Scroll Top
Verschillende soorten diepvriezers

Hoeveel kost een diepvriezer

Wat kost een vriezer, en waar betaal je eigenlijk voor?

Het kiezen van de juiste diepvries is een belangrijke beslissing. Het is een investering die jarenlang een essentieel onderdeel van uw keuken zal zijn, en het is belangrijk om te begrijpen waar je voor betaalt. De prijs van een diepvries varieert sterk, afhankelijk van het merk, de grootte, het type en de technologieën die het bevat. We beginnen onze zoektocht met het vinden van het juiste soort diepvries, nadien vergelijk je op de verschillende factoren uit onze koopgids.

Verschillende soorten diepvriezers

Er zijn verschillende soorten diepvriezers beschikbaar op de markt, waaronder kistvriezers, staande vriezers en inbouwvriezers.

  • Diepvrieskisten zijn meestal de goedkoopste optie (volume/prijs), met prijzen die beginnen rond de €200. Ze bieden veel opslagruimte, maar kunnen moeilijk te organiseren en te bereiken zijn.
  • Staande vriezers zijn duurder, met prijzen die beginnen rond de €300 en kunnen oplopen tot €1000 of meer voor premium modellen. Ze zijn gemakkelijker te organiseren en nemen minder vloeroppervlak in beslag.
  • Inbouwvriezers zijn de duurste optie, met prijzen die beginnen rond de €500 en kunnen oplopen tot €2000 of meer. Ze bieden een naadloze look in uw keuken, maar hebben meestal minder opslagruimte dan andere types.
  • Ook tafelmodellen zijn zeer populair. Je hebt niet altijd nood aan een grote vriezer, soms heb je ook gewoon geen plaats. Tafelmodel diepvriezen zijn een perfect alternatief. Je vind ze vanaf 150 euro (soms goedkoper), let op, ze kunnen ook duur zijn voor premium toestellen

Tegenwoordig denken we veel aan verbruik. De meest energiezuinige vriezers zijn duurder in aankoop maar sparen centen uit op lange termijn.

Merk, reputatie en kwaliteit

De prijs van een diepvries wordt ook beïnvloed door het merk. Hoogwaardige merken zoals AEG, Bosch, Miele en Siemens bieden diepvriezers aan de hogere kant van het prijsspectrum, maar ze zijn bekend om hun duurzaamheid, efficiëntie en geavanceerde technologieën. Voor vriezers van deze merken betaal je het hoogste prijssegment.

Merken zoals Beko en Inventum bieden meer betaalbare opties, maar kunnen minder functies hebben. In België en Nederland heb je veel keuze, dat zie je in ons overzicht van de beste diepvries merken.

Verbruik, een kost op lange termijn

(slimme) technologie

Een belangrijk aspect waar je voor betaalt bij een diepvries is de technologie die het bevat. Veel moderne diepvriezers hebben functies zoals NoFrost, wat voorkomt dat er ijsvorming in de vriezer ontstaat, en FastFreeze, wat voedsel snel invriest om de versheid en voedingswaarde te behouden.

Andere technologieën zoals energie-efficiëntie en slimme functies kunnen ook de prijs verhogen. Elk merk heeft enkele unieke innovaties. We vatten de laatste innovaties en slimme diepvries functies hier samen.

Energie-zuinige vriezers

Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het gebruik van een diepvries. Dit omvat de energiekosten om de vriezer dag en nacht te laten draaien, die kunnen variëren afhankelijk van de energie-efficiëntie van het model. Hoogwaardige modellen hebben vaak een hogere energie-efficiëntie, wat kan leiden tot lagere operationele kosten op de lange termijn. Let goed op het energielabel, ga voor C of beter. Voorlopig zien we nog heel weinig (of geen) modellen in A of B.

Verbruik, een kost op lange termijn

Het is ook belangrijk om te overwegen dat de kosten van een diepvries niet alleen de aankoopprijs omvatten. Er kunnen extra kosten zijn voor de installatie, vooral als je kiest voor een inbouwmodel. Bovendien kunnen er in de toekomst kosten zijn voor onderhoud en reparaties. Door je vriezer juist of te gebruiken en het efficiënt te doen draaien kan je alvast wat winnen op verbruik.

Merk, reputatie en kwaliteit

Kort samengevat

De keuze van de juiste diepvries is een beslissing die zorgvuldige overweging vereist. Het is essentieel om je behoeften en budget in gedachten te houden. Door rekening te houden met de verschillende types, merken, energie-efficiëntie en kosten op lange termijn, kun je een investering maken die jarenlang moet meegaan.

In België heb je verschillende opties. Er zijn kleine lokale elektrozaken waar je kan rekenen op een goede dienst na verkoop, vooral bij reparaties. Daarnaast zijn er de traditionele winkels zoals Krëfel, Vanden Borre en Coolblue waar je inbouw- en witte toestellen kan kopen.

Een goed gekozen diepvries is niet alleen een aanvulling op je keuken, maar helpt ook bij het behouden van de kwaliteit en voedingswaarde van je voedsel. Dit hangt niet alleen van je vriezer af. Er zijn enkele tips voor je voedsel juist in te vriezen, alsook tips om met minder voedselverspilling te zitten.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.