Beste Droogkast

Ben je op zoek naar de beste droogkast voor jouw gezin? Dan kom je er al snel achter dat er veel verschillende modellen zijn, die jou ook allemaal andere functies kunnen bieden. Voordat je tot een aankoop overgaat, moet je goed onderzoeken welke droogkast het beste bij je past. Wij helpen je bij een droogkast kopen door onze top 5 beste droogkasten, zodat je op basis hiervan een goede keuze kunt maken en veel profijt van de aankoop gaat hebben.

Beste droogkast 2020

De Miele T 8823 is een droogkast die condensatie gebruikt voor het drogen van jouw kleding. De speciale trommel zorgt ervoor dat er geen slijtage optreedt, terwijl je er geen omkijken meer naar hebt. Door middel van de functie ‘startuitstel’ kun je er namelijk voor zorgen dat jouw was klaar is wanneer het jou uitkomt. Het display geeft hierbij aan hoe lang het nog duurt.

De condensreservoir van deze droogkast moet je eens in de zoveel tijd legen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem door middel van de meegeleverde afvoerslang op de waterafvoer aan te sluiten. Dit scheelt jou nog meer werk en je bent van alle gemakken voorzien.

+ Een relatief stille droogkast.
+ De extra trommel beschermd jouw kleding tegen slijtage.
– Geen zuinige droogkast.

Een van de meest zuinige droogkasten in zijn soort is de AEG T8DEE95S. Deze droogkast met warmtepomp is geschikt voor grotere huishoudens, doordat er veel kilo’s in kunnen. Hiervoor meten de sensoren precies hoeveel kilo erin zit, zodat de droogtijd aangepast kan worden. Er zijn daarbij 10 verschillende programma’s voor verschillende materialen. Het AbsoluteCare systeem heeft daarbij ook een speciaal programma voor zijden. Zo krimpt er nooit meer iets.

Bij de AEG T8DEE95S wordt een condensafvoerslang meegeleverd, waardoor het water direct via de waterafvoer wordt weggeleid. Hierdoor hoef je niet meer steeds het condensreservoir te legen.

+ Jouw was gewogen door de ProSense technologie.
+ Ook lage temperaturen tot je beschikking.
– Speciale droogprogramma’s voor kwetsbare kleding.

Als je een droogkast met warmtepomp zoekt waar je nooit te veel kwijt aan bent, dan is de Whirlpool FTBE M10 72 een geschikte keuze. Deze energiezuinige droogkast is geschikt voor kleine huishoudens, waar niet veel kledingstukken gedroogd hoeven te worden. Hiervoor past de 6th SENSE technologie het water- en energieverbruik aan, zodat je nooit het verkeerde programma hebt en jouw beste droogkast stopt wanneer de kledingstukken droog zijn.

Bij deze droogkast heb je de keuze uit 15 verschillende programma’s, die aangegeven staan met symbolen op de droogkast. Zo heb je ook geen risico’s dat jouw kleding beschadigd en kun je de droger te allen tijde aanzetten.

+ De temperatuur en vochtigheid in de trommel worden gemeten.
+ Condenswater wordt direct afgevoerd met een afvoerslang.
– Niet de snelste droger in zijn soort.

De Miele TDD 420 WP is een droogkast die zeer geschikt is voor de gemiddelde huishoudens. Je hebt hiervoor 12 programma’s tot je beschikking, die jouw kleding altijd beschermd. De droogkast maakt wisselende trommelbewegingen, waardoor jouw wasgoed niet in elkaar draait tijdens het drogen. Miele PerfectDry zorgt er daarbij voor dat de temperaturen laag worden gehouden, zodat je geen last hebt van krimpende kledingstukken. De droogtijd wordt automatisch aangepast en de geurflacon bij het pluizenfilter zorgt voor extra frisheid. Jouw kledingstukken ruiken dus altijd fris gewassen.

+ De vochtigheidssensoren verlagen de kans op krimpen.
+ Altijd een frisse geur tijdens het drogen.
– Je moet de droger goed onderhouden.

Een van de meest energiezuinige droogkasten op de markt is de LG RC80U2AV3W. Deze droogkast is uitgerust met het A+++ -10% label. Hiervoor wordt de Dual Inverter Heat Pump gebruikt, waardoor je zelf de keuze hebt of je snel of langzamer wilt drogen. Uiteraard is dan de snelle droging minder energiezuinig, maar kun je wel nog snel dat ene shirtje gedroogd hebben voor een feestje op dezelfde dag. Je hoeft hierbij ook geen zorgen te hebben over het onderhoud. De condensor spoelt zichzelf namelijk schoon.

De SmartThinQ van de LG RC80U2AV3W koppelt jouw droger direct aan jouw smartphone of tablet, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt en hem aan kunt zetten wanneer jij dat wilt.

+ Een van de zuinigste droogkasten op de markt.
+ Weinig onderhoud voor het beste resultaat.
– Geen stoomfunctie tot jouw beschikking.

Het onderzoek

Waarom een droogkast kopen

De beste droogkast is van groot belang voor jouw huishouden. Wanneer je veel kledingstukken tegelijkertijd moet drogen is vaak een wasrek niet handig. Een droogkast kopen zorgt ervoor dat je genoeg plaats overhoudt in huis terwijl jouw kledingstukken in een korte tijd droog zijn. Hiervoor zijn veel verschillende droogkasten beschikbaar, waardoor er altijd een goede droogkast voor jouw gezin tussen zit. Zo kun je ook beter op jouw wensen en behoeften inspelen, zolang je maar weet waar je op moet letten.

Droogkast kopen waar op letten?

Wateraansluiting

De beste droogkast geeft het minste onderhoud. Echter heeft een droogkast met condensatie niet altijd een automatische afvoer tot zijn beschikking. Zo moet je vaak de condensbak zelf leegmaken, waarna je de droger weer kunt gaan gebruiken. Bij sommige droogkasten is er wel een aansluiting voor waterafvoer te verkrijgen. Dit is een slang of buis die aan de waterafvoer gekoppeld kan worden, waarna het water direct weg kan lopen en je de droger direct nog een keer kunt gaan gebruiken. Als je van alle gemakken voorzien wilt zijn, dan is het belangrijk dat je hierop let bij de aanschaf van een nieuwe droogkast.

De symbolen op de droogkast

Een droogkast komt in verschillende soorten en maten. Echter is lang niet ieder symbool op de droogkast aanwezig, waardoor je niet alle programma’s tot je beschikking hebt. Dit kan ertoe leiden dat je voor jouw huishouden niet de beste droogkast tot je beschikking hebt. Zo heb je een anti-kreukfase, die op vrijwel iedere droger aanwezig is. Deze zorgt ook na de droogcyclus ervoor dat jouw kledingstukken niet meer vochtig zijn. Denk daarnaast aan de automatische vochtsensor, waardoor de droogkast stopt met drogen zodra het wasgoed droog is. Deze zitten automatisch ingevoegd bij de droogkasten.

De echte symbolen op de droogkast bieden iets meer achtergrondinformatie, zodat je altijd de goede programma’s in kunt stellen en weet wanneer je onderhoud moet plegen aan jouw droger. Denk hierbij aan de indicator voor filters reinigen. Voornamelijk de duurdere modellen hebben deze indicator geïntegreerd zitten door middel van een symbool. Zodra deze aanspringt, weet je dat de filters vervangen moeten worden. Ook de timer is een van de symbolen die je tegenkomt. Deze timer helpt jou om de droogkast aan te zetten wanneer het jou uitkomt en wanneer je de meeste tijd hebt.

De verschillende programma’s

De verschillende modellen van de droogkast zijn ook uitgevoerd met veel verschillende programma’s. Het is echter afhankelijk van het merk hoeveel dit er zijn. Je moet daarom goed opletten welke programma’s de droogkast naar keuze bezit, zodat je geen verkeerde aankoop doet. Wanneer je bijvoorbeeld veel kledingstukken hebt die kunnen krimpen door warmte is een programma met koude lucht een goede oplossing. Denk hierbij aan zijden kleding. Deze kun je niet zomaar bij de andere programma’s erbij doen en behoeven dus extra zorg. Als je veel zijden kledingstukken hebt, moet je goed kijken of jouw nieuwe droogkast deze functie heeft.

De verschillende droogkasten hebben ook meerdere capaciteiten. Het is afhankelijk van jouw huishouden welke inhoud je nodig hebt om de beste droogkast te hebben. Zo zijn er droogkasten die tussen de 3 en 6 kilogram kunnen drogen. Deze hebben als voordeel dat je als alleenstaande of een huishouden met twee personen goed uit de voeten kunt met de droger. Echter heeft het ook als nadeel dat deze droogkast trager en minder doeltreffend is dan andere droogkasten met een hogere capaciteit. Je zult daarom voor jezelf goed na moeten gaan waar je het meest mee gebaat bent, zodat je hier jouw beste droogkast op kunt baseren.

De gemiddelde inhoud van 7 tot 8 kilogram zijn het meeste op de markt te verkrijgen. Voor een gemiddeld gezin is dit de beste optie, omdat je met deze capaciteit eenvoudiger grote wassen kunt draaien. De droogkast met luchtafvoer zorgt er daarbij voor dat je altijd een doeltreffend resultaat hebt, waardoor de kleren snel gedroogd zijn. De grootste inhoud met 9 kilogram of meer zijn voor de grootste gezinnen. Deze besparen niet alleen veel tijd met het drogen van de grote hoeveelheid kledingstukken, maar zijn vaak ook het meest energiezuinig van alle varianten die er op de markt te verkrijgen zijn.

Warmtepomp droogkast

Een droogkast met warmtepomp is een van de mogelijkheden wanneer je gaat kijken naar de beste droogkast. Dit is een condensatiedroogkast waar de warmtepomp zorgt voor de energie. Een groot voordeel van dit model is dat er weinig energie verbruikt wordt, waardoor je flink op jouw energierekening kunt besparen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze overal in huis te plaatsen. Echter is het een van de duurste varianten van een droogkast, waardoor het een flinke investering kan zijn, en moet je de filters vaker vervangen dan bij andere modellen.

Condensatiedroogkast

Een droogkast die op condensatie werkt, voert de warme lucht niet af via een slang, maar laat de condensatie neerslaan. Hierdoor komt het vocht in een opvangbak terecht, welke je na iedere droogbeurt leeg moet gieten. Bij sommige modellen wordt een slang meegeleverd waardoor je deze kunt aansluiten om de waterafvoer. Het grootste voordeel van dit model is dat je de droogkast overal in huis kunt plaatsen, omdat je niet direct een afvoer nodig hebt. De droogkast is echter niet energiezuinig. Je zult hierdoor goed op moeten letten in welke energieklasse deze behoort.

Droogkast met luchtafvoer

Een droogkast met luchtafvoer heeft een elektrische weerstand die je voornamelijk in klassieke modellen terugvindt. De vochtige lucht wordt hierbij via een slang afgevoerd. De slang moet je aanbrengen in een schoorsteen of door een open raam. Doordat het een eenvoudig systeem is, is deze droogkast ook betaalbaar. Je hoeft er daarbij ook niet aan te denken om steeds de bak leeg te hoeven maken. Een nadeel van dit type is dat deze veel energie gebruiken en er een opening moet zijn om de lucht af te voeren. Echter is dit de beste droogkast voor een klein budget.

Bij een goede droogkast hoort een goede wasmachine. Lees hier verder om de beste wasmachine voor jou te vinden.

Heb je beperkte ruimte dan kan een was- en droogcombinatie een plaatsbesparende optie zijn.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.