dan de grotere modellen. | Batterij: 20 minuten | Gewicht: 1.9 kg

dyson stofzuiger

Goede dyson sledestofzuigers

Voor Houten/Harde Vloeren: Dyson Big Ball Parquet 2

De Dyson Big Ball Parquet 2 is een meester in het schoonmaken van harde vloeren. Met zijn zachte borstels voorkom je krassen en beschadigingen op kwetsbare oppervlakken zoals parket en laminaat.

Ideaal voor: Huishoudens met voornamelijk houten en harde vloeren die een delicate aanpak vereisen.

Zuigkracht: 250 Pa | Batterij: bedraad | Gewicht: 7.5 kg

 

Voor Tapijten: Dyson Big Ball Multi Floor 2

De Dyson Big Ball Multi Floor 2 is ontworpen om diep in de vezels van je tapijt te duiken en al het vuil eruit te trekken. De verstelbare borstelkop past zich aan verschillende vloertypes aan, wat hem veelzijdig maakt voor huishoudens met zowel harde vloeren als tapijten.

Ideaal voor: Woningen met een mix van vloertypes, inclusief diepe tapijten waar extra zuigkracht nodig is. | Zuigkracht: 250 Pa | Batterij: bedraad | Gewicht: 7.5 kg

Wat kost een Dyson stofzuiger?

Tegenwoordig kan je een goedkope stofzuiger aankopen voor minder dan honderd euro. Helaas is dit bij Dyson niet het geval. Zelfs voor een goedkope Dyson stofzuiger betaal je al meer dan tweehonderd euro. Ook binnen eenzelfde type zijn er grote verschillen.

Zo ligt de prijs van Dysons goedkoopste sledestofzuiger rond de 250 euro, maar de duurste kost al snel 450 euro. Kijken we naar de draadloze Detect steelstofzuigers, dan kost het goedkoopste model bijna 300 euro.

Ga je voor de duurste steelstofzuiger, reken dan op een stevige 700 euro. De robotstofzuiger van Dyson is nog wat duurder. Deze kost zo’n 1300 euro.

Onze mening Doorgelicht

We hebben zelf enkele Dyson-stofzuigers in huis en hebben er al heel wat getest. Dyson investeert veel in het opzetten van showrooms bij winkels zoals MediaMarkt en Coolblue, waar je hun producten kunt bekijken en vergelijken.

Vaak is er ook een apparaat met keuzeopties of een keuzehulp om het juiste model voor jouw huishouden te vinden. Dyson begrijpt dat niet elk apparaat bij iedereen past. Door deze verscheidenheid aan modellen biedt Dyson een hoogwaardige stofzuiger voor elk type persoon. Ze richten zich niet op het maken van goedkope modellen.

Om al deze Dyson-apparaten te vergelijken, zijn we online op zoek gegaan, hebben we vergelijkingen uitgevoerd en de reviews van alle gebruikers gelezen. Vervolgens bezoeken we de winkels om de vermelde specificaties nader te bekijken en, indien mogelijk, te testen. Daarna stellen we deze lijst zo objectief mogelijk samen om een beeld te geven van onze bevindingen en aanbevelingen.

Met deze informatie in handen ben je nu volledig uitgerust om de Dyson te kiezen die het beste bij jouw levensstijl en schoonmaakbehoeften past. Met Dyson kies je voor gemak, efficiëntie en kwaliteit, al moet je er wel voor betalen.

Bronnen

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.