De 7 beste Miele stofzuigers van 2023
De Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is onze favoriete keuze
Vandaag onderzoeken we de beste Miele stofzuiger. Zowel hun stofzuigers als de andere huishoudtoestellen uit hun assortiment scoren goed op het vlak van gebruiksvriendelijkheid en bouwkwaliteit. Bovendien hebben ze een tijdloos design dat vaak beschikbaar is in meerdere kleuren.
In dit artikel vergelijken we de verschillende soorten stofzuigers van Miele. Zo bieden ze stofzuigers met of zonder zak aan, maar ook de steelstofzuiger vind je terug in hun productaanbod. Lees hier verder om de beste Miele stofzuiger voor jou te vinden.
Onze selectie Miele stofzuigers
- Beste prijs-kwaliteit: Complete C3 Black Diamond EcoLine bij Coolblue
- Beste goedkope: Classic C1 PowerLine bij Bol.com
- Beste zonder zak: Boost CX1 bij Coolblue
- Beste met zak: Complete C3 Silence EcoLine bij Bol.com
- Beste voor huisdieren: Compact C2 Cat & Dog PowerLine bij Coolblue
- Beste steelstofzuiger: Triflex HX2 Sprinter bij Coolblue
- Beste koop: Compact C2 PowerLine bij Coolblue
In dit artikel
Beste prijs-kwaliteit: Complete C3 EcoLine
Voordelen:
- Opbergruimte in stofzuigerkap
- Stijlvol design
- Ruime opvangzak
- AirClean filter
Nadelen:
- Geen parket- of turboborstel
- Hoger geluidsniveau
Een obsidiaanzwart design, opbergruimte onder de stofzuigerkap en een lang snoer, de Complete C3 EcoLine is veruit de meest populaire stofzuiger van Miele. Met meer dan duizend reviews heeft deze topper zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen.
De combiborstel is zowel voor laagpolige tapijten als harde vloeren een goede aanwinst in huis. Je schakelt tussen de twee standen met een eenvoudige voetbeweging. Het snoer van 8,5 meter is mooi meegenomen voor grotere woningen. Je hoeft dan niet telkens van stopcontact te wisselen.
Tot de kleine accessoires behoren de traditionele kierenzuigmond, een afstofborstel en een meubelzuigmond. De klassieke sledestofzuiger werkt op basis van een stofzak. Die is met 4,5 liter extra ruim ontworpen. Zoek je een stofzuiger voor hoogpolige tapijten of wil je een extra stil model, dan is deze misschien niet de beste keuze. Zijn geluidsniveau ligt relatief hoog met 76 decibel.
Type: Sledestofzuiger met zak | Geschikt voor: Laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 76 dB
Beste goedkope: Classic C1 PowerLine
Voordelen:
- Licht
- Ruimtebesparend ontwerp
- AirClean filter
- Ruime opvangzak
- Goedkoop
Nadelen:
- Hoger geluidsniveau
- Geen opbergruimte in stofzuigerkap
- Geen parket- of turboborstel
Onze favoriete stofzuiger voor gezinnen met een beperkt budget is de Miele Classic C1 PowerLine. De goedkope Miele stofzuiger heeft een mangorood design. Naast de goede prijs is hij ook zeer licht. Inclusief accessoires weegt de goedkope stofzuiger slechts 5,8 kilo. Hij is qua capaciteit echter geschikt voor grote én kleine ruimtes. Je krijgt een actieradius van negen meter en er past 4,5 liter vuil in de zak.
De meeste stofzuigers van Miele kan je compact opbergen, net zoals dit model. Zowel de telescopische buis als de zuigmond klik je vast aan de zijkant van de stofzuiger. De gewenste zuigstand stel je zelf in via de draaiknop. Er zijn zes mogelijkheden, waaronder een stille stand of een specifieke stand voor meubels.
De kleine stofzuiger bevat de herkenbare AirClean filter van Miele. Die filtert de lucht en maakt dat je minder last hebt van je stofallergie. Ben je een onderdeel kwijtgeraakt, dan is dat geen probleem. De meeste onderdelen zijn gewoon los verkrijgbaar. Helaas is er geen opbergruimte voorzien in de stofzuiger en kan je er ook geen delicate vloeren mee reinigen.
Type: Sledestofzuiger met zak | Geschikt voor: Laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 79 dB
Beste zonder zak: Boost CX1
Voordelen:
- Vortex-technologie
- Geen stofzakken meer nodig
- Fijne stofdeeltjes komen niet vrij bij legen
- AirClean filter
- Kantelt minder snel
Nadelen:
- Hoger geluidsniveau
- Geen parket- of turboborstel
- Geen opbergruimte onder stofzuigerkap
Investeer je in een zakloze stofzuiger, dan is dat op lange termijn beter voor je portemonnee. Je hoeft namelijk geen stofzakken meer aan te kopen. Bovendien is de cycloon stofzuiger altijd klaar voor gebruik en bots je nooit meer onverwacht tegen een te volle stofzak aan.
Miele maakt gebruik van de Vortex-technologie voor een extra sterke zuigkracht. Dat betekent dat het toestel een luchtstroom creëert van meer dan 100 kilometer per uur. Het stof komt aan deze hoge snelheid in het stofreservoir terecht. Aangezien de zuigmond zich goed aan de ondergrond hecht, neemt hij zelfs de kleinste stofdeeltjes mee.
Er past één liter vuil in het opvangreservoir. Wil je het reservoir legen, dan doe je dat met een eenvoudige klikbeweging boven de vuilnisbak. Bij Miele krijg je daarbij geen stofwolk in je gezicht. Het fijnste stof wordt namelijk al gefilterd in de stofzuiger zelf.
Deze zakloze stofzuiger beschikt verder over een TrackDrive functie. Hij is uiterst wendbaar en volgt je in een vloeiende beweging. Door zijn omvangrijke wielen is hij niet geneigd snel te kantelen. Bij Miele zien we vaak een hoger geluidsniveau en ook deze stofzuiger produceert met 78 decibel relatief veel lawaai.
Type: Sledestofzuiger zonder zak | Geschikt voor: Laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 79 dB
Beste met zak: Complete C3 Silence EcoLine
Voordelen:
- Stil
- Opbergruimte onder stofzuigerkap
- Inclusief parketborstel
- AirClean filter
- Ruime stofzak
Nadelen:
- Geen turboborstel
De Miele Complete C3 Silence EcoLine is niet alleen de beste Miele stofzuiger met zak, hij scoort ook met zijn stille werking. Waar de meeste stofzuigers van Miele boven de 75 decibel uitkomen, ligt het geluidsniveau van dit model op 64 decibel.
Je krijgt een kierenzuigmond, een meubelzuigmond en een zachte afstofborstel mee naar huis. Die berg je compact op onder de stofzuigerkap. Heb je huisdieren, dan adviseren we eerder een model met een turboborstel. Op deze stofzuiger krijg je enkel een parket- en een combiborstel. Het lange snoer van 8,5 meter geeft je heel wat bewegingsvrijheid.
Hoewel het gewicht niet bijzonder laag is, krijg je wel een stevig handvat om de stofzuiger op te heffen. Waar je bij andere stofzuigers een stofzak krijgt van 3,5 liter, krijg je er hier eentje van 4,5 liter. Je hoeft de stofzak dus minder snel te vervangen. Dankzij de AirClean filter blaast het apparaat de lucht proper naar buiten en laat hij bovendien geen muffe geurtjes na.
Type: Sledestofzuiger met zak | Geschikt voor: Houten vloer, laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 64 dB
Beste voor huisdieren: Compact C2 Cat & Dog PowerLine
Voordelen:
- Ruimtebesparend ontwerp
- AirClean filter
- Inclusief turboborstel
- Sterkere zuigkracht
Nadelen:
- Ruimtebesparend ontwerp
- AirClean filter
- Inclusief turboborstel
- Sterkere zuigkracht
Wanneer je een hond of kat in huis hebt, heb je nood aan een krachtige stofzuiger. Om efficiënt dierenharen te verwijderen gebruik je een turboborstel. Deze ronddraaiende borstel is bijzonder doeltreffend bij dierenharen. Naast het juiste opzetstuk heb je ook voldoende zuigkracht nodig om tapijten weer proper te krijgen.
Zeker bij grote hondenrassen moet je vaak dagelijks stofzuigen om de haren en geurtjes onder controle te krijgen. Je hond regelmatig kammen kan daar ook toe bijdragen. De Miele Compact C2 Cat & Dog PowerLine is een klassieke sledestofzuiger met zak. Je krijgt een grote turboborstel om tapijten te reinigen, maar ook een kleine meubelzuigmond om haren van je zetel te verwijderen.
Ben je gevoelig aan stof of heeft iemand in huis last van astma, dan kan je bijkomend investeren in een luchtreiniger. Hoewel een stofzuiger met een AirClean filter een groot deel van het stof in huis aanpakt, gaat een luchtreiniger nog een stapje verder.
Een minpuntje aan dit model is de kleinere stofzak. Er kan 3,5 liter vuil in. Aangezien deze stofzuiger specifiek gericht is op huisdieren, hadden we graag een stofzak van 4,5 liter gezien. Verder kan het geluidsniveau iets te hoog zijn voor huisdieren die bang zijn van stofzuigers.
Type: Sledestofzuiger met zak | Geschikt voor: Hoog- en laagpolige tapijten en harde vloer | Geluidsniveau: 75 dB
Beste steelstofzuiger: Triflex HX2 Sprinter
Voordelen:
- Ingebouwde kruimeldief
- Licht en wendbaar
- Extra batterij
- Inclusief turboborstel
- Verplaatsbaar zwaartepunt
Nadelen:
- Hoger geluidsniveau
- Duur
Net zoals bij Dyson kan je ook bij Miele steelstofzuigers terugvinden. Ons favoriete model is de Miele Triflex HX2 Sprinter. Hij heeft zo’n 60 procent meer zuigkracht dan de HX1. Je kan het zwaartepunt van de steelstofzuiger bovenaan of onderaan plaatsen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Dat doe je door het reservoir te verplaatsen. Daarnaast bouw je hem eenvoudig om naar een kruimeldief, handig als je de trap wilt afstoffen.
Eigen aan steelstofzuigers is het hogere geluidsniveau. Ook bij Miele ontkom je hier niet aan. De draadloze stofzuiger is natuurlijk licht in gebruik en bijzonder wendbaar. Je krijgt een aantal handige opzetstukken, waaronder een turboborstel. Er is een houder voorzien om de accessoires aan te bevestigen.
Miele voorziet een bijkomende batterij die zorgt voor een extra lange gebruiksduur. Dat maakt dat dit toestel een werking heeft van maar liefst twee uur, behoorlijk uitzonderlijk voor een steelstofzuiger. Opladen doet hij in vier uur. Voor een steelstofzuiger betaal je al snel drie keer zoveel als voor een klassieke sledestofzuiger. Je zal dus iets meer moeten sparen om dit topmodel in huis te halen.
Type: Draadloze steelstofzuiger | Geschikt voor: Hoog- en laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 77 dB
Beste koop: Compact C2 PowerLine
Voordelen:
- Licht
- Ruimtebesparend ontwerp
- Goedkoop
- AirClean filter
- Sterke zuigkracht
Nadelen:
- Licht
- Ruimtebesparend ontwerp
- Goedkoop
- AirClean filter
- Sterke zuigkracht
Heb je een kleine woning en zoek je een compacte stofzuiger, dan doe je een goede koop met de Miele Compact C2 PowerLine. Overweeg deze stofzuiger vooral als je een tegelvloer hebt en ook laagpolig tapijt kan hij gemakkelijk meester. De Power Efficiency Motor zorgt voor een sterke zuigkracht. Naast de goede prijs, werkt hij dus zeer grondig.
Er past 3,5 liter vuil in de stofzak. Het snoer van 7,5 meter maakt dat je comfortabel door je woning beweegt. De compacte stofzuiger is één van de lichtere modellen van Miele. Hij weegt 5,8 kilo zodat je hem zowel boven als beneden gebruikt. Ook om de auto te stofzuigen is dit een goed model.
Er is helaas geen opbergruimte voorzien onder de stofzuigerkap, maar je krijgt wel een clip om de accessoires aan te bevestigen. De telescopische buis en de zuigmond kan je wel compact vastklikken aan de zijkant van de stofzuiger. Aangezien het een instapmodel betreft, bevat het uitsluitend de standaard opzetstukken.
Type: Sledestofzuiger met zak | Geschikt voor: Laagpolig tapijt en harde vloer | Geluidsniveau: 79 dB
Kort samengevat
De beste Miele stofzuiger voor mensen met huisdieren is de Miele Compact C2 Cat & Dog PowerLine. Door zijn compacte formaat haal je hem snel tevoorschijn. Hij beschikt verder over een grote turboborstel.
Heb je graag een zakloze stofzuiger, dan scoort de Miele Boost CX1 het beste. De twee grote wielen voorkomen dat hij kantelt tijdens het stofzuigen.
Bij een beperkt budget adviseren we de Miele Classic C1 PowerLine of de Miele Compact C2 PowerLine. De laatste heeft een kleinere opvangzak, maar wel een langer snoer.
Je kan bij Miele ook terecht voor een steelstofzuiger. De zuigkracht van de Miele Triflex HX2 Sprinter is tot 60 procent sterker dan bij vorige generaties.
Waar op letten bij het kopen van een Miele stofzuiger?
Type
Bij Miele krijg je de keuze uit verschillende soorten stofzuigers. Zo is er de klassieke sledestofzuiger die je achter je aan trekt. Ze werken met of zonder zak en bevatten standaard een combizuigmond. Die gebruik je om harde vloeren of laagpolig tapijt te reinigen. Bij Miele krijg je in de meeste gevallen een draaiknop om de gewenste zuigstand te activeren.
Heb je weinig opbergruimte in huis, dan kan je een steelstofzuiger overwegen. Ze zijn wendbaar en, in tegenstelling tot sledestofzuigers, zeer licht. Je stofzuigt er gemakkelijk de trap of de auto mee. Afhankelijk van het model kan je de steelstofzuiger ombouwen tot een kruimeldief. Steelstofzuigers werken op basis van cycloon technologie. Ze beschikken dus over een opvangreservoir in plaats van een stofzak.
Opzetstukken
De opzetstukken bepalen voor welke klusjes je de stofzuiger inschakelt. De combizuigmond zit standaard op de stofzuiger en gebruik je voor tegelvloeren en laagpolige tapijten. Bij huisdieren zal een dergelijke zuigmond zelden voldoende zijn. Je hebt dan een turboborstel nodig die door middel van ronddraaiende bewegingen het haar uit je tapijt wegneemt. Voor zetels en kleinere oppervlakken kan je gerust de kleine meubelzuigmond gebruiken.
Voor houten vloeren, zoals parket of laminaat, overweeg je best een parketborstel. De zachte haren voorkomen dat je krassen maakt in het hout. Bij elke stofzuiger krijg je een kierenzuigmond om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. In sommige gevallen zit er ook een zachte afstofborstel bij. Die gebruik je bijvoorbeeld om de binnenkant van je kast of het interieur van je wagen te stofzuigen. Met een aantal tips blijft je huis langer stofvrij.
Geluidsniveau
Miele legt de focus op vakmanschap, gebruiksvriendelijkheid en tijdloze designs. De stofzuigers hebben een eenvoudige werking en ze zijn dikwijls beschikbaar in meerdere kleuren. Hoewel je bij Miele geen kwaliteit tekortkomt, blijven we op het vlak van geluidsniveau een beetje op onze honger zitten.
De meeste Miele stofzuigers hebben een geluidsniveau boven de 75 decibel. Zoek je een stille stofzuiger, dan zal je bij Miele misschien niet de beste oplossing vinden. Kijk in dat geval naar stofzuigers van AEG of Rowenta met een geluidsniveau tussen de 60 en 70 decibel. De stilste stofzuiger produceert amper 57 decibel aan geluid.
Wat kost een Miele stofzuiger?
Een goedkope Miele stofzuiger koop je voor een kleine 200 euro. Het gaat dan voornamelijk over de C1-generatie. Reken gemiddeld op een prijs tussen 200 en 300 euro voor een goede Miele stofzuiger.
Heb je graag een sledestofzuiger zonder zak, met een ruime set aan accessoires en een energiezuinige werking, dan loopt de prijs natuurlijk gemakkelijk op. Ook voor een steelstofzuiger tel je al snel meer dan 600 euro neer.
Welke Miele stofzuiger je ook koopt, de levensduur van je toestel hangt af van jouw gebruik. Het toestel regelmatig kuisen, de filters reinigen en de zak vervangen (als nodig) kan wonderen doen.
Hoe we vergelijken en testen
Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.
Voor dit artikel werden 10 Miele producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 7 producten in onze selectie geplaatst.
Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, type, opzetstukken, geluid en prijs.
Tot zover het artikel beste Miele stofzuiger