Beste Wasmachine

De beste wasmachine de je momenteel kunt kopen is de Miele WDB 030 WCS W1 Classic. Deze Miele wasmachine heeft een stevige bouwkwaliteit, levert een goed wasresultaat en heeft responsieve dienst na verkoop, bij eventuele defecten of problemen wordt je altijd tijdig geholpen. In dit artikel bekijken we ook nog een Bosch wasmachine en LG wasmachine. Onderaan dit artikel kan u zowel ons onderzoek terugvinden als een aantal tips voor het gebruik van uw wasmachine. Ook leggen we uit waar u op moet letten bij het kopen van een wasmachine.

Onze top 3 – Beste Wasmachine 2019

De Miele WDB 030 WCS W1 Classic is volgens ons de beste wasmachine die je momenteel kunt kopen. Deze Miele wasmachine heeft een stevige bouwkwaliteit, levert goede wasresultaten en heeft een responsieve dienst na verkoop. Dankzij een capaciteit van 7 kg is deze wasmachine voldoende voor een koppel of een klein gezin. Indien je een gezin hebt van 5 personen of meer dan raden we aan om voor de LG wasmachine te kiezen met een capaciteit van 9 kg.

Het voordeel van deze Miele wasmachine is dat je over heel wat vooraf ingestelde wasprogramma’s beschikt. Dit in combinatie met een beladingssensor zorgt ervoor dat elke lading zo ideaal mogelijk gewassen wordt. Een speciale trommel met een honinggraat structuur zorgt voor minimale slijtage aan kledij. Wat het geluid betreft is deze Miele wasmachine een relatief stil met een geluidsniveau van 74 decibel bij het centrifugeren en een geluidsniveau van 50 decibel tijdens het wassen.

Deze Miele wasmachine is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een wasmachine van topkwaliteit die lang zal meegaan.

“Beste wasmachine 2019”

Deze Bosch wasmachine kost bijna de helft van de Miele wasmachine. Maar juist zoals de Miele wasmachine beschikt het over een A+++ certificaat en een trommel van 7 kg. Deze Bosch wasmachine is dus geschikt voor koppels of kleine gezinnen die op zoek zijn naar een wasmachine maar over een beperkt budget beschikken.

“Beste prijs/kwaliteit wasmachine”

De LG TwinWash FH4J7VY1WD is een goedkope wasmachine met een grote trommel. Dankzij een capaciteit van 9 kg is hij ideaal voor grotere gezinnen van 5 man of meer. Juist zoals onze twee andere wasmachines is het ook een zuinig wasmachine door een A+++ certificaat. Het grootste nadeel van deze LG wasmachine is dat het vrij luidruchtig is, een pak luider dan de Miele wasmachine.

“Goed(koop) wasmachine”

Het onderzoek

Wie moet een wasmachine kopen?

Een wasmachine is volgens ons voor bijna iedereen een nuttige aankoop. Enkel als je geen aansluiting hebt voor een wasmachine op je appartement of je een kotstudent bent dan ben je beter af met de wasserette om de hoek. Volgens volgende website bespaar je tussen de 500 en 700 euro per jaar door zelf een wasmachine te gebruiken in plaats van naar de wasserette te gaan.

Nieuw wasmachine kopen

Waarop moet ik letten

De beste wasmachines verwijderen maximaal vlekken en slechte geuren met zo weinig mogelijk manuele voorbehandeling van de kleren. Volgens onderzoek gebruiken de meeste mensen enkel het standaard wasprogramma om hun kleren te wassen. Bij de meeste wasmachines komen de kleren er na een standaard programma er goed uit. Maar voor echt vuile kleren of delicate stukken zijn andere programma’s aangewezen.

Bij een goede wasmachine kan je onder andere de temperatuur, toerental en de duur aanpassen. Het voordeel van een wasmachine die tot een hoge temperatuur kunnen wassen is dat je bepaalde allergenen/bacteriën kunt wegwassen zonder het gebruik van bijkomende producten. Wasmachines met een voorwasprogramma zijn zeer handig om kleren van bijvoorbeeld kinderen te wassen die soms zeer vuil kunnen zijn.  

Elke wasmachine kan op termijn kapot gaan, daarom is het belangrijk om een merk te kiezen die een goede dienst na verkoop heeft. De aankoop van een wasmachine is een grote hap uit ieder zijn budget, daarom is het belangrijk om een merk te kiezen die je later niet in de steek zal laten. Als je een wasmachine van een goed merk koopt heb je ook minder kans om een defect toestel te ontvangen.

Volgens een onderzoek van Test Aankoop in 2015 (bevraging bij 35.500 consumenten) zijn Miele, Siemens en Bosch de meest betrouwbare toestellen. Onder de minst betrouwbare toestellen vinden we Candy, Whirpool en Panasonic terug.

Een wasmachines wordt wekelijks gebruikt en verbruikt heel wat water en elektriciteit. Wanneer u een nieuwe machine koopt, houd u dan best rekening met het elektriciteits- en waterverbruik. De belangrijkste factor is zonder twijfel het elektriciteitsverbruik. Ondertussen zijn zo goed als alle wasmachines volgens het Europese energielabel A+++. Het verschil wordt nu gemaakt door achter de A+++ nog eens -10% of -20% toe te voegen.

Sta hier niet te lang bij stil. Om echt een positieve impact te maken op het milieu, wast u best zo vaak mogelijk op een lage temperatuur. Het verschil in waterverbruik tussen verschillende is te klein om een verschil te voelen in uw portefeuille of om een positieve impact op het milieu te maken. Tegenwoordig zijn er ook wasmachines met een automatisch doseringssysteem. Veel mensen gieten nog altijd teveel wasmiddel in hun wasmachine. Dit heeft niet enkel als gevolg dat je vaker wasmiddel moet kopen maar het zorgt er ook voor dat het toestel meer water moet gebruiken om het wasmiddel weg te spoelen.

De capaciteit van een wasmachine kan gaan van 6 kg tot en met 17 kg. De trend van de laatste jaren is dat de capaciteit van wasmachines blijft toenemen. Nochtans bedraagt de gemiddelde lading wasgoed slechts 3 à 4 kg. Wij vinden dat een grote capaciteit van weinig waarde is voor de consument.

Hou er ook rekening mee dat kleren properder en minder beschadigd uit de was komen als ze in kleine hoeveelheden en met gelijkaardige kledij gewassen worden. Neem als vuistregel dat je als alleenstaande of koppel genoeg hebt aan een wasmachine met een capaciteit van 7 kg. Voor huishoudens van 4 mensen of meer neem je best een wasmachine met 9 kg.

Het toerental varieert sterk naargelang van de wasmachine en gaat van 600 tot 1 600 toeren/minuut. Hoe hoger het toerental, hoe minder tijd er nodig is om het wasgoed in de droger of aan de waslijn te drogen. Hou wel in het achterhoofd dat hoe hoger het toerental is van een was hoe meer kreuken je gaat hebben.

Quick tips tijdens het kopen

Prijs

De beste prijs-kwaliteit wasmachines bevinden zich ergens rond de €800, iets minder tijdens solden. Met een wasmachine uit deze categorie zal u een efficiënt en betrouwbaar toestel in huis halen. Bij een meer budget optie zullen we eerder tegen de €600 aanzitten. Er zullen minder opties op zitten maar voor een standaard was zal de prestatie zeer dicht aanleunen bij een toestel van €800.

Toestellen goedkoper dan €400 zijn meestal niet betrouwbaar genoeg en daarmee kun je later nog problemen mee ondervinden. Aan de andere kant zijn er nog toestellen van meer dan €1.000, vaak met een hogere capaciteit maar dat is juist niet nuttig voor de meeste consumenten.

Wasmiddel

Gebruik minder wasmiddel, de meeste mensen gebruiken meer dan de voorgeschreven hoeveelheid wasmiddel. De wasmiddelen die vandaag op de markt bestaan zijn veel geconcentreerder dan vroeger. Hou je aan de aanbevolen dosering om de schade aan je kleren en je toestel te beperken.

Aan de andere kant help je ook het milieu een handje. Het zit namelijk zo dat hoe meer wasmiddel je in je wasmachine giet hoe meer water het moet verbruiken om dat product uit de kleren te spoelen. Gevolg is meer schade aan je kleren, je wasmachine en aan het milieu. Bij een langdurig overdosering stapelt residu van wasmiddel zich op in de wasmachine. Een van de meest voorkomende mechanische problemen aan wasmachines vinden hun oorzaak in de opbouw van zeepresten in het toestel.

Geurtjes

Laat de deur openstaan wanneer je je wasmachine niet gebruikt. Dit voorkomt dat je wasmachine vieze geurtjes afgeeft. Zowel producenten van wasmachines als loodgieters raden dit aan. Het zorgt ervoor dat het toestel, de trommel en andere onderdelen beter kunnen drogen.

Voor mensen met kleine kinderen of huisdieren waarvan je niet wilt dat ze in de wasmachine kruipen is het beter om de deur van de wasmachine gewoon gesloten te houden. In dat geval kan het nuttig zijn om de volgende aankoop van je wasmachine te letten op een toestel waarbij je de deur op een kier kunt laten staan maar dat wel gesloten blijft met behulp van een magneet. In elk geval is het aangewezen om 1 keer per maand de binnenkant van je wasmachine af te drogen met een droge handdoek of keukenpapier. Probeer ook in de hoeken en kantjes te kuisen aangezien het daar is waar de schimmel zich het gemakkelijkst kan zetten.

Onderhoud

Laat 3 tot 4 keer per jaar een zelfreinigend programma lopen op je wasmachine. In andere woorden laat een programma draaien zonder kleren, op een zeer hoge temperatuur en met een wasmachine reiniger zoals Dettol. Vaak verkopen wasmachinefabrikanten ook zelf wasmachinereinigers zoals AEG en Miele.

Zelfs al laat je altijd de deur openstaan en niet teveel wasmiddel gebruikt dan is het alsnog mogelijk dat er zich residu vastzet in de hoeken van je wasmachine. Als je dit niet aanpakt kan dit residu beginnen schimmelen waardoor je last van geurtjes kunt beginnen krijgen en de kwaliteit van je was achteruit gaat. Wasmachinereinigers bevatten boorzuur dat dit residu kan oplossen.

Grootte van je wasjes

Verdeel je was in kleinere hoeveelheden, het is beter om 4 kleine wasjes te doen dan 2 grote. Wanneer kleren de ruimte hebben om te bewegen kunnen ze beter gewassen worden. Het consistent overladen van een wasmachine is de grootste oorzaak van een mechanisch defect bij wasmachines.

Als vuistregel zorg je er best voor dat je de trommel van je wasmachine maximaal tot de helft vult. Je wasmachine te zwaar beladen zorgt voor een onnodige slijtage op de onderdelen. Probeer alleszins in de mate van het mogelijke om grote ongesorteerde wassen te vermijden.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.