De 5 beste goedkope koptelefoons

De beste headphones binnen het beperkte budget van 100 euro

Een goedkope koptelefoon wil niet altijd zeggen dat dit slechte kwaliteit is. Er zijn een hele resem goedkope koptelefoons die zeer goede geluidskwaliteit beschikken maar beperkt zijn op vlak van extra functies. Ook het gebruikte materiaal is van groot belang. Het verschil tussen leer en namaakleer voor de oortjes maakt ook een groot verschil in prijs. In deze lijst gaan we op zoek naar de beste goedkope koptelefoon. Met als voornaamste criteria dat de aankoopprijs niet hoger dan 100 euro mag zijn. Heb je een groter budget, kijk dan zeker ook eens naar de lijst beste koptelefoons van 2021.

JBL – E65BTNC

Beste goedkope koptelefoon + noise cancelling

Deze JBL – E65BTNC is een van de populairste koptelefoons op de markt. Het grootste voordeel is dat het zeer betaalbaar blijft. Dit zorgt voor een geweldige prijs / kwaliteit verhouding waar JBL trots op mag zijn. Enerzijds is het de beste verkochte op Bol.com, anderzijds is JBL een gekend audio merk dat met kwalitatieve producten komt opzetten. De E65BTNC is een lichte ‘over-ear’ koptelefoon, de NC in de naam staat voor Noise Cancelling. Nog opmerkelijk aan dit model is de batterij. Opgeladen in minder dan 2 uur is deze goed voor een kleine 20 uur muziek.

Ook telefoneren is mogelijk. De ingebouwde in-line microfoon zorgt voor een helder geluid wanneer je spreekt. Dit voelt wat raar aan omdat je de microfoon niet ziet en je je dus afvraagt hoe het werkt. Maar geen nood! De persoon aan de andere kant van de lijn hoort je wel degelijk. Hoewel het geluid zeer goed is wordt er geen gebruik gemaakt van hi-res audio. Verbinden gebeurt via een 4.1 bluetooth verbinding. Dit is eerder een nadeel gezien er al veel toestellen met 5.0 bleutooth werken.

SENNHEISER – HD 350BT

Beste goedkope koptelefoon – noise cancelling

Sennheiser heeft een reputatie wanneer het op geluidskwaliteit aankomt. Ze worden ook steeds goedkoper, of eerder, Sennheiser brengt betaalbare modellen op de markt. Deze behouden hun Sennheiser geluidskwaliteit, wat zorgt voor een plaats in de lijst beste goedkope koptelefoons. Voor slechts € 90 kan je al van dit model genieten. Let op, hoewel dit over-ear is wordt er geen gebruik gemaakt van Noise Cancelling. Hierdoor kan de prijs gedrukt blijven. Wel aanwezig is de Hi-res audio optie die voor uitstekend geluid zorgt.

Hi-res audio, 5.0 bluetooth, ingebouwde microfoon, niet te zwaar (250gr) en tot 30 uren batterij. Er ontbreekt weinig aan deze goedkope koptelefoon. De draaibare oorschelpen zijn ook inklapbaar voor als je ze wil opbergen. Op deze oorschelp heb je ook een volumeregelaar met fysieke knoppen. Zoals vermeld wordt er gebruik gemaakt van imitatieleer en schuim om de prijs verder te kunnen drukken. Geen nood, deze Sennheiser is meer dan redelijk comfortabel.

Sony – MDR7506 Koptelefoon

Studio koptelefoon – beste geluidskwaliteit

Nog net binnen de prijsklasse valt de Sony MDR 7506. Deze is gekend in de muziekindustrie, en voor mensen die vaak in de studio zitten, door de uitstekende geluidskwaliteit. Dit toestel is bedoeld voor professionele doeleinden maar kan natuurlijk ook gebruikt worden als simpele koptelefoon. Goede bouwkwaliteit, uitstekend geluid en een betaalbare prijs. Meer redenen heb je niet nodig om de Sony MDR 7506 in deze lijst beste goedkope koptelefoon te zetten. Deze is wel bedraad, zonder mogelijkheid om draadloos te gaan. Ook noise cancelling is hier geen optie. Ga je voor de Sony MDR 7506 dan kies je voor geluidskwaliteit. Van comfort kan men nog spreken, maar extra functies heeft dit model niet.

In deze prijsklasse is het bijna onmogelijk om een betere koptelefoon te vinden en daarom kunnen we de Sony MDR 7506 vol overtuiging aanraden. De geluidskwaliteit ligt op hetzelfde niveau als sommige andere modellen die twee tot drie keer meer kosten. Deze headset wordt al verkocht sinds 1991 en is ondertussen uitgegroeid tot een cultproduct onder audiofielen.

Goedkope koptelefoon kopen

Marshall – Major III

Draadloos + bedrade on-ear zonder noise cancelling

Net zoals deze Marshall aanwezig is in onze lijst beste draadloze koptelefoon past deze ook hier in goedkope koptelefoon. Deze lijkt vaak duurder dan ze werkelijk is. Herkenbaar door het klassieke vierkante ontwerp, ietsofwat gelijkaardig aan hun versterkers. Deze koptelefoon kan zowel bedraad als draadloos gebruikt worden. Dit heeft een invloed op de batterij omdat een bluetooth verbinding toch wat energie opgebruikt. Daarnaast heb je ook een microfoon ingebouwd, zo kan je oproepen beantwoorden en zelfs voice-commands uitspreken zodat je je smartphone niet moet uithalen. Ook de geluidskwaliteit en de 30 uur batterijautonomie is het waard. Voor zulke schappelijke prijzen heb je redelijk veel keuze. Zo zie je maar dat goedkoop en slecht geen synoniemen zijn.

Kingston – HyperX Cloud II

Goedkope gaming koptelefoon

Als je absoluut een koptelefoon nodig hebt met een microfoon dan raden we de HyperX Cloud II aan van Kingston. Deze headset  is vooral gericht op de mensen die op zoek zijn om deze te gebruiken voor hun PC, Mac, Xbox of Playstation. Daarenboven heeft het verwisselbare oorkussens, een verwijderbare microfoon en een goede geluidskwaliteit. We vonden de geluidskwaliteit van de HyperX Cloud II wel minder in vergelijking met de Sony MDR 7506. Maar als je op zoek bent naar de gaming koptelefoon met microfoon dan kunnen we je vol vertrouwen de Kingston HyperX Cloud II aanraden.

Beste budget koptelefoon

Goedkope koptelefoon onder 100 Euro

De koptelefoons die we aanraden in dit artikel zijn vooral voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige geluidskwaliteit aan een betaalbare prijs (onder 100 euro). In deze prijscategorie moet een koptelefoon een hoogwaardig, helder en gebalanceerd geluid produceren. De voornaamste doelgroep zijn studenten en bedienden die op zoek zijn naar een headset om naar muziek te luisteren en zich willen afschermen van afleidingen. Maar ook voor beginnende muzikanten, DJ’s of artiesten die op een budget zijn kunnen deze headphones een aanrader zijn. We richten ons naar iedereen die een zo goed mogelijke geluidservaring willen voor een betaalbare prijs. Het grootste voordeel van een headset met een draad is dat de kwaliteit van de audio hoger ligt in vergelijking met draadloze headphones. Wanneer je audio via Bluetooth verstuurd moet je sowieso inboeten aan kwaliteit.

Tot zover ons artikel ‘Goedkope koptelefoon 2021’ – Laatste update 14/08/2021

Wil je meer weten over hoe je koptelefoons vergelijkt, lees dan zeker het onderzoek in het artikel ‘beste koptelefoon’.

Weet je al meer over welk type koptelefoon je wil, lees dan verder op het specifieke artikel.

Top 5: Draadloze koptelefoon, met noise cancellation, Oortjes/oordopjes

Lees meer artikels binnen de categorie ‘audio’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.