Beste platenspeler

Op zoek naar de beste platenspeler op de markt? Met deze platenspelers zit je alvast gebeiteld. Een betere platenspeler kun je niet vinden op de markt of ze zijn alvast van een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben heel wat exemplaren op de pijnbank gelegd en kwamen met de onderstaande modellen op de proppen. Stuk voor stuk pareltjes die het waard zijn om in huis te halen. Ben je op zoek naar de beste platenspeler of tenminste platenspelers die waar voor hun geld bieden, ga dan voor één van de exemplaren in deze test. We zetten zowel de beste platenspeler als de platenspelers met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de kijker. Maak je keuze en geniet van onklopbaar geluid.

Een top 5 samenstellen van de beste platenspelers is niet vanzelfsprekend. Hoe definieer je immers de beste platenspeler? Is dat de goedkoopste of een peperduur exemplaar? Tellen retro platenspelers ook mee of baseer je je enkel op topmerken als Lenco en Technics? Wist je trouwens dat er tegenwoordig al Bluetooth platenspelers zijn en dat er vaak helemaal geen vinyl meer aan te pas komt.

TOP 5 – Beste platenspeler 2020

Op zoek naar de beste platenspeler op de markt? Dan kom je wat ons betreft al snel bij dit model van Marantz terecht. Een streling voor het oor en materiaal waar zelfs een pro van smult. Maar deze platenspeler heeft niet enkel geweldig geluid, de beste platenspeler ziet er natuurlijk ook gelikt uit. Letterlijk op elk detail is gelet bij deze platenspeler, logisch dus dat wij deze platenspeler uitroepen tot beste platenspeler. Wij zouden zeggen, ervaar het vooral zelf. Deze draaitafel is niet goedkoop, maar an sich voor wat je krijgt best betaalbaar. Dit is pure luxe dat staat vast.

“Beste platenspeler 2020” – Doorgelicht

Ben je op zoek naar een leuk model platenspeler, die de beste platenspeler het vuur aan de schenen kan leggen? Met deze Technics platenspeler zit je goed. Verwacht je niet aan een retro platenspeler, maar een fraai zwart, minimalistisch exemplaar. Een klepper die tegen een stevig stootje kan en heerlijk helder geluid produceert. Heel wat mensen zweren bij een platenspeler van Technics en daar kunnen we ons perfect in vinden. Deze platenspeler is bovendien betaalbaar en zowat onklopbaar op het vlak van prijs-kwaliteit. Minpunten? Weinig tot geen.

“Challenger 2020” – Doorgelicht

Wil je geen bank overvallen om een platenspeler te kopen? Wil je onklopbare prijs-kwaliteit en eigenlijk ook een heerlijk retro exemplaar, zonder naar de oudheid terug te gaan? Dan is dit zonder twijfel de beste platenspeler. Een betaalbaar model met superieur geluid en een leuke uitstraling. Ok, de knoppen voelen dan misschien wat goedkoop aan, maar hoeveel keer gebruik je die? De Denon platenspeler moet het afleggen tegen duurdere Lenco platenspelers of modellen van Technics, maar als je op zoek bent naar een automatische platenspeler, voldoet dit model uitstekend.

“Editor’s pick 2020” – Doorgelicht

Deze Lenco platenspeler is niet enkel goedkoop, het is ook de kleurrijkste. Met deze platenspeler kunnen zelfs kinderen overweg en het groene kleurtje springt zeker en vast in het oog. Op dit goedkope model is zelfs een USB-uitgang voorzien, van een troef gesproken. Verwacht je natuurlijk niet aan topgeluid, voor dit budget moet je realistisch zijn. Het perfecte instapmodel voor in elke huiskamer die wat pit kan gebruiken.

“Beste ontwerp 2020” – Doorgelicht

Op zoek naar een kwalitatieve platenspeler en zowat de goedkoopste platenspeler uit de test? Deze Pro-Ject is zeker niet de beste platenspeler uit onze test, maar goedkoop is dit instapmodel wel. Het geluid is goed, het gebruik gemakkelijk en de prijs voordelig. Uiteraard zijn er manco’s aan dit model en mag je er geen wonderen van verwachten, maar niet voor niets heeft dit model heel wat prijzen in de wacht gesleept.

“Goedkope platenspeler 2020” – Doorgelicht

Het onderzoek

Waarom een platenspeler kopen?

Er zijn natuurlijk heel wat redenen om een platenspeler te kopen. Koop je een retro platenspeler omdat je hunkert naar de tijd van toen of wil je vinyl platen draaien, dan heb je sowieso een platenspeler nodig. Een mooie platenspeler staat ook geweldig in je interieur, terwijl professionals zweren bij de klankkleur van vinyl en het gevoel van platen uit de hoes nemen. Er zijn ontelbare redenen waarom mensen een platenspeler in huis halen en ook DJ’s draaien de laatste jaren meer en meer opnieuw met vinyl. Nee, je hebt niet altijd de beste platenspeler nodig om te genieten van muziek, maar het helpt wel.

Wat is een platenspeler?

Moeten we je nog uitleggen wat een platenspeler is? Wel, er zijn best wel wat andere namen voor een platenspeler. Zo worden platenspelers vaak ook draaitafels, grammofoon of pick-ups genoemd. Vandaag de dag zijn platenspelers voorzien van een elektromotor om de plaat te laten draaien en nemen de trillingen van de naald op met een element. Vervolgens zorgt een versterker ervoor dat het elektrische signaal elektronisch wordt doorgegeven door bijvoorbeeld een luidspreker. Al deze elementen zijn essentieel om van een platenspeler te kunnen spreken. Er zijn zowel manuele als halfautomatische en automatische modellen. Het is maar hoeveel arbeid je zelf wil verrichten bij het opzetten van een plaat.

Goede Platenspeler kopen

Waar moet ik op letten?

Echte liefhebbers letten op de aandrijving. Er is de keuze tussen een snaaraandrijving en een directe aandrijving. Professionals kiezen meer en meer voor de laatste optie, die ook wel een direct drive worden genoemd. Het toerental is net iets preciezer. Bovendien vergen ze amper onderhoud.

Of je een voorversterker nodig hebt of niet hangt af van de receiver. Staat er phono op de versterker, dan kun je zonder problemen je platenspeler erop aansluiten. Is dat niet het geval, dan heb je dus een voorversterker nodig. Een extra aankoop die misschien niet nodig is. Er zijn platenspelers met ingebouwde voorversterkers, maar ze kunnen ook apart aangekocht worden.

Het op en afzetten van een plaat kan op verschillende manier. Manueel of automatisch. Gaat de naald na het afspelen automatisch omhoog en weer naar de beginpositie, dan spreken we van een halfautomatische platenspeler. Is dit niet het geval, dan spreken we over een manuele platenspeler. Bij een volautomatische platenspeler hoef je enkel op de startknop te drukken.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.